Zirvede Haber

BİGİAD; “Yaraları Sarmaya Vatandaşımıza Dokunmaya Devam Edeceğiz!”

BİGİAD; “Yaraları Sarmaya Vatandaşımıza Dokunmaya Devam Edeceğiz!”

Kısa adı BİGİAD olan açılımı BİTLİS GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARI olarak adını alan derneğin iftarında Bursa Bitlisliler Dernek Başkanı Mehmet Demir’in konuşmasında duygusal anlar yaşandı.

HABER OSMAN ÇETİN

Demir; “Kısaca derneğimizi tanıtmak istiyorum. Derneğimiz 15 yıl önce kurulmuş 10 ilde aktif olan 250’ye yakın üyesi 50’den fazla farklı sektör ve üyelerimiz içinde 50’den fazla ülkeyle iş birliği olan, TÜRKİYE’de yaşayan BİTLİS’li girişimci iş insanları arasında işbirliği ve iletişim faaliyetleri güçlendirmek için gerekli olan profesyonel bilgi alışverişini yaygınlaştırmak ve bu konuda çalışmaları teşvik etmeyi kendisine vizyon edinen, TÜRKİYE ‘de yaşayan Bitlis li GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARINI Bitlis’in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına destek olmayı da kendisine misyon edinen bir dernektir.

Doğduğumuz ve doyduğumuz yerlere katkı sağlamayı her üyemiz kendisine asli görevi olarak gören iş dışında sosyal ve kültürel projeler üreten derneğimiz asrın felaketi olan maraş depreminin ilk gününden bu güne kadar depremde yıkılan illere Çok sayıda göçük altındaki insanlarımızın çıkarılması için inşaat araç ve gereçleri olan Kazma, Kürek, Hilti, Calaska, Kriko, Jeneratör, Lamba, El Feneri, Battaniye, Yorgan, Yiyecek, İçecek, Giyecek, Barınma için Çadır ve Konteynır yardımı yanı sıra enkaz kaldırma için bölgeye çok sayıda kamyon tır ve iş makinaları gönderdik.

Adıyaman ve Hatay’da ise ilk günlerinde kurduğumuz aş evlerinde RAMAZAN ayında da her gün 5 bin kişilik sahur ve iftarda sıcak yemek desteği devam etmektedir. Her yıl düzenlediğimiz iftar programını bu yıl 15 nisan cumartesi günü dernek üyelerimizin katılımıyla 400 Yataklı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Bahçesinde kurulu olan “BİGİAD Aşevi” depremzede kardeşlerimizle iftar yapacağız. Ramazan ayından sonrada da inşallah imkan el verdiği kadar devam edecektir.

Biz bu vesile ile Dünya Geneli katkı sağlayan tüm yardımseverlerden ve üyelerimizden Allah razı olsun. ” dedi.

İftara;  BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İNAN ve Yönetimi, BİGİAD İzmir İL Temsilci Başkanı Cesim ÖNERGE ve Yönetimi BİGİAD Bursa İl Temsilcisi Kadri ÇİFTÇİ ve Yönetimi ve üyeler katıldı. Derneğin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılan programda genel Başkan İnan basının sorularını yanıtladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ