Zirvede Haber

İbrahim Mart; “ADAY TOTO ÜZERİNE!”

İbrahim Mart; “ADAY TOTO ÜZERİNE!”

Geçmiş dönem Makine Mühendisleri Oda Başkanı ve 27’ci Dönem CHP Milletvekili Adayı İbrahim Mart’tan vicdani uyarı! Mart;

“Bu ceberrut düzenden kurtulmak, Sistemi değiştirmek ve bu ülkeye baharı getirmek gibi bir iddiamız var, esas olan bu iddiayı gerçekleştirme çabasıdır. Bu anlamda heyecan ve motivasyonumuz yüksek ve gerçekten az kaldı!
Bu nedenle, hiçbirimizin şahsi menfaatleri, ülkemizin genel menfaatlerinin üzerinde olamaz, olmamalıdır. Bu süreçte “Aday Toto” oynamanın da anlamı yok!
Elbette ki Adaylarımızı ön seçimle belirlemek isterdik. Ancak olmadı. Bir daha ki sefere diyelim. Temennimiz liyakat sahibi, temsil yeteneği yüksek, toplum tarafından kabul görecek isimlerin aday gösterilmesidir. Ben şahsen, önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarını da gözeterek bu özelliklere sahip “Devrimci-Demokrat” ağırlıklı bir aday listesi olmasını arzu ederim.
Ancak şu gerçeği de göz ardı etmemek lazım; tek adam rejimi değiştirmenin, demokratik parlamenter bir sistem kurmanın yolu CB Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’ nu seçtirmekle birlikte parlemento çoğunluğunu da elde etmekten geçiyor. Dolayısıyla parlamenter çoğunluğu sağlama hassasiyeti ile hazırlanacak listelere bir itirazımız olamaz, olmamalıdır.
Aday Adayı olan arkadaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstermeleri, aday gösterilmemeleri durumunda da heyecanlarını kaybetmemeleri önemlidir!
Hiçbir koşulda kızgınlık, öfke olmamalıdır.
Bu dönem her seçim döneminden çok daha farklı, oluşturulan ittifak heyecan ve motivasyonu ile kazanmaya çok yakın olduğumuz bu süreçte geçmiş dönemlerden farklı olmalı ve bir “liste” krizi yaşanmamalıdır.
Aday listeleri açıklanmadan önce CHP Bursa İl Başkanlığımızın “Aday adayları buluşması” gibi bir toplantı düzenlemesi yerinde olacaktır.
Sonuç olarak, aday olan olmayan hepimize, tüm yurtseverlere düşen tarihi görev: hiçbir bahaneye sığınmadan bu ülkeye baharı getirmek, bunun için çalışmaktır.
#SanaSöz yine baharlar gelecek” ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ