Zirvede Haber

Lotum, Milyonlarca Küresel Kullanıcıyı Birleştirmek İçin Couchbase’i Seçti

Lotum, Milyonlarca Küresel Kullanıcıyı Birleştirmek İçin Couchbase’i Seçti

Capella, sunduğu gerçek zamanlı verilerle Lotum’un kullanıcı deneyimini geliştirmesine, performansı ve verimliliği artırmasına yardımcı oluyor

Bulut veritabanı platformu şirketi Couchbase, Inc. (NASDAQ: BASE), Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda dünyanın önde gelen mobil oyun uygulamaları sağlayıcılarından biri olan Lotum‘un, en popüler mobil oyunu olan “4 Pics 1 Word”ü desteklemek için Google Cloud üzerinde Hizmet Olarak Veritabanı (DBaaS) olarak Couchbase Capella’yı seçtiğini duyurdu. Capella, ağ bağlantısı olup olmamasından bağımsız olarak Lotum kullanıcıları için sürekli ve her zaman çevrimiçi bir deneyim sunuyor. Lotum, Capella’ya taşındığından beri oyunları için yüksek performans ve ölçeklenebilirlikten yararlanmanın yanı sıra, müşterilerin cihazları arasında senkronize bir oyun deneyimi talebini de karşılıyor.

Lotum takım lideri Lars Schmeller, Couchbase Capella ile olan işbirliği ile ilgili düşüncelerini paylaştı: “Dünya genelinde 800 milyon indirme ile hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Özellikle trafiğin öngörülemez olduğu durumlarda, oyuncuların kullandıkları cihazdan bağımsız olarak oyun deneyiminin sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlamamız gerekiyor. Couchbase ve Capella ile, milyonlarca oyuncu verilerini kaybetmeden tercih ettikleri cihazları kullanabiliyor ve ağ bağlantısının güvenilir olmadığı durumlarda dahi herhangi bir kesinti olmadan sürekli bir oyun deneyimi yaşayabiliyor. Oyuncuların gecikmelere toleransı düşük olduğundan bu yetenekler bizim için çok büyük önem taşıyor. Küçük ama güçlü bir ekibimiz var ve Couchbase bize esnek, son derece işlevsel ve az bakım gerektiren bir veritabanı sağlayarak daha azıyla daha fazlasını yapabilmemizin önünü açıyor.”

Her başarılı oyunun altında yüksek çalışma süresi sağlayan, milyonlarca kullanıcının verilerini gerçek zamanlı işleyebilmek için ölçeklenen ve tüm cihazlar için hızlı cevap verme süresi ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlayan bir veritabanı yatar. Lotum, en popüler oyununun oyuncularına harika bir deneyim sunabilmek için Capella’nın yüksek uygulama hızı ve ölçeklendirme yeteneklerinden yararlanacak. Lotum, Capella Uygulama Hizmetleri ile çevrimdışı öncelikli yetenekler sunabilecek, yani artık oyun deneyimi ağ gecikmeleriyle kesintiye uğramayacak. Çok oyunculu oyunlar, mobil ve web uygulamaları arasında verileri senkronize ederek istatistiklerin ve elde edilen skorların oyuncu profillerine doğru bir şekilde yansımasını sağlayacak. Capella’nın benzersiz uygulama hizmetleri; verilerin güvenli, istikrarlı ve ölçeklenebilir bir şekilde otomatik olarak senkronize edilmesine olanak tanır. Capella’nın gömülü veritabanı ise uygulamaların internet bağlantısı olsun ya da olmasın her zaman kullanılabilir ve hızlı olmasını sağlar.

Capella, benzersiz tasarımı ile oyun viralliğini yönetmek ve kullanıcı talebine göre ölçeklendirmek için uygundur. Capella, geliştiriciler için veritabanı esnekliği ve veritabanı yönetiminin yükünü kaldıran özellikler sunmasının yanı sıra, kullanıcılar ölçeklendikçe fiyat-performans yatırım getirisinin artmasını sağlayan tam olarak yönetilen bir hizmet olarak veritabanıdır. Couchbase’in gerçek zamanlı bellek mimarisi, yüksek etkileşimli ve kişiselleştirilmiş uygulamalar için milisaniyelik yanıt verme süreleri sunar.

Couchbase Baş Teknoloji Sorumlusu Ravi Mayuram; “Mobil oyun pazarı, tüketicilerin yalnızca 2022’nin ilk yarısında 41,2 milyar dolar harcamasıyla birlikte büyümeye devam ediyor. Mobil oyun pazarındaki aşırı büyüme ve şiddetli rekabet göz önüne alındığında, oyun geliştiricilerinin oyuncuların dikkatini çekecek farklı deneyimler sunmaları oldukça önemli hale geldi. Lotum gibi firmaların çok büyük ölçekte, hızlı bir oyun deneyimi sunmasını sağlayan şey hem bulut hem de uçta sunduğumuz farklı mimarimiz. Dünyanın dört bir yanındaki aktif kullanıcıların tüm cihazlarında kesintisiz ve güvenilir bir deneyim yaşamalarını sağlamak için Lotum ile ortaklık yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

20-24 Mart 2023 tarihleri arasında, San Francisco’daki Moscone Center’da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Couchbase #S1548 standına uğrayarak, Lotum ve oyun şirketlerinin uygulamaları için neden Couchbase ve Capella’yı seçtikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Ek Kaynaklar

  • Couchbase’in oyun viralliği ve ölçeğini nasıl desteklediğini buradan öğrenebilirsiniz.
  • Capella hakkında daha fazla bilgi edinmek ve deneme sürümünü başlatmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Çok oyunculu oyunların doğru istatistikleri ve puanları yansıtmasını sağlayan; mobil, web ve IoT uygulamaları arasında veri senkronizasyonu için tam olarak yönetilen Capella Uygulama Hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu blog yazısını
  • Müşterilerin Couchbase ile nasıl modernize oldukları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Couchbase Hakkında

Modern müşteri deneyimleri, buluttan uca kadar uzanan uygulamaları ve aradaki her şeyi güçlendiren esnek bir veritabanı platformuna ihtiyaç duyar. Couchbase’in misyonu, geliştiricilerin ve mimarların nerede olurlarsa olsunlar modern uygulamalarını geliştirmelerini ve kullanmalarını basitleştirmektir. Hızlı, esnek ve uygun maliyetli veritabanı platformumuz Capella ile veritabanını yeniden tasarladık ve kuruluşların, sınıfının en iyisi olan bir fiyat-performans ile müşterilerine birinci sınıf deneyimler sunan uygulamaları hızlı bir şekilde geliştirmelerine olanak sağladık. Fortune 100 şirketlerinin %30’undan fazlası, modern uygulamalarını güçlendirmek için Couchbase’e güveniyor. Daha fazla bilgi için www.couchbase.com adresini ziyaret edebilir ve bizi Twitter @couchbase hesabından takip edebilirsiniz.

 

Couchbase®, Couchbase logosu ve Couchbase ürünleriyle ilişkili adlar ve markalar, Couchbase, Inc.’in ticari markalarıdır. Diğer tüm ticari markalar, ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir.

Lotum Hakkında

2006 yılında kurulan Lotum; iOS, Android ve Facebook Messenger platformlarında dünyanın önde gelen mobil oyun ve uygulama sağlayıcılarından biridir. Lotum’un her gün dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcıya eğlence kaynağı olan oyun ve uygulamaları yaratan, yalnızca 48 kişiden oluşan küçük ama güçlü bir ekip olmakla gurur duyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ