Zirvede Haber

Bu Şehre Gölleroğlu Yakışır …

Bu Şehre Gölleroğlu Yakışır …

“Dudular, gumrular, bülbüller getti, gargalara galan dünya!” Tıpkı dedesi gibi sevecen ve samimiyet dolu,  aynı zamanda da yüreğinden taşan bir bilgi birikiminin verdiği ağırbaşlılıkla vakurluğunu koruyordu Gölleroğlu.

HABER SEDAT SARIKAYA

Sanırım uzun bir müddet düşündü ve Şehir için bende varım  dedi. Ve düşünürken de;  asıl eğitimcisi olan rahmetli dedesi Naim Gölleroğlu’nun çizgisinden de taşmamaya dikkat ederek bu kadim şehrin kötü gidişine  artık dur demek  bir karara vardı, Ahmet Gölleroğlu.
Gölleroğlu ; Son 20 yıllık siyasi tarihimiz, ülkemizin kötü yönetildiğini, liyakat ve adaletin göz ardı edildiğini ve tek adam sisteminin ülkemizi uçurumun kenarına getirdiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu durumda, bir Anadolu insanı olarak sessiz kalmayı reddediyor ve ülkemizdeki bu kötüleşmeye karşı mücadele etmek için elimi taşın altına koymayı amaçlıyor. Siyasete atılmasının asıl amacının ne olduğunu ifade etti.
Gölleroğluna göre; bölge halkının ve sorunlarının içinde doğrudan var olan biri olarak “çözümlerim ve projelerim bulunuyor. Uygulayacağım bilgi birikimim ve enerjim ile bu topraklarda yaşayanların ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verebileceğime yürekten inanıyorum, ülkemizdeki sorunları ve sıkıntıları yakından takip ederek, siyasi deneyimim ve birikimimle halkımıza hizmet etmek, toplumun refahı ve kalkınması için elimden geleni yapmak istiyorum. Vatandaşlarımızın haklarını savunmak, hayatlarını kolaylaştırarak refahını artırmak için, toplumumuzun ihtiyaçlarına uygun politikalar geliştirip uygulamak amacıyla, bana ve aldığım eğitime ve yaşadığım kültüre bağlantılı olduğunu düşündüğüm İYİ Partiden milletvekili aday adayı olmak istiyorum” dedi.
İYİ Partiyi seçmesindeki amacının halkın kültürünü daha iyi yansıtarak, halktan kopmamış sade bir hallerinin olmasının en büyük avantaj olduğuna bağlayan Gölleroğlu, kibir deryasında boğulmuş bir zihniyetin halka yardımdan daha çok zarar verdiğini hep beraber yaşadıklarının da altını önemle çizdi. Ahmet Gölleroğlu siyaset hayatına atılmasının en büyük etkenlerinden birisinin halkına ve memleketine olan sevdasından geçtiğini ifade ederek, “bu sorunlara ilave olarak yaşadığımız depremin ekonomimiz üzerinde yarattığı yıkımın etkisini azaltmak ve toparlanma sürecini hızlandırmak adına, öncelikle ekonomiye dönük projelerimden bahsetmek isterim” diye ifade ederek çalışmaları, projeleri, yıllardır üzerinde tasarladığı ve bilgi birikimine sahip olduğu bütün maddi ve manevi çalışma birikimlerini ortaya dökerek bu şehir ve insanına ve dolayısıyla da memleketime nasıl faydalı olabilirimin hesabını yaptığını söyledi. Bu hesabının hayata geçmesi açısından İYİ Parti yönetiminin kendisine imkân tanıyacağına inandığını belirten Gölleroğlu, halkıma hizmet etmek en büyük arzumdur diye yineledi.
Gölleroğlu’na göre; bölgemizin içinde barındırdığı eşsiz potansiyelin keşfedilmesi artık zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu amaçla, doğuya yönelik göç hareketlerini tetikleyecek cazibe merkezleri oluşturmak gerekmektedir. Bölgemiz kış, sağlık, kültür ve inanç turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip. Yerli ve yabancı turist çekmek tabi ki mümkün. Ancak, bu potansiyelin tam anlamıyla değerlendirilebilmesi için, şehre ulusal ve uluslararası düzeyde yeni markalar kazandırmamız gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda, gerekli PR çalışmalarını koordinasyonunu sağlayabilir ve projelerimle bölgemizi daha cazip hale getirebilirim.
Tarım ve Hayvancılık alanları içinde bulunduğumuz coğrafyanın köreltilmiş özelliklerinden biridir. Bölgemize özgü geliştirdiğimiz projeler ile büyük şehirlere giden göç hareketleri tersine çevirebiliriz. Örneğin; küçükbaş hayvan yetiştiriciliği desteklenerek et, süt, deri, gübre ve yün gibi yüksek katma değerli ürünlerin ekonomiye kazandırılması mümkündür. Bu sayede ithalatın önü kesilerek, hem halkın protein ihtiyacı uygun fiyatlarla karşılanabilir, hem de ekonomik kalkınma sağlanabilir. Bu konuda, akademik çevremin de büyük bir istekle sundukları uygulanabilir ve gerçekçi projelerinin de bulunduğunu söyleyebilirim.
Bölgedeki yerli yatırımcıların teknoloji transferleri gerçekleştirebilmeleri için devletin yol açması ve sanayiyi büyütmek için topyekûn seferberlik ilan edilmesi, kısa vadede uygulanabilecek projelerimizle birleştiğinde, bölgemizin gelişimi için güçlü bir itici güç oluşturacaktır.
Farklı sektörlerdeki iş hayatım boyunca elde ettiğim başarılar, güçlü liderlik özelliklerim ve kararlılığımla ülkemizin geleceği için kalıcı ve gerçekçi fikirler üretebileceğimi gösteriyor. Vatandaşlarımıza somut faydalar sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapabilirim. Ve inanın bu hususta da kimseler kusura bakmasın ama alçak gönüllü olmayı tercih bile etmiyorum. Çünkü işin içine vatanım ve milletim girdiği vakit, kimselere karşı alçakgönüllü olmak gelmiyor içimden dedi.
Ahmet Gölleroğlu; genç yaştan itibaren girişmiş olduğu ticaret ve eğitim alanlarında, kendisini eğiterek bilhassa ailesinin mesleği konumundaki kuyumculuk sektöründe imalat ve işletme konusunda birçok şey öğrendiği gibi sadece kendisinin ticari bilgisini değil, özellikle değerli taşlar hususunda da uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olmayı başarmıştır. Severek yapmış olduğu mesleğindeki başarısı kısa süre zarfında; değerli taşlar, özellikle pırlanta ve elmas gibi, hem ticari hem de sanatsal açıdan büyük önem taşıyan ve hayatına yön veren husus olmuştur. Gölleroğlu bu konuda birçok eğitim alarak, sürekli takip ettiği mesleğinde kendisini ayrıca geliştirmeye de önem göstermiştir.
Ahmet Gölleroğlu; tek bir dalda meşguliyet alanı oluşturmayıp, tıpkı dedesi gibi birçok alanda merak ve beceri yeteneğine sahip olarak sosyal yaşantısının her alanında memleketine ve halkına hizmet etme arzusunda olduğunu gösteriyordu. Mesleki bilgi, deneyim ve ilgi alanları oldukça geniş bir yelpazeye yayan Gölleroğlu; Tarım ve Hayvancılık, Turizm ve Kültür, Şehir Plancılığı, Eğitim, Anadolu göçünün önlenmesi, Bölgenin fiziki coğrafyasına göre Sanayi ve Teknoloji, bölgenin iklimine göre Bağ ve Bahçecilik, Yayla Turizmi, Jeotermal Turizmi, İnanç Turizmi, Kongre Turizmi gibi pek çok alanda yoğun bir çalışma ve araştırmada yürütmektedir.
Ahmet Gölleroğlu’nun en büyük hedefinin; bölgenin potansiyelini en iyi şekilde kullanarak, Tarım ve Hayvancılıkta verimliliği artırmayı, Turizm sektöründe daha fazla turist çekmeyi, Şehir Plancılığı alanında daha yaşanabilir şehirler inşa etmeyi, Eğitimde kaliteli ve eşit bir öğrenim sunmayı, Anadolu’nun güçlü kimliğini korumayı ve daha birçok alanda gelişime katkı sağlamak olduğunu belirterek, bu hususta heyecanını da aklayamadığını da beyan etti.
Ahmet Gölleroğlu 1973 Erzurum doğumlu olup, evli ve 3 çocuk babası

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ