Zirvede Haber

Cankılıç’tan AK Parti temayül yorumu: Demokrasi şöleni

Cankılıç’tan AK Parti temayül yorumu: Demokrasi şöleni

AK Parti listelerinden milletvekili olabilmek için başvuruda bulunan 230 aday adayı, bugün parti üyeleri tarafından temayül yoklamasına giriyor. Siyaset hayatında AK Parti’den iki defa aday olan Cennet Cankılıç, “Burada yaşanan katılımla toplumda yaratılmak istenen ‘AK Parti yara aldı’ algısı kırılmıştır” dedi.

Cennet Cankılıç’tan AK Parti temayül yorumu: Demokrasi şöleni

AK Parti’den Bursa Milletvekili olabilmek için başvuru yapan 230 aday adayı, Merinos AKKM’de kurulan sandıklarda ön seçimden geçiyor.

Bursa kamuoyunda tanınan ve AK Parti Teşkilatları tarafından bilinen ismi enbursa.com Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Cennet Cankılıç canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

‘BURADAKİLER AK PARTİ’NİN NEFERLERİ’

AK Parti’den aday adayı olan Cennet Cankılıç, “AK Parti’den iki defa aday oldum. İnşallah bu seçimlerde, ben olayım veya olmayayım AK Parti Bursa’da 11’in altında düşmeyecektir. Ayrıca bugünkü katılım toplumda yaratılmak istenen ‘AK Parti yara aldı’ algısını yıktı. Burada demokrasi şöleni var. Temayül, teşkilatlara sorarak adaylık belirlemektir. AK Parti bunu yapıyor. Bugün de ilkleri yaşıyoruz aslında. Elektronik ortamda yapılması da çok önemli. Temayül yoklamasının sonuçları anında genel merkeze düşüyor. Başvuru yapan bütün adaylar da Genel Merkez’e çağrılarak mülakat yapılacak. Buradakiler AK Parti neferleri” açıklamasında bulundu.

Cankılıç, “Temayül yoklamasına gelen bütün aday adayları aslında uzun süredir görmedikleri arkadaşlarıyla hasret gideriyor. Muhalefetin bu birliktelikten korkması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘DURUŞUM SABİT’

Cankılıç şunları söyledi: “Siyasi olarak bir profilim var. Duruşum sabit. Bursa adına, memleketim adına, ülkem adına, nasıl fedakârlık gerekirse yaparım. Bunun için illa milletvekili olmak gerekmiyor. Ayrıca Bursa’ya yazılarımla da farklı bir bakış açısı getirdiğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NA GÜÇ KATTI’

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılım sürecini de değerlendiren Cennet Cankılıç, “Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Habertürk’e yaptığı açıklamada ‘Cuma günü beklenmeli’ demişti. Aslında büyük bir sürpriz olmadı. Bu birleşme Cumhur İttifakı’na güç katmıştır” dedi.

‘6’LI MASA BAKANLIK TARTIŞMALARINDA KAYBOLDU’

Temayül yoklamasının normal şartlarda bayram havasında geçtiğini ifade eden Cankılıç, “Depremden dolayı böyle gösteriler askıya alındı. Allah böyle felaketleri memleketimize, insanımıza vermesin. Böyle bir felaket Avrupa’da olsaydı kolay kolay ayağa kalkamazlardı. Devlet bütün imkanlarıyla oradaydı. Devlet orada bu çalışmaları yaparken, 6’lı masa bakanlık tartışmalarında kayboldu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ