Zirvede Haber

Sevinç, Zafer Partisi’nden adaylık başvurusu yaptı

Sevinç, Zafer Partisi’nden adaylık başvurusu yaptı

Gazeteci Ahmet Sevinç Zafer Partisi’nden Bursa milletvekilliği için adaylık başvurusu yaptı.

Bursa’nın tanınmış gazeteci ve siyasetçilerinden Ahmet Sevinç, Zafer Partisi’nden Bursa milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunu parti genel merkezinde yaptı.

Zafer Partisi Genel Merkezinde yaptığı milletvekilliği aday adaylığı başvurusu sonrasında duygularını açıklayan Ahmet Sevinç, ”Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve iki kutuplu siyasetin yaşandığı bir ortamda ülkemizin geleceği, huzuru, refahı ve güvenliği için Zafer Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

AHMET SEVİNÇ KİMDİR?

1975 yılında Adalet Partisi’nde siyasete başlayan Ahmet Sevinç, Demokrat Parti il başkan yardımcılığı ve DYP Bursa teşkilatlarında uzun yıllar yöneticilik yaptı.

Doğru Yol Partisi Genel başkanları Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Demokrat Parti Genel Başkanları Hüsamettin Cindoruk ile Namık Kemal Zeybek döneminde DYP ve DP’nin Marmara Bölgesi’ndeki tüm seçim süreçlerinde basın müşaviri olarak görev alan Ahmet Sevinç,  2011 yılında yapılan genel seçimlerde, Bağımsız Türkiye Partisi ile DP’nin birlikte yaptığı ittifakta koordinasyon ve organizasyon görevini üstlendi. Sevinç ayrıca, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın Bursa Milletvekili adayı olduğu dönemde iki partinin seçimlerde basınla ilişkiler ve propaganda sorumluluğunu yürüttü.

‘AHMET SEVİNÇ, SÜREKLİ BASIN KARTI SAHİBİ’

40 yılı aşkın bir süredir sarı basın kartına sahip ve sürekli sarı basın kartı sahibi olan Ahmet Sevinç, gazeteciliğe 1975 yılında ailesine ait Hürses Gazetesi’nde muhabirlikle başladı, daha sonra Milletindir Hakimiyet gazetesinde idare müdürlüğü yaptı. Ulusal yayınlanmakta olan Dünya Gazetesinin Bursa temsilciliği, Bursaspor Dergisi yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Uludağ Gazetesi’nde spor, siyaset ve ekonomi konularında köşe yazıları yazdı. Bursa’nın Sesi ve Yenimesaj Gazetesi’nde köşe yazıları yazdı. Bursa Haber Gazetesi yazı işleri müdürlüğü yaptı. KÖY TV yorumcusudur.

Ahmet Sevinç, SONHABER16 gazetesi ile sonhaber16.com ve anadolu16.com internet sitelerinin de sahibidir.

Bursa Gazeteciler Kooperatifi Başkanlığı, Basın Konseyi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Evli, 1 erkek ve 1 kız olmak üzere 2 çocuk babasıdır. Bursa Ticaret Lisesi’nde ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ