Zirvede Haber

Görevden Uzaklaştırılan Başkana Bursa’dan Yoğun Destek! Ziyaretçi Trafiği Arttı…

Görevden Uzaklaştırılan Başkana Bursa’dan Yoğun Destek! Ziyaretçi Trafiği Arttı…

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın dahil üç yönetim kurulu üyesinin üç ay süresince görevden uzaklaştırılmasına Bursalılar sert tepki gösterdi. Görevden uzaklaştırılan Yunus Aydın’a ise siyasi partiler ve STK’lar yaptıkları ziyaretler ile moral veriyor.

Yunus Aydın; “Haberin yayınlanmasından sonra ne telefonlarım sustu nede bu konu nedeniyle tepkili olan siyasi parti üyeleri ve STK temsilcilerinin ziyaretleri. Hepsine teşekkür ediyorum. Daha öncede belirttiğim gibi görevden alınış sebebim benim birçok konuda dik durmam. Beni Ali Cengiz oyunlarıyla yıldıramayacaksınız!” dedi.

Ne Olmuştu?

Yunus Aydın’ın “Kamuoyuna Duyuru” başlığı ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Okullara, camilere, hastanelere, öğrencilere, spor kulüplerine Jandarmaya ve Emniyete OSB olarak yardımcı olmak suç sayıldı. Vahşi kapitalist duygulu iki sanayicinin şikayeti siyasi değerlendirmeyle bakan kararı sonucu 3 ay süreyle yönetim kurulundan üç arkadaş dinleneceğiz.

Bu işi hukuka taşıyacağız.

Mevzuata ters olabilir ancak Gemlik Emniyet Müdürlüğü Bahçesi’ndeki bayrak direğini yapmak suçsa evet bu suçu üstleniyorum, Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki askerler rahat etsin, rahat nöbet tutsun diye nöbet yeri ve koğuş düzenlemesi yapmak suç ise bu suçu övünerek itiraf ediyorum. Saymaya kalkarsak onlarca okula yardımcı olduk, yerel yönetimlerin yapamadıklarını yaptık. Maalesef bazı icraatlerimize engel olundu.

Kentsel dönüşüm şu an me kadar önemlilik arz ediyor, maalesef anlatamadık. Siyasi tavır hizmete engel olmamalı. Allah’a şükür veremeyeceğimiz hesabımız yok.

Yeni boyahane ruhsatına engel olduk ve olacağım. Gerekirse sivil toplum örgütleri, herkesi bu mücadelemize davet edeceğim, edeceğiz. 3 ay dinlenmek bizim gibi insana, ülkeye gençlere, vatandaşlara hizmet duygumuzu daha çok teşvik edecek. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı ve anlatımlarda bulunacağız…”

‘BU ŞEHRİ KORUMAK ZORUNDAYIZ!’

Açıklamasında, görevden alınma kararının altında yeni boyahane ruhsatı verilmeyen iki sanayicinin şikayetinin yattığını iddia eden Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın 28 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı bir başka duyuruda, 3 aylığına görevden alınmasına yol açan sürecin ipuçlarını vermişti.

Başkan Yunus Aydın’ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı “Bu şehri korumak zorundayız” başlıklı açıklamasında şu çarpıcı ifadeler yer almıştı:

“Bugün su çıkarabilmek için açılan sondajlar 350 metreye ulaştı. Bu şekilde devam edersek 5 yıl sonra mevcut boyahaneler zaten çalışamayacak. Çünkü su kalmayacak.

DSİ ile birlikte Cumalıkızık tepelerinden su getirmeye çalışıyoruz. Bu yaklaşık 1 milyon dolarlık bir masrafa neden oldu. Vahşice su kullanımı, tarımı ve ekolojik dengeyi olumsuz etkiliyor.

Yeni boyahane ruhsatı vermek, çevre için sıkıntıları beraberinde getirecek. İlave boyahane kurulursa, bırakın şehrin doğusu, bunu kaldıramaz. 6 aydır bu konuyla ilgili müfettişleri ağırlıyoruz. Biz çevreyi düşünmek zorundayız.

Geleceği görerek hareket etmeliyiz. Kestel 2. Bölge’de olur verilmesiyle orada bir anda 21 boyahane oldu. Bugün onların 17’si aktif. Söylediğimiz yapılsaydı bu rakamları konuşmadığımız gibi bölgemizdeki su problemini de gündemimize almamış olabilirdik. Kısaca kentin iyice içinde kalan bir alanda 33 boyahane var. Bu konuda yeni boyahane açılmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu şehri korumak zorundayız…”

Öte yandan yıllardır Bursa’da faaliyet gösteren akademik odalar, çevre kuruluşları, şehrin akarsularındaki kirliliğin yanı sıra yer altı sularının geri dönüşümsüz şekilde kirlenmekte olduğuna, sanayi tarafından kontrolsüz şekilde derin kuyu açılmak suretiyle su temin edildiğine ve bunun da en çok şehrin değişik bölgelerine dağılmış olan boyahaneler tarafından yapıldığına dikkat çekmekteydi.

Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) Nilüfer Badırga’da kuruluşunu tamamladı. Arıtma tesislerinin ihalesini geçen yıl gerçekleştiren TOSAB’ta alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Erol Türkün’ün Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı TOSAB ile şehrin çeşitli bölgelerinde derin kuyu suyu kullanan ve Nilüfer çayı da dahil Bursa’nın akarsularının kirletilmesinde önemli fonksiyonu olan Tekstil boyahanelerinin bir araya getirilmesi ve çevreye zararın en aza indirgenmesi hedefleniyor…

Öte yandan, Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın’ın Ocak ayında yaptığı açıklamada yeni boyahanelere izin vermeme konusundaki kararlılığını açıklarken boyahanelerin su sarfiyatına dikkat çekmişti. Bu konudaki haklılığını Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuraklık haritasında Bursa’nın yeri pekiştirdi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan kuraklık haritasında Bursa “Çok kurak” olarak yer aldı. BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada halkı su tasarrufuna davet etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ