Zirvede Haber

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Bölgesine 250 adet soba gönderdi

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Bölgesine 250 adet soba gönderdi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinin 1.ayında deprem bölgelerine yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

Deprem bölgelerinin ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Bursa Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal bölümü öğretmen ve öğrencilerinin ürettikleri portatif sobalar deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Bursa Valiliği ve AFAD’ın belirledikleri ihtiyaç listesi doğrultusunda çalışmalara başlayan Metal Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri 250 adet sobayı hazır hale getirerek deprem bölgelerine gönderdi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret eden Yıldırım Kaymakamı Metin Esen “ ülkemizin derinden yaralayan asrın felaketinin yaralarını hep birlikte sarmaya devam ediyoruz. Bizler de Bursa olarak Yıldırım ilçemiz olarak bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Bölgenin ısınma ihtiyacının karşılamak amacıyla Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan sobalarımızı bölgeye ulaştırmak amacıyla uğurladık” dedi.

Deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını karşılamada meslek liselerinin gayretlerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “ İlk günden itibaren özverili çalışmaları ile bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan meslek liselerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İlyas Küçük, “ depremin yaşandığı günden itibaren bölgeye desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bursa Valiliğimizin ve AFAD koordinesinde bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız sobalarımızı deprem bölgelerine ulaştırmak üzere tırlarımıza yükledik. Şuan 250 adet sobamızı belirlenen deprem bölgelerine ulaştıracağız. İhtiyaç olması halinde okulumuzda yeni sobalarında üretimlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Metal Teknolojileri Alan Şefi Murat Albay, “ Depremin ilk gününden itibaren bölüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte çalışmalara başladık. Deprem bölgelerine bir nebzede olsa yardım edebildiğimiz için çok mutluyuz. Bizleri bu dönemde sponsorluklarıyla destek olan ve malzeme desteğinde bulunan Teslamak, Coşkunöz Holding ve Aslan Kalıp firmalarına teşekkür ederim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ