Zirvede Haber

Gaziantep’te Köpeğe İşkence ve Ölüm!

Gaziantep’te Köpeğe İşkence ve Ölüm!

“Gaziantep! Yabancı uyruklu olduğu belirtilen kişiler bir eve girmek istemiş, evin köpeği engel olunca köpeği baltayla kesip tüfekle katletmişler. Sınır dışı edilsinler!” Depremin vurduğu Gaziantep’te yaşananlar Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı İbrahim Kaya’ya gelen ihbarla ortaya çıktı. Kaya, daha öncede Diyarbakır’da enkaz kaldırma çalışmaları sırasında kendine gelen bir ihbarı Diyarbakır Valiliği ile temasa geçerek aktarmış, enkaz kaldırma çalışmalarını iki gün durdurtmuş, o enkazdan da 8 kedi, 2 köpek ve 1 kuşun sağ olarak kurtarılmasını sağlamıştı.

Kaya; “Gaziantep Şahinbey ilçesi Yukarıbayır mahallesinde Asil isimli köpeğe karşı yapılan linç bir hayatın sonlanmasıyla bitti. Sahibi konumundaki bayana da yabancı uyruklu olduğunu adli takiple anladığımız kişiler pala ile saldırmış. Üzgünüz. Adli süreci takip edeceğiz.” dedi.

Vahşice katledilen köpeğin sahibi Demet Özdönmez; “Evin dayım AFAD yetkililerini bekliyormuş. Enkaz raporu tutulup gereken işlemlerin başlatılması için birkaç gün önce başvuru yapmıştık. Asil isimli köpeğimizle birlikte dayım Nurettin Dehmenoğlu ile birlikteydi. Bir gurubun üzerine doğru geldiğini görmüşler. Bu gurup kendilerine göre gürültülü bir şekilde eve yaklaşmış. Dayımda onlara engel olmaya çalışırken ona taş atan ve tekme atan gurup küfür etmeye başlamış. Olaya tanık olanlar polisi arayıp yardım istemiş. Polis gelinceye kadar dayım ve köpeğimiz o gurup tarafından yaralandı. Sonra açılan soruşturma neticesinde o gurubun Suriyeli olduğunu öğrendik. Dayım yaralandı, köpeğin de bacağını pala ile kırmışlar. Yerde savunmasız halde yatan köpeğimize o gurubun içinden 3 kişi ruhsatsız pompalı tüfek ile 3 el ateş ederek öldürdü. 3 kişiyi polis almış ancak kollukta verilen ifadelerde kalabalık bir grup eşliğinde köpeğin bacaklarını kırdıklarından, pala ile saldırdıklarından söz etmemişler. Bizde HAYİM isimli bir hayvansever dernekten avukat istedik. Yargıya intikal eden bu vahşetin cezasız kalmaması adına hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Gözaltına alınan Suriye uyruklu A. E. , A. E. , H. E.’nin en ağır cezaya çarptırılarak sınır dışı edilmesini istiyoruz. Yavrulara da olan köpeğimizin yaşam hakkını alanlardan adalet önünde gereken ceza kesilinceye kadar, hakkımızı sonuna kadar savunacağız. ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ