Zirvede Haber

Gök: Deprem öldürmez ihmal öldürür

Gök: Deprem öldürmez ihmal öldürür

Aysın Komitgan’ın sunduğu Gün’aysın programının konuğu DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök oldu. Programda Türkiye’nin yaşadığı felaket olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ele alındı. Deprem bölgesine giden DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök yaşadıklarını anlattı.

bursadabugun.com

DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök: Deprem öldürmez ihmal öldürür

SADİYE GÜRSOY / BURSADA BUGÜN

Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremler; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya’da büyük yıkıma yol açtı.

Deprem bölgesinde bulunan DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök yaşadıklarını Aysın Komitgan’ın sunduğu Gün’aysın programına anlattı.

DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök, “Pazartesi sabahı deprem haberini aldık. Salı günü DEVA Partisi İl Başkanlığı ile beraber buradan 8 tane iş makinası çıkarttık. Mazot desteğiyle arkadaşlarımızı gönderdik. 2 minibüse koyabildiğimiz kadar temel ihtiyaçları çocuk botları kıyafet bez vs. doldurduk. 2 tane seyyar mutfak ve orada pişirilebilecek ne varsa koyduk ve Salı günü akşam hava kararınca yola çıktık” diyerek deprem bölgesinde şahit olduklarını ve yaşadıklarını anlattı.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ İHMAL ÖLDÜRÜR”

Gök, “İnsanlar göçük altında kaldılar depremden değil. Göçükten kurtulamayınca ihmalden öldüler. 171 kişi bu konu ile ilgili tutuklanmış. 180 kişi de yağma ve hırsızlık ile ilgili tutuklanmış.160 bin zarar gören binalardan sadece müteahhitler mi suçlu? Oradaki mühendislerin imzası ve denetleyen firmalar da sorumlu tutulmalı. 3 kişi yaşam çukuru açmışlar arama kurtma ekipleri. Biz de yardım olarak yaşam çukurunun başında 4 kişi çıkardık.1 kişi hayatını kaybetmişti” ifadelerinde bulundu.

“BİZİM BULUNDUĞUMUZ BÖLGEDE  ARAMA KURTARMA EKİPLERİ 4. SABAH GELDİLER GECE KİMSE YOKTU”

“Genel başkanımız Ali Babacan’ın ‘TSK neden erken sahaya inmedi?’ diye bir söz söylemişti” diyen Gök, “Alman ekibinin olduğu bölgede sadece telefon çekiyordu. İnsanların enkaz altında olduğu zaman yardıma ihtiyaç olduğu zaman nasıl twitterı yavaşlatırsınız. Bunun vebali çok ağırdır. Orada bir can bile kurtarılabildi” dedi.

“BURSA İNSANININ ÇOK YARDIMI OLDU”

“Bizim lokma ekibimiz gitti oraya, 20 bin kişiye lokma döktüler. Bazı insanlar çocuğa çıkıp çikolata verip sosyal medyada paylaşıp reklam yapıyorlar” ifadelerinde bulunan Gök, çadır sorununa da değinerek, “Bu ülkede çadır sorunu yaşayacağı aklımın ucundan geçmezdi” dedi.

“Bursa risk altında, İstanbul risk altında diyorlar. O zaman önlem almalıyız. Eve girdiğimde ilk, eşyaları toprak altında görüyordum. Öyle bir psikoloji ile geldik biz buraya” diyerek duygularını paylaşan Gök, “Biz DEVA partisi olarak Bursa için ne yapmalıyız düşünüyoruz, planlıyoruz” açıklamasında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ