Zirvede Haber

Bir Gülümseme Her şeye Bedel Dediler Üretimlere Başladılar

Bir Gülümseme Her şeye Bedel Dediler Üretimlere Başladılar

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar deprem bölgelerine gönderilirken, liseler ve halk eğitim merkezleri de üretimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Bizler de Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi haber ekibi o habercimiz.net ekibi olarak meslek liselerinin deprem bölgesi için yaptıkları çalışmaları konu alan bir haber dizisi hazırladık
Bursa Yıldırım Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, “Devletimiz ve milletimiz güçlerini birleştirerek, yaşanan bu büyük felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Yıldırım ilçemizde faaliyet gösteren tüm mesleki eğitim kurumları deprem bölgelerine yardım göndermeyen devam ediyor. Gönderdiğimiz yardımlarda bizlerin önceliği soğuk kış şartlarında dışarıda olan depremzedeleRE, onların ısınabileceği ve soğuktan koruyabilecek ürünler göndermek. Yıldırım Halk Eğitim Merkezimizde ürettiğimiz battaniye, yorgan ve polar tarzı tekstil ürünleri deprem bölgelerine gönderdiğimiz öncelikli ürünler. Merkezimizde üretimler hız kesmeden devam ediyor. En kısa zamanda üretilen ürünler deprem bölgelerine gönderilecek” dedi.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç Yıldırım’da bulunan okulların bünyelerinde bulundurdukları bölümler ile deprem bölgelerinin ihtiyacı olan üretimleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Her okulun farklı bir ihtiyaca yönelik üretim yaptığını belirten Sevinç, bu üretimlerin Valilik ve AFAD koordinasyonunda belirlenen deprem bölgelerine sevk edildiğini belirtti.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerleri de deprem bölgelerine gönderilmek üzere tekstil ürünleri üretimini ara vermeden sürdürüyor.
Polar eşofman takımlarından, bebek ve çocuk tulumların berelerden eldivenlere kadar birçok tekstil ürününü hızla üretip deprem bölgelerine ulaştırmaya devam eden Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Korkmaz, ” Depremin ilk gününden bu yana zorlu kış şartlarında dışarıda kalan depremzedelerimize merkezimizde ürettiğimiz polar ürünleri göndermeye devam ediyoruz. Ürün çeşitliliğimiz arttırarak, polar eşofman takımları, bebek ve çocuk polar eşofman takımları, bere, uyku tulumu gibi ürettiğimiz birçok tekstil ürününü deprem bölgelerine gönderdik. Bugüne kadar 1500 adet çocuk kıyafeti, 2500 adet yetişkin kıyafeti, 170 adet bebek tulumu,700 adet berenin yanı sıra eldiven, sweet, hijyen seti, yorgan, yastık, pike ve hazırladığımız şal takımlarını deprem bölgelerine gönderdik. Aynı zamanda merkezlerimizde hazırlanan ve deprem bölgelerinde çalışan ekiplere ve gönüllülere gönderilmek amacıyla 2500 adet poğaça hazırlayarak deprem bölgelerine sevk ettik” dedi.


Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocukları Gülümsetmeye Devam Ediyor
Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen öğrencileri deprem bölgelerinde bulunan çocukların, depremin acısını hafifletmek ve moral vermek amacıyla oyuncak yapmaya başladı. Her yaştan çocuğun güvenle oynayabileceği bezden bebekler yapan öğretmenler deprem bölgelerine gönderilmek üzere bezden bebeklerin üretimlerine hız verdi.
Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mediha Karasu, “6 Şubat gecesi yaşadığımız deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyorum. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Ama milletçe devlet eliyle bu zor günlerin altından kalkacağımıza inanıyorum. Bizlerde meslek liseleri olarak bu dönemde devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu üretimleri yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bursa Valiliğinin başlatmış olduğu çocuklar oyuncaklarla mutlu olsun kampanyasına destek vermek amacıyla el sanatları teknolojileri alanımızla birlikte, çorap bebek üretimine başladık. 0-3 yaş arasında yıkanabilir, yumuşak herhangi bir boğaza metal kaçma tehlikesi olmayan bir bebek ürettik.  Öğretmenlerimizin de destekleriyle bu kampanyanın sürecine kadar 500 adet bebek yapıp teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.
Bölgeden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda da farklı ürünlerin üretimine başladıklarını belirten Karasu, “Sahadan aldığımız bilgiler doğrultusunda, uyku tulumu üretimine başladık. Bunlarında en kısa sürede üretimlerini tamamlayıp depremzedelere göndermeyi planlıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ