Zirvede Haber

İYİ Meclis Üyesi Ferit Gürsoy; “Ansızın Gelen Asrın Felaketinde Canımız Çok Yandı, Bursa’da da Canlar Hayattan Kopmasın!”

İYİ Meclis Üyesi Ferit Gürsoy; “Ansızın Gelen Asrın Felaketinde Canımız Çok Yandı, Bursa’da da Canlar Hayattan Kopmasın!”

Büyükşehir Meclisinin şubat 2023 toplantısında muhalefet tarafından ‘liyakatsiz’ sözleri sarf edilince Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sert tepkisi ile karşılaşmıştı. İYİ Partili meclis üyesinden ise dikkatleri üzerine çeken bir önerge geldi. İYİ Parti Yıldırım-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy; “Yaşanan deprem sonrası yıkılan binaların bir çoğunda kolon, kiriş ve destekleyici blokların binanın imalatından sonra kesildiği görülmektedir. Bursa Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Zabıta Ekipleri ve Yapı Denetim Firmaları ortak yapacakları bir operasyonla Bursa içindeki tüm binaları gerekirse baskın dahi yapıp, tek tek kontrol edip hasar görebilecek tüm binaları tespit etmeleri kanuni bir zorunluluğun yanında ahlaki bir sorumluluktur. AFAD ekiplerinin hafif hasarlı olarak girdikleri binalarda kolon, kriş kontrollerinde balyozla sadece bir tık vurduklarında kağıt helva gibi duvarların üstlerine yıkıldığına şahit olduk. Eğer bu önerge gerçekleşir ve bu işlem 17 ilçe belediyesin katkısı ile yapılır ise Bursa gerçekten bir nefes almış olur. Bizim buradaki amacımız Bursa içinde 17 ilçede hasar görebilecek binaların röntgenini görerek deprem önlemleri kapsamında ilk adımları atabilmek. Büyükşehir; bu çalışma yapıldığında Kentsel Dönüşüm içinde çerçeve çizilecek ve işlemler netleşecektir. Hasarlı olan binalarda tespit edilerek hem idari hem de adli sürecin başlaması da önemlidir. Bursa bir mezarlığa dönüşmesi istenilmiyorsa Büyükşehir ve 17 ilçe belediyemiz bu adımı cesaretle atmalıdır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ