Zirvede Haber

YENİŞEHİR PAZARCI ESNAFI BUNU HAK ETMİYOR.

YENİŞEHİR PAZARCI ESNAFI BUNU HAK ETMİYOR.

Yenişehirli pazarcı esnafının sorunlarını sosyal medyasına taşıyan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel;

“Bugün Yenişehir’in Pazarı idi. Çarşıda esnaf ziyareti yaparken istisnasız bütün pazarcı esnafının gerginliği gözlerinden ve hareketlerinden belli oluyordu. Hepsi ya tezgahına davet ederek yada kolumdan tutarak maruz kaldıkları mağduriyeti, yaşadıkları hayal kırıklığını bana uzun uzun anlattı.

Kapalı Pazar alanı 30 yıldır Yenişehir’li pazarcı esnafımızın hayaliydi. Bursa’nın en küçük en ücra ilçelerinde bile olan kapalı pazar her nedense onca yıl yapılmadı ilçemize.

Gelen aşırı baskılar sonucunda tüm maliyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Kapalıpazar sonunda bitirildi.

BELEDİYE ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI.

Yenişehir Belediyesine devredilen kapalı pazar’da sorunlarda hemen akabinde başladı. Pazarcı esnafını ve pazarcılar derneğini yok sayan belediye, kendi başına planlama yapmaya kalkınca eline yüzüne bulaştırdı.

Bursa’nın tüm ilçelerinde kapalı pazar alanlarında pazarcılar derneği söz sahibi iken planlama aşamasında Yenişehir’de ki dernek yetkililerinin fikirleri göz ardı edildi.

YERLİ PAZARCI ESNAFI MAĞDUR EDİLİYOR.

Yenişehir’li yerli esnafın dışarıdan gelen esnaf karşısında ezdirildiğini bizlere ifade eden bir pazarcımız; “Pazar kurduğumuz günler sabahın 5’in de, soğukta binbir zorlukla tezgahımı açıyorum. 20 metre tezgahım var, 80 çeşit ürün satıyorum. 35 yıldır resmi olarak pazarcılık yapıyorum. Belediye bana 6 metre yer verirken, birkaç yıldır başka ilçeden Yenişehir’e gelen ve 4-5 metre tezgahı olan kişiye de benimle aynı miktarda yer veriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diyor.

Yine başka bir pazarcımız; Resmi olarak ruhsatımız olmasına ve 18 metrelik yerde yıllardır Pazarcılık yapmama rağmen belediye bana yer vermiyor. Hiçbir kaydı olmayan ama bir yerden adamını bulan dışarıdan gelen kişilere yer veriyor. Allah aşkına bu hak mı? Bu bize göre zalimlikten başka birşey değil.” diyor.

İYİ PARTİ PAZARCI ESNAFIMIZIN YANINDA…

Pazarcı esnafımız dertli olmanın yanında bir o kadar da haklı. Bugüne kadar kapalı pazar alanında nasıl planlama yapılması gerektiğine dair görüşlerini ifade ettiklerini ama kendilerinin dinlenmediğini söyleyen Pazarcı esnafımızın İYİ Parti olarak yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.

Yenişehir Belediyesi tarafından pazarcı esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bir an önce kalıcı bir adım atılmasını istiyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ