Zirvede Haber

CHP’den Bursa Açılımı! Yenişehirliler ile Yıldırım’da Buluştular!

CHP’den Bursa Açılımı! Yenişehirliler ile Yıldırım’da Buluştular!

CHP Bursa Örgütü; İl Başkanlığına Turgut Özkan’ın gelmesiyle birlikte 17 ilçenin hemşehri derneğini yakın markaja aldı. Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse ve Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ile yönetimlerinin de olduğu organizasyonda 200 Yenişehirliyi Güllük mahallesinde dernek binasında toplayarak CHP politikalarını anlatan İl Başkanı Turgut Özkan; ” Umutluyuz, 2023 de Türkiye Cumhuriyet’i bir devre son verecektir.” dedi.

Bursa Yenişehirler Derneği Başkanı aynı zamanda Güllük Mahalle Muhtarı İsmail Eroğlu; “Tüm siyasilere dernek olarak kapımızı sonuna kadar açtık. Onların politikaları ülkeyi ilerletmeye yönelikse neden gönül bağlarımızı kapatalım! Dernek üyelerimizin ilk ağızdan bilgilendirmeleri bizim için önemli. Siyasilere, belediye bürokratlarına, kamu yetkililerini yatırımlar ve siyasi vizyonları noktasında dinlemeye hazırız.” dedi.

Toplantıda; çağa uygun bilimin geliştirilmesi, birlik ve  beraberlik dayanışma içinde olan Yenişehir’in Bursa’dan yeterli desteği alamadığı, bununla ilgili olarak yapılan CHP çalışmaları, tarım arazilerinin iyi değerlendirilmediği, hayvancılık ve tarımın git gide Yenişehir’de yok olduğu, Yenişehir Havaalanı’nın daha geniş bir biçimde değerlendirilmesi gerektiğini, gerekirse havaalanının tarım ürünlerinin Avrupa’ya açılan kapısı olması için konvaksiyonel bir konuma getirilmesi, yıllardır İnegöl tekelinde olan milletvekilliği kontenjanının artık Yenişehir’e geçmesi gerektiği, ilçeye yapılmak istenen çimento fabrikasının kurumasının yanlış olduğu kurulduğunda ilçede tarımın tamamen öleceği, CHP2nin ilçeyi kalkındırmak için yapmak istedikleri siyasi işlerin önlerine engel teşkil ettiğini ve mühür kimde ise söz hakinin onda olduğu, bu mühürün artık el değiştirmesi gerektiğini anlatıldı.

Katılımcı Yenişehirlilerde gördükleri duydukları bildikleri konularda özet bir bilgi geçti. Bilgilendirmede Yenişehir’deki  birçok arazinin yabancıların ellerine geçirdiklerini ve ileride tarım arazilerin yabancılara satışlarından bölge halkının sıkıntılar içerisinde olacağı, ayrıca Yenişehir’deki birçok mahallenin yeterli ilgiyi görmediğini, bir mahalle yöneticisi ise köylünün ve muhtarın dahi haberi olmadan köyden 150 metre ileriye verimli arazinin üzerine santral kurulma aşamasını tesadüfen vicdanlı bir kamu personelinin ifşa etmesindeki süreci anlattı. Köylülerin ve siyasilerin itirazı ile santral yapımının “şimdilik askıda” bekletildiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ