Zirvede Haber

Anadolubank, finansal çözümleriyle sürdürülebilir tarımı destekliyor

Anadolubank, finansal çözümleriyle sürdürülebilir tarımı destekliyor

Müşteri ihtiyaçlarına yönelik değer yaratan finansal çözümler sunan Anadolubank, Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Agroexpo’da Tarım Bankacılığı ürünleriyle yer aldı. Banka, sektöre sunduğu kredi ürünlerini yerli ve yabancı üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, sektör temsilcileri ve çiftçilerle paylaştı. Anadolubank Kobi İşletme ve Tarım Bankacılığı Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Zafer Can, Anadolubank’ın Tarım Bankacılığı’ndaki 10 yılı aşan tecrübesiyle üreticilerin tarımsal faaliyetlerini finanse etmekten mutlu olduklarını belirtti.

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Agroexpo, 1-5 Şubat tarihleri arasında Türk tarımını dünya tarımı ile İzmir’de 18. kez buluşturdu. Çağdaş bankacılık çözümleriyle değer yaratan Anadolubank, bu yıl da fuarda yerini alarak çiftçilerin avantajlı ve faizsiz girdi alışverişi yapabileceği kartlı ödeme sistemi Tarım Kart’ı, hasat vadeli kısa süreli kredilerinden Tarımsal İşletme Kredisi’ni ve Sulama Ekipmanları Kredisi, Tarla Alım Kredisi, Traktör ve Ekipman Kredileri gibi çiftçilere özel sunduğu finansal çözümlerini sektöre tanıttı.

Anadolubank, tarımın geleceğine yatırım yapıyor; çiftçiye değer veriyor

Tarımsal verimliliğin önemi giderek artarken çiftçilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Anadolubank, tarımsal faaliyetlerdeki her türlü ihtiyacı kredilendiriyor. Anadolubank, Tarım Bankacılığı kapsamında sunduğu Tarım Kart ile bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin giderlerine yönelik kısa vadeli nakit kredi kullanma imkanı sağlıyor. İşletmeler, anlaşmalı üye işyerlerinden yapacakları gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, yem gibi tarımsal girdi alışverişlerinde 6 aya varan vade ile faizsiz alışveriş avantajından yararlanabiliyor. Tarım Kart ile yaptıkları alışveriş ve nakit kredi harcamalarının geri ödemesi, hasat dönemine göre belirlenen ekstre tarihinde yapılabiliyor.

Banka, Tarım Kart ürününün yanı sıra Tarımsal İşletme Kredisi, Sulama Ekipmanları Kredisi, Tarla Alım Kredisi, Traktör ve Ekipman Kredileri ürünleri ile çiftçileri ihtiyacına uygun finansal çözümlerle buluşturuyor. Anadolubank, Tarımsal İşletme Kredisi ürünüyle bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, yem gibi giderlerini karşılayan ve elektrik, işçilik gibi nakit ihtiyaçlarına yönelik kredi imkanı sunuyor. İklim değişikliğinin en önemli sonuçlarından biri olan tarımsal kuraklık tehlikesine karşı çiftçiye destek olan Anadolubank, Sulama Ekipmanları Kredisi ile de modern sulama sistemi teçhizatı ve suyun kaynağından tarlaya taşınmasına yönelik girişimler için kredi desteği sağlıyor. Tarla, bağ, bahçe, sera gibi nitelikli arazi alımı yapan ve arazi birleştirmeye, ölçek büyütmeye, verimlilik artırmaya yönelen girişimleri de düşünen Anadolubank, Tarla Alım Kredisi ile üreticiye finansman desteği veriyor. Bankanın, tarımsal işletmelerin ve çiftçilerimizin daha modern koşullarda çalışabilmesi için sunduğu Traktör ve Ekipman Kredisi ise ödeme kolaylığı ve cazip faiz oranları gibi çok sayıda avantajı beraberinde getiriyor.

“Tarımın stratejik önemi, AgroExpo Fuarı’nı bizim için değerli hale getiriyor”

Anadolubank Kobi İşletme ve Tarım Bankacılığı Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Zafer Can, “Tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımlar ve bunların finansmanı günümüzde daha da önem kazandı. Dolayısıyla tarım bankacılığı bugün bankacılık sektörünün en hızlı büyüyen alanlarından biri. Bunda sektördeki hızlı büyümenin, teknoloji yatırımlarındaki artışın ve sektörün kayıt altına alınmasının büyük etkisi var. Çiftçi Finansmanı Sistemi (ÇFS) aracılığıyla anlaşmalı firma sayısını artırarak tarımsal ürün alan firmalar ile üretici arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Tarım Kart iş birliklerini de artıracağız. Bu konuda dijitalden başvuru için çalışmalarımız sürüyor. Tarım sektörünün sadece ekonomik değil aynı zamanda stratejik önemi de bulunuyor. Anadolubank Tarım Bankacılığı şube yapılanmasının önemli bir kısmı İzmir ve Ege Bölgesi’nde yer alıyor. İzmir, Manisa ve Aydın’daki toplam tarım kredileri payımızın, ortalama pazar payımıza göre daha yüksek olması da İzmir’de düzenlenen AgroExpo’nun bizim için önemini artırıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ