Zirvede Haber

Vatandaş ta taksiciler de mağdur

Vatandaş ta taksiciler de mağdur

Mağdur Taksiciler Platformu Başkanı Tekin Şen konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Mağduriyetin giderilmesi için basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Tekirdağ, büyükşehir olmadan evvel ilçelerinde taksi plakaları, dolmuş ve minibüslerin S plakaları belediye encümen kararıyla alınarak çıkmış plakalardı. Aynı şartlardaki bazı plakalar da büyükşehir belediye olmadan önce çıkartılmamış, ellerinde evrakları olan hak sahipleri kişiler vardı. Bu kişiler süresiz olduğunu bildiği için malum ekonomik koşullar sebebiyle plakalarını çıkartmamışlardı. Tekirdağ, Büyükşehir Belediyesi’ne geçince hak sahipleri büyükşehir belediyesinden haklarını talep ettiler büyükşehir belediyesi de o plakalar bizden önce olduğu için çıkartmıyoruz dediler.

Buna mukabil 2017 yılında mahkeme açılarak plakalar hak sahiplerine geriye verildi. Belediye tarafından 50 gün süre verildi, o sürede plakalar ve evraklar çıkartıldı esnaflar faaliyetine başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin bütün evraklarını çıkartarak bugüne kadar çalışan plakalar mevcut o dönemde büyükşehir hak sahiplerinin mahkeme yoluna başvurmasıyla aldığı plakaları dava etti. Buna mukabil biz defalarca Büyükşehir Belediye Başkanı ile avukatlar yoluyla 5 kere toplantı yaparak olayın durumunu hukuken izah etmemize ve kendisinin, çözülebilir demesine, UKOME başkanın da onaylanmasına rağmen, son toplantı üzerinden 10 ay geçmesine rağmen mevcut durum stabil olarak aynı değişmedi. Esnaf olarak bizim elimiz kolumuz bağlı beklemedeyiz. Aynı zamanda karar esnafları yıpratmaktadır. Şu anda 80 tane plaka aktif çalışmasına rağmen insanlar taksi bulamıyor ve yetişmiyor. Şu şartlarda Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesinde nüfusa oranla taksi plakasına ihtiyaç olmasına rağmen hali hazırda çalışan plakaları iptal etmek isteyen büyükşehir belediyesi var bunun ivedi bir şekilde çözülmesini arz ederim” dedi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şayet bir çözüm ortaya koymaz ise başkan Tekin Şen CHP Genel Merkezi’ne gidip çözüm arayacaklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ