Zirvede Haber

Türkiye’nin geleceği için KIZLAR BİR ADIM ÖNE!

Türkiye’nin geleceği için KIZLAR BİR ADIM ÖNE!

Türkiye’nin en büyük online topluluk platformu KızlarSoruyor, sosyal sorumluluk projesinde eski bir soruna eğiliyor. Başta eğitim ve iş hayatı olmak üzere pek çok alanda yeterince kendini gösterememiş kadınları, ”Kızlar Bir Adım Öne” diyerek, bir adım öne çıkmaya davet ediyor.

Kızlar Bir Adım Öne projesi, KızlarSoruyor platformunu kullanarak, kadınlara istedikleri her alanda başarılı olabilecekleri inancını aşılamak için çalışıyor, bunun için de ilham veren hikayeleri öne çıkarmayı tercih ediyor.

Eğitimini sürdürmek, kendini daha da geliştirmek, kariyerinde ilerlemek için çeşitli alanlarda üreten, çabalayan, emek veren kadınlara yol göstermek, ilham vermek için Kızlar Bir Adım Öne!

Projeye “kadınların başaramayacağı düşünülen” çeşitli işlerden yüzünün akı ile çıkmış kadınlar dahil oluyor, deneyimlerini paylaşarak genç kızlara örnek oluyor, yol gösteriyor.

Kızlar Bir Adım Öne’nin arkasında, büyük bir ekip çalışması var. Kampanyanın kalbini oluşturan KızlarSoruyor ekibi, uzun zamandır bu proje için gönüllü çalışıyor ve planlarını, başarıyı uzun vadede sürdürmek üzerine yapıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde yaklaşık 2,5 milyon kişiye ulaşan projede toplamda 30 binin üzerinde içerik paylaşımı sağlandı.

Proje ekibi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl kadar önce açtığı yoldan ilerliyor. 

“Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.”

Kızlar Bir Adım Öne sosyal sorumluluk kampanyası ekibi, Atatürk’ün tespitinin bugün de geçerli olduğunun altını çiziyor ve ekliyor, “Daha alacak çok yolumuz var!”. Ekip, ortak amaç için bir araya gelmiş toplulukları buluşturup, ilham olmaya gönüllü oluyor.

KızlarSoruyor Hakkında:
KizlarSoruyor, kullanıcıların hayata dair her konuda birbirleriyle samimiyetle bir araya geldiği bir sosyal etkileşim ve topluluk platformudur. KizlarSoruyor yine aynı ekip tarafından ABD’de kurulan GirlsAskGuys platformunun Türkçe versiyonudur. Platformda kadın ve erkeklerin birbirlerine yönlendirdikleri soru/görüş bölümlerinin yanı sıra aşk ilişkilerinden alışverişe, sağlıktan güzelliğe pek çok konuda zengin içerikler ve anketler üyelerin katılımıyla hazırlanıyor. Sitede ayrıca ünlü isimlerin KizlarSoruyor üyelerinin sorularını yanıtladığı özel röportajlar ve canlı yayınlar yer alıyor.   KizlarSoruyor’da ayda 15 milyon tekil ziyaretçi, 60 milyon sayfa görüntülüyor. Günde 150 bin paylaşım yapılan sitenin, %65’i 18-34 yaş aralığında Y ve Z kuşağından. Kullanıcıların %56’sı kadın, %44’ü erkek profiline sahip.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ