Zirvede Haber

Erden; Mudanya’yı Mudanyalıları Artık Siyaset Malzemesi Yapma!

Erden; Mudanya’yı Mudanyalıları Artık Siyaset Malzemesi Yapma!

Mudanya2nın keskin muhalifi MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden son kez Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a seslenerek;

“2014’ten beri yaklaşık 9 yıldır adeta gerçek hizmet üretmek yerine siyasi şovlarla, meydanlarda, salonlarda canhıraş nutuklarla, “tüm AVM’leri şehir dışına çıkaracağım, başlıyor, projesi, yeri hazır, ruhsatını kestik” gibi aslı astarı olmayan içi boş vaatlerle halkımıza büyük zaman ve para kaybettiren, sizlerin öz malı olan mülkleri üç beş kuruşa satarak adeta heba eden, ele geçenleri de yanlış projelerle gömerek ziyan eden Sn. Belediye Başkanı “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti” söylemiyle hiç uyuşmayan tavır, tarz ve eylemleriyle Mudanya’mıza kan kustururken CHP Genel Merkezi ve İstanbul’da ki Milletvekilliği adaylığını hedefleyen algı operasyonunu maalesef Mudanya Belediyesi’nin maddi imkan ve araçlarıyla cebinden beş kuruş çıkmadan sürdürdü.
Hafızamızı tazelemek adına hatırlayalım.
Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerine, mevcut görevlerinden istifa için 26 Aralık’a kadar süre verdi.
Aday olmak isteyen, il, ilçe ve belde yöneticilerini kapsayan genelgede, belediye başkanlarının kapsam dışı tutulması, bir kaç istisna dışında belediye başkanlarına milletvekilliği yolunun Genel Başkan tarafından kapatılmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşadığı her halinden belli olan Sn. Belediye Başkanı’nın aklına Mudanyalı’ya hizmet ediyormuş gibi gözükerek 3. dönem belediye başkan adaylığı için çabalamaktan başka yol kalmadı.
Son 6 aydır yıllardır unuttuğu Mudanya’mız için halkımızın ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere öncelik sırasını gözetmeksizin büyük bir telaşla sarılması bunun en açık delilidir.
Fakat büyük bir sorunumuz var yapılanların hepsi Hasköy’de satılan mülklerinizle yapılıyor. Belediyemizin öz kaynaklarıyla değil.
Hizmet ve kaynak üretmekten aciz olduğu geçtiğimiz 9 yılda belli olan Sn. Başkan eğer 3. dönemde Mudanya’nın dümenine geçerse başta kimseye güvenemediği için siyasi belediye başkan yardımcıları atamaktan korkması, göreve geldiği günden beri kin ve hamasetle bir türlü doğru ve randımanlı yönetemediği insan kaynakları maliyetleriyle Mudanya’mızı çile dolu günlere sürükleyecek.
Sata sata en sonunda Belediye Binasına sıra gelecek ya da Mudanya Belediyesine haciz gelecek. Görünen köy kılavuz istemez. Şu an da belediyemizin toplam borcu ne kadar? Sn. Başkan bunu açıklamalı.
Çökmeler yaşanan yanlış proje Yıldız Tepe Sosyal Yaşam Merkezi daha ne kadar atıl vaziyette çürüyecek? Yıldız Tepe Sosyal Yaşam Merkezi 2. Etabı ne oldu? Binlerce çiçek saksıları yetti mi yenilerini sipariş edecek mi?
Burada zararımız ne kadar?
Satırlar dolusu düşündürücü sorular yazabilirim.
Sn. Başkanın halkımızın öncelikli ve acil ihtiyaçları yerine sadece yaklaşan seçim dönemini hedefleyen makyaja ve günü kurtarmaya yönelik icraatları vatandaşlarımızın hakkaniyetli gözlerinden kaçmamakta olup ister istemez;
“Madem buraları yapacaktın 2014’ten bu yana neden bekledin? Onlarca defa çeşitli basın açıklamalarında hatırlatılmasına rağmen maliyetlerin yükseldiği bir dönemde ortaya koyduğun bu telaşla aslında Mudanya’ya zaman ve para kaybettirmedin mi?” sorularını sorduruyor.
Sn. Başkan’ın yapmaya çalıştığı projelerin 2014 ya da 2019 yılında ki maliyetleriyle şu an ki maliyetleri arasında uçurumlar var. Yaşanan pandemi yapılamayan hizmetlere asla kılıf olamaz. Çünkü mülk satışlarında pandemi var demedi Sn. Başkan “satarım ben” dedi. Maalesef partisinin meclis üyeleri de bu vebale ortak oldular.
Dolayısıyla önümüzdeki süreç Sn. Belediye Başkanının tekrar aday olması durumunda mülklerin satılması, insan kaynaklarının randımanlı ve doğru yönetilememesi, geçen zaman içinde kaynak oluşturulmaması, mevcut kaynakların heba edilmesi, en önemlisi ortak aklın bilerek ve isteyerek bunca yıldır devre dışına itilmesi neticesinde çok kritik olumsuz günlere gebe.
Bu nedenle önümüzdeki seçim süreci ve belediye başkan adayı Mudanyalı için adeta siyaset üstü bir öneme haiz olacaktır düşüncesinde olduğumu vurguluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ