Habererk / Özel Haber

Amerika’nın ve İsrail’in kendi vatandaşı veya kendi askeri için birçok kez Filistin’i işgal ettiğini ve çok sayıda olaylara müdahil olduğu biliniyor. Türkiye’nin ise kendi vatandaşı Galip Öztürk’e sahip çıkmaması tepkilere neden oldu.

İSMAİL TÜRK’TEN VEFA ÖRNEĞİ

İsmail Türk Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı iken Karadeniz gezisinden sonra emekli Pilot Albay Sedat Timur ve yine Zafer Partisi kurucusu Şahin Çakır’la birlikte Gürcistan’a geçip Galip Öztürk’ü ziyaret etti.

RÜŞVET İSTEDİLER!

Orada yapılan görüşmede İsmail Türk’e bizzat Galip Öztürk, böyle bir operasyonu beklediğini kendisinden Gürcü yetkilerin büyük rüşvet istediğini bunun verilmediği takdirde Gürcü polisin artık klasik olarak evlere ve arabalara uyuşturucu bırakarak kendisine operasyon düzenleyeceğini bu şekilde içeri alınacağı bilgisi geldiğini ama inanmak istemediğini açıkladı.

Ayrıca Öztürk, İsmail Türk’e Türkiye’den İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yetkilerin Gürcü İçişleri ile görüştüklerini ancak ne görüşüldüğü bilmediğini anlattı.

“BÖYLE BİR HAKSIZLIK YAPACAKLARINI BEKLEMİYORUM”

Kendisinin Gürcü vatandaşı olduğunu Gürcistan’da çok ciddi yatırımlarının bulunduğunu dolayısıyla Gürcistan’da kendisine karşı adalet ve hukuk içinde davranılmasını beklediğini ama bir yandan da bunların uygulanmayacağına dair söylentilerin olduğunu İsmail Türk’e anlatan iş adamı Galip Öztürk, “Gürcistan’dan gitmesini öğütleyenlere ben Gürcü hukuka adaletine güveniyorum. Burada yüzlerce insana iş aş ayarladım. Sayısız yatırımım var. Ben Gürcistan’a hizmet ediyorum. Gürcistan Türkiye komşuluk ilişkileri için elimden gelen her şeyi yaptım yapıyorum. Dolayısıyla bana böyle bir haksızlık yapacaklarını beklemiyorum” dedi.

İSMAİL TÜRK’TEN OLAYA SERT TEPKİ!

İsmail Türk, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Korktuğunun başına geldiğini 4 aydır suçsuz yere bir algı operasyonuyla tutuklandığını salınması için büyük paralar istendiğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşına sahip çıkması gerektiğini Türkiye’de yüzlerce insana işveren istihdam sağlayan Galip Öztürk’ün sahipsiz bırakılmasını doğru bulmuyorum.”