Zirvede Haber

Erbakan’dan Bursa’da Uludağ Alan Başkanlığı tepkisi

Erbakan’dan Bursa’da Uludağ Alan Başkanlığı tepkisi

Bursa’da Yeniden Refah Partisi, Osmangazi İlçe 2. Olağan Kongresi’ne tek adayla gidiyor. Yunus Koçak’ın tek aday olduğu olağan kongre Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın da katılımıyla Buttim Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Fatih Erbakan'dan Bursa'da Uludağ Alan Başkanlığı tepkisi

MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Yeniden Refah Partisi’nin Osmangazi ilçe 2. Olağan Kongresi Buttim Kongre Merkezi’nde yapılıyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde gerçekleştirdiğimiz kongremizin en büyük hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gecemiz, toplantımız hayırlı olsun. Salonun çok önemli bir kısmını dolduran hareketimizin kardelenleri çok kıymetli hanım kardeşlerimizi öncelikle selamlıyorum. Partimizin dinamizm kaynağı çok kıymetli Milli Görüşçü genç kardeşlerimizi selamlıyorum.

“EN BÜYÜK ZAFERLERE ULAŞMAK BİZLERE NASİP OLSUN”

Bütün zorluklara rağmen, havası ve parası çok olan partilerin bütün imkanlarına, engellemeleri ne rağmen, dış güçlerin desteği olmadan, bütün bu yokluklara rağmen sizler 4 seneden beri canınızı dişinize takarak bu mücadeleyi gerçekleştiriniz. Türkiye’nin dört bir yanında havası ve parası çok olan partileri geride bıraktınız. Allah sizlerden razı olsun. Gayretinizle 2’nci 40 yılın kahramanları olduğunuzu bütün dünyaya gösteriyorsunuz. Erbakan Hocamız bugün burada olsaydı eminim ki bu manzara karşısında hepimizi alınlarınızdan öperdi. Bizde aynısını yapıyoruz, Allah razı olsun diyoruz. En büyük zaferlere hep birlikte ulaşmak bizlere nasip olsun inşallah.

“ERBAKAN HOCAMIZIN HAKLI ODLUĞUNU GÖRDÜLER”

Erbakan hocamız 40 sene boyunca, ‘Bu Avrupa’dan bize bir hayır gelmez’ dedi. ‘Bunların zihninin içerisinde İslam düşmanlığı vardır, bizi bunlar içeriye almazlar, ancak kapıya bağlar istediklerini yaparlar’ demiştir. Erbakan hocamızı o zamanlar yadırgıyorlardı. ‘Biz Avrupasız nasıl yaparız, Avrupa’yı bırakıp geri kalmış Müslüman ülkelerle mi birlikte olacağız?’ diyenler. Avrupa birliğinin kapısında beklemesini sonucunda Erbakan Hocamızın davasında ne kadar haklı olduğunu görmüş oldular. Yıllarca Avrupa Birliğinin kapısını aşındıran iktidarda kendince bir tepki gösterdi. Dış güçler ve batılılar gibi, kuvveti üstün tutan bu zihniyetler ancak ve ancak güçten anlarlar. Bu sebeple onlara bir güç olarak ortaya çıkmamız gerekiyor.

“İSLAM BİRLİĞİ İÇİN BIR ADIM ATMAYACAKLAR”

Türkiye’nin öncülüğünde Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi hayati öneme sahip konulardır. Müslüman ülkeler bir araya gelmez ise sahip oldukları gücü zulme karşı duramazlar. Biz bu olayları daha çok kınarız. Dünya’da tespit edilmiş doğalgazın, madenlerin, kaynakların pek çoğu Müslüman ülkelerin elindedir. Fas’tan Endonezya’da kadar boğazların 3’te 2’si Müslüman ülkelerin elindedir. Bütün bu nimetlerin birleştirilmesi ve bu gücün bir yaptırım gücü olarak kullanılması lazım. Üzülerek ifade ediyorum, 20 senedir başta olan iktidar çareyi Batıda aramaktadır. Bu saatten sonra yeniden büyük Türkiye’nin öncülüğünde İslam birliğinin kurulması adına bir adım atmayacaklardır. ABD’de yaptıkları hamburger yeme seferleri, IMF yetkilileriyle otel odasında görüşmeler, Küreselcilerin adamlarına akıl danışmanları ve tavsiye almaları masa ittifakının da derde derman olmayacağı görülmektedir. Bu adımların atılabilmesi yeniden Türkiye Yolunda ancak ve ancak adımları Milli Görüş atabilir. Yeniden Refah Partisi atabilir. Masa ve kasa başındakilerin bu yönde bir adım atması mümkün gözükmemektedir. Bugün Yeniden Refah çatısı altında bulunan Milli görüşçüler bu adımı atacaklardır. 2’nci 40 yılın kahramanları, Yeniden Refah Partililer bu adımı atacaklardır.

“SADAKA DAĞITMAK İÇİN DEĞİL FAKİRLİĞİ BİTİRMEK İÇİN GELİYORUZ”

14 Mayıs tarihinde yapılacağı söylenen seçimler öncesinde iktidar seçim çalışmalarına hız verdi. Daha önce 2 bin lira altındaki borçluların borcunu sileceğini ifade eden iktidar, şimdide aynı uygulamayı vergi dairlerimize 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyor. Müjde olarak açıkladıkları olayla ilgili şu tespiti yapmıştık. 5 ,5 milyon insan, 2 bin liradan daha az bir borcu ödemekten aciz bir hale gelmiştir. 20 sene Cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmamış yetkiyle iktidarda kalacaksınız, aileleriyle milyonlarca insan 2 bin liradan daha az tutarsak vergi ve prim borçlarını ödeyemeyecek hale geldiler. Bizler borçlarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlara yardım edilmesini elbette destekliyoruz. Siz insanları açlık sınırının altında kurtaramazsanız, paylaşımda adaleti temsil etmezseniz, bu sorunları çözmeniz mümkün olmaz.

Bu ülkede sadaka dağıtmak için gelmiyoruz. Biz bu ülkede fakirliği ortadan kaldırmak için geliyoruz. Ocak ayında yapılan hesaplamalara göre açlık sınırı 9 bin lirayı geçti. 10 bin lira açlık sınırının olduğu bir ülkede emekliye 5 bin 500 lirayı layık görürseniz daha çok vergi borcunu affetmek zorunda kalırsınız.

“ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞI KANUNA AYKIRIDIR”

AK Parti Bursa Milletvekilleri tarafından sunulan Uludağ Alan Başkanlığı yasası geçti. Milli Park sınırları içerisinde tek yetkili Uludağ Alan Başkanlığına devredildi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Milli Parkın tamamına bu sınırlar çıkarılabilir. Bu alan Bursa’nın su havzası ve akciğeri olan bir bölgedir. Buraların rant uğruna betonlaşmaya açılması için bir çalışma yapılıyor. Bu tür yasal düzenlemeler Uludağ Milli Parkı’nı parsel parsel satılacağını işarettir. Bu teklif Milli Parklar Kanunu’na aykırıdır. Bukadar milyarlık imar rantları elde edildi, Bursa’da büyükşehirlerde yer kalmadı. Verona çimentoya boyandı ancak bütün bunlar yetmeyerek şimdide Uludağ’ın doğası bozularak milyar dolarlık yeni rant alanları oluşturulacak. Bunlar siyaseti ticaret olarak yapıyorlar. Halbuki Milli Görüş, siyasetin ibadet olarak yapılması demektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ