Zirvede Haber

6’lı Masada Çatlak Sesler Yerine Partiler Üstü Bir Blok Olarak Hareket Etmeli!

6’lı Masada Çatlak Sesler Yerine Partiler Üstü Bir Blok Olarak Hareket Etmeli!

Muhalefet ile iktidar arasında yaşanan siyasi çekişmelere belediye meclis üyesinden dikkat çeken bir uyarı geldi. CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz;

Bir ülkenin ana muhalefet partisi CHP’nin grup başkanvekili Özgür Özel bana bir şey olursa açıklasınlar diye dosyayı üç arkadaşıma verdim ,

Kocası ve evladını 15 Temmuz’da kaybetmiş Nihal Olçok; “ Bana bir şey olursa açılacak iki zarf var” diyorsa,

O ülkede can güvenliği sorunu vardır.

Ve bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden aday olması Anayasa’nın 116.maddesi dışında imkansız olan Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili soruya;

“Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? YSK üyelerini atayan kim? Erdoğan. İtiraz edeceğin hiçbir yer yok, Anayasa Mahkemesi ilgilenmiyor diyorsa,

O ülke hukuk devleti olmayıp, Anayasa ve yargı askıya alınmıştır.

Rejim demokrasi değil otoriter bir rejimdir.

Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz anlayışının ülkemizi getirdiği son nokta anayasa dışı siyasettir.

Kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP liderinin dile getirdiği bu hususlar son derece endişe vericidir. ( Diğer eleştiri haklarımı saklı tutuyorum.)

Görünen o ki Türkiye tarihinin en önemli seçiminde halkımız bir yol ayrımındadır ve bu yol ayrımında dün olduğu gibi bugünde bizi kurtaracak olan halkın kendi iradesidir.

Bu yol ayrımında muhalefet, 6’lı masa gibi çatlak sesler çıkaran bir oluşum yerine tüm çekincelerini bir kenara koyan partiler üstü bir blok olarak haraket etmelidir.

Bu önemli seçimin kaybedilmesi halinde bir büyük tehlike de, yerel seçimlerin büyük bir hüsranla sonuçlanacağını öngörmemektir.

Yerel seçim başarısı çok geride kalmasına rağmen hala bununla övünmek, biz olmasaydık kazanamazdık deme lüksü kalmamıştır.

Meclisin, yargının görevlerinin askıya alındığı bu zor zamanda bugüne kadar sokaktaki siyasetin yanından geçemeyen, toplum mühendisliği yaparcasına bir görünüp bir ortadan kaybolan tüm siyasi partiler ve siyasetçiler meşguliyet terapilerini bir kenara bırakıp cesaretle halkına önderlik etmelidir.

Yazın oy oranı 7-9 puan geriye düşen iktidarın tüm imkanları kullanarak bu farkı kapatmasının üzerinde iyi düşünülmelidir.

En som ümit ölürmüş ve henüz her şey bitmiş değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ