Zirvede Haber

BURSA İÇİN BİRLİK; ‘Uludağ Alan Başkanlığı’ Bursa’yı Bitirir!

BURSA İÇİN BİRLİK; ‘Uludağ Alan Başkanlığı’ Bursa’yı Bitirir!

Bursa‘ya su veren, hava veren Uludağ sert tartışmaların gölgesinde Alan Başkanlığı’na dönüştü. Bursa’da tüzel kişiliklerini bir kenara bırakan Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Türkiye Değişim Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi, Liberal Demokrat Parti, Hak ve Adalet Partisi, Cihan Partisi, Adalette Birlik Partisi İl Başkanlıkları konuyla ilgili yazılı bir dekerasyon yayınlandı. Bildiride Kapadokya, Salda Gölü dikkat çekti.

BURSA İÇİN BİRLİK; Uludağ Milli Parkı’nın betona teslim edileceğine vurgu yapılırken; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın temelde toplumun fen, sanat ve sağlık kurallarına göre inşa edilmiş, her kademede planlama ilkelerine uygun yaşam çevrelerinde yaşamasını sağlamak; yerel yönetimlerimizin altyapı ve kaynak planlamasını yaparak ihtiyaçlarını karşılamak; ülke insanının barınma sorununu çözmek için arsa, konut üretmek; doğal çevrenin, ekolojik varlıklarımızın korunumunu sağlamakla, yani dağlar, vadiler, mağaralar, şelaleler, fosil buluntu alanları, jeolojik yapı ve morfolojik yapı ve şekiller, kıyı alanları, denizel göller ve akarsular gibi milyonlarca yıllık jeolojik süreçler sonucunda oluşmuş, bir kez yok edildiğinde bir daha asla yerine konulması imkânsız doğal varlıkların, jeolojik miras ve jeoçeşitliliğin korunması konusunda da çalışmalar yapmak, ülkeyi olası iklim değişikliklerinden korumakla yükümlü olduğuna dikkat çekti.

DENGELER BOZULUR!

Uludağ’ın buzul gölleri, buzul çökelleri, mağaraları, şelaleleri, kaplıcaları, doğal mineralli suları ve milyonlarca yılda meydana gelmiş çok sayıda jeolojik oluşumları bünyesinde barındırdığını dile getiren BURSA İÇİN BİRLİK “Uludağ, İnegöl’den Karacabey’e kadar uzanan bir alanda Bursa ovasını oluşturuyor. Aynı zamanda buradaki yer altı sularını ve merkezdeki içme sularının kaynaklarını da besleyen bir dağ. Yeraltı suları çok kıymetli. Suların gerçekten tükenmekte olduğu bir süreçte bu doğal dengeyi bozmak ülkemize büyük zarar verir. Uzay sanayisinde kullanılan ve teknoloji olarak son derece önemli bir mineral olan ‘volframit’in de sadece bu dağlarda çıkıyor. Bursa’dan dolayı “Bursait Minerali” olarak ismi konulmuştur.Uludağ, hem uzay teknolojisinde hem de güçlü yapısı nedeniyle çelik sanayisinde kullanılan bir minerali de bünyesinde barındırıyor. Siz, burayı Millî Park olmaktan çıkardığınızda bunları da yok edeceksiniz” ifadeleri kullanıldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ