Zirvede Haber

Masdaf, Mas Academy Eğitimleri ile Dünyanın Enerjisini Korumaya Devam Ediyor

Masdaf, Mas Academy Eğitimleri ile Dünyanın Enerjisini Korumaya Devam Ediyor

Türkiye pompa sektöründe yarım asra yaklaşan bilgi ve tecrübesini Mas Academy kapsamında düzenlediği eğitimlerle paydaşlarıyla paylaşmayı misyon edinen Masdaf, sektörel gelişime katkı sağlayarak, dünyanın enerjisini korumaya devam ediyor.

Masdaf, 11 Ocak’ta Tuzla fabrikasında düzenlediği eğitimde; Çorlu, İzmit, İstanbul ve Ankara’da görevli kamu kurumu temsilcilerine “pompalarda enerji verimliliğinin sürdürülebilirliğe etkilerini ve seçim kriterlerini” anlattı.

Pompa sektörünün öncü markası Masdaf, Mas Academy kapsamında düzenlediği eğitimlerle yarım asra yaklaşan bilgi ve tecrübelerini sektör profesyonelleri ile paylaşmaya devam ediyor.

Masdaf, “Enerji Verimliliği Haftası” kapsamında düzenlediği eğitimde; Çorlu, İzmit, İstanbul ve Ankara’da görevli kamu kurumu temsilcilerine “pompalarda enerji verimliliğinin sürdürülebilirliğe etkilerini ve seçim kriterlerini” anlattı.

“Yılda ortalama 26 milyar kWh elektrik enerjisi tasarrufu sağlanabilir”

Sunumunda; pompa teknolojilerinin uygulama alanlarına ve dünyanın enerji sarfiyatındaki yerine dikkat çeken Masdaf İş Geliştirme Yöneticisi Sibel Akan:

“Binalarda, sanayide, altyapı uygulamalarında, su temininde, atık su uygularında ve ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinde kullanılan pompa sistemlerinin enerji sarfiyatı, dünyadaki enerji sarfiyatının yaklaşık yüzde 25’ini kapsamaktadır. Enerji kaynaklarını verimli kullanan akıllı pompa çözümleri ile yılda ortalama 26 milyar kWh elektrik enerjisi tasarrufu sağlanabilir. Sağlanan bu tasarrufla birlikte yılda 13 milyon ton karbondioksit salınımını önlemek mümkün. Ancak pompa sistemlerinde enerji tasarrufu sağlamak için öncelikli olarak elektrik motorlarının verililiğini değerlendirmek gerekiyor. Çünkü endüstride kullanılan elektriğin yüzde 70’i elektrik motorları tarafından tüketiliyor. Ayrıca dünyada ki toplam enerji tüketiminin yüzde 20’si, endüstriyel enerjinin ise ortalama yüzde 30’u pompalar tarafından tüketiliyor. Doğru bir sistem tasarımı ve uygun pompa seçimi ile tüketilen enerjiden yüzde 30 tasarruf edilebilmek mümkün.” dedi. Sibel Akan, konuşmasında ayrıca; doğru pompa seçim kriterleri, eko dizayn yönetmelikleri ve yaptırımları konusunda da bilgiler paylaştı.

Masdaf Stratejik Ürün Pazarlama Yöneticisi Ezgi Baba ise eğitimde; yangın pompalarının önemini ve seçim kriterlerini anlattı:

“Binalarda ve endüstriyel tesislerde ki sulu yangın söndürme sistemlerinin basınçlandırılmasında kullanılan ve yangınla mücadelede etkili çözümler sunan yangın pompaları ile yangınların neden olduğu zararları minimuma indirmek mümkün.

Binalar veya endüstriyel tesisler için seçilen yangın pompalarının verimli ve yüksek performanslı çalışması için pompa seçiminde; NPSH değerine, emişteki su hızı ve basma hattındaki basınç kaybı değerlerine, motor seçimine ve pompa ile ekipmanlarının UL/FM onaylı olmasına dikkat etmek gerekiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ