Zirvede Haber

Diginak ve Figopara’dan Güç Birliği

Diginak ve Figopara’dan Güç Birliği

Dijital taşımacılık platformu Diginak, hızlı büyümesini sürdürüyor. Sunduğu hizmet kalitesini bir üst segmente taşımak için stratejik iş ortaklarının sayısını da artıran firma, şirketlerin işletme sermayesini genişletmek ve tedarikçi finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan FinTek şirketi Figopara ile güç birliği yaptı. İki firma arasında imzalanan stratejik işbirliği ile nakliye sektörünün daha da ileriye taşınması hedefleniyor.

Kontrat lojistiğine gücü yetmeyen KOBİ’lerin düzenli spot taşımacılığı ihtiyaçlarını karşılayan Diginak, küçük ölçekli kurumlar ve kamyoncular arasındaki peşin hizmet bedeli ödemesi sorununa çözüm geliştirmek için Figopara ile güçlerini birleştirdi. Yeni dijital çağda, nakliye sektörünün dinamiklerin de değiştiğinin farkında olan sektör lideri iki şirket sayesinde; KOBİ’lerin hızlı, kolay ve ucuz finansmana ulaşması sağlandı.

Figopara’nın KOBİ’lerin ihtiyacı olan vadeli ödeme seçeneği hizmetini devreye sokarak taşımacılık sektörünün çok önemli sorunu olan tahsilat için çok iyi bir çözüm ürettiğini söyleyen Diginak CEO’su Oğuzhan Karaca “Figopara ile iş birliğimiz sayesinde kamyoncu taşıdığı yük için talep ettiği nakliye parasını peşin alırken, küçük ve orta ölçekli kurumlar da vadeli ödeme seçeneğini değerlendirerek finansal yüklerini hafifletme imkânı buldular” dedi.

Dijital taşımacılık platformu Diginak, yeni nesil alacak platformu Figopara ile güçlerini birleştirdi.

Binlerce KOBİ’ye ulaşmayı hedefliyoruz!

Oğuzhan Karaca, sözlerine şöyle devam etti: “Diginak.com ve Figopara’nın iş birliğiyle binlerce KOBİ’ye ulaşmayı hedefliyoruz. Sektörde irili ufaklı 8000’e yakın lojistik firması bulunuyor. Bu şirketler, Türkiye’deki toplam lojistik ve taşımacılık işlerinin sadece %6’sını karşılayabiliyor. Pazarın geri kalan %94’ü ise kamyoncular yani bireysel nakliye hizmeti sunan bireylerin elinde. Ülke genelindeki kamyoncuların yakıt, lastik, bakım ve günlük giderlerini karşılayabilmesi için yani tekerleği döndürebilmeleri için peşin tahsilata ihtiyacı var. KOBİ’lerin finansal gücü ise sınırlı… İşte burada devreye TIO (Taşıma işleri Organizatörü) yetki belgesine sahip Diginak.com giriyor. Müşteriye kesilen e-faturayı Figopara’nın sistemine yüklüyor. Kamyoncu nakit olarak ödemesini Figopara üzerinden anında alabiliyor. Diginak olarak Figopara ile sektörün bu önemli sorununa merhem olmayı başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Oğuzhan Karaca, 2023’te bu iş modelini büyüterek yeni ve farklı çözümlerle sektör profesyonellerinin iş ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini sözlerine ekliyor.

Figopara Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Yanıkçı, iki firma arasında gerçekleştirilen iş ortaklığı ile şu bilgileri verdi: “Diginak ile gerek taşımacılık sektörünün gerekse bu hizmeti alan KOBİ’lerin tahsilat ihtiyaçlarını çözerek başarılı bir işbirliğine imza attık. Geliştirdiğimiz çözümlerle ve işbirlikleriyle KOBİ’lerin hızlı, kolay ve ucuz finansmana ulaşmasına aracılık etmekten mutluyuz. 2023 yılında da yeni iş ortaklarımızla büyümemizi sürdürecek ve ülke ekonomisine katlı sağlamaya devam edeceğiz.“

Diginak.com Hakkında

2021 yılında kurulan Diginak.com, yük sahibi müşterilerine uçtan uca nakliye hizmeti üreten bir “Dijital Taşımacılık Platformu” dur. Oluşturduğu yeni ve özgün taşımacılık modeli sayesinde, yük sahibi müşterilerine SPOT taşımalarında kaynağından araç tedariği ile %100 anahtar teslim taşımacılık hizmeti üreterek, kullanıcılarına rekabet avantajı sağlar. Diginak.com, Taşımacılık teknolojisi üreten Optimum Lojistik ve Ticaret A.Ş.’nin tescilli markasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ