Zirvede Haber

Büyük Birlik Partisi Her Zaman Mazlumun Yanında Zalimin Karşısında Oldu!

Büyük Birlik Partisi Her Zaman Mazlumun Yanında Zalimin Karşısında Oldu!

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanlığı 11.Olağan İl Kongresi Genel Başkan Mustafa Destici’nin katılımıyla Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Bursa'da Büyük Birlik Partisi Olağan İl Kongresi gerçekleştiriliyor

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN 

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli‘nin tek aday olarak girdiği kongrede, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,  Keles Belediye Başkanı Mehmet Kesin, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bulunuyor.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin konuşmasından satır başları;

Bugün öyle bir şehirdeyiz ki öyle kadim bir şehirdeyiz ki nice sultanlara nice şehzadelere ev sahipliği yapmış. Yine Bursa’mız öyle büyük şehitlerimize ev sahipliği yapmış yine onları koruyor onları muhafaza ediyor. Bursa’mız gerçekten şanlı, çok önemli bir geçmişe sahip. Sadece tarih ve manevi yönüyle değil, doğasıyla da ülkemizin en güzel şehirlerinin başında geliyor. Bununla da yetinmeyip ekonomi anlamında da ülkemizin en önemli şehirlerinin başında geliyor. Bunun için şahsım camiam ve milletimiz adına Bursa’mıza teşekkür ederim.

“TÜRKİYE BÜYÜYOR TÜRKİYE GELİŞİYOR”

Kıymetli kardeşlerim Bursa’mızın çok kıymetli ilçeleri var. Bu ilçelerde yaşayan bu ilçelerden aramızda olan kardeşlerimizi selamlıyorum. Kıymetli dava arkadaşlarım kardeşlerim. Türkiye büyüyor. Türkiye gelişiyor. Azerbaycan’dan Libya’ya Kafkaslardan Orta doğuya yer yüzünde Türk ve müslüman varsa dünyanın neresinde mazlum varsa Türkiye devleti orada olmaya çalışıyor ve orada olacak inşallah. Önümüzdeki dönemde inşallah cumhur ittifakıyla birlikte hem seçimi kazanacağız hem mecliste daha güçlü bir şekilde yer alacağız.

“ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİĞİMİZ NOKTA BURASI”

Türkiye’nin güçlendiğinin en önemli alanlarından en önemlisi savunma sanayide yakaladığımız başarı. Türkiye bu alanda yüzde 80’in üzerinde yerlilik duruma ulaşmış durumda. Bundan kim rahatsız. ABD rahatsız. Avrupa Birliği rahatsız. İsrail rahatsız. Çin rahatsız. Bunları anlıyorum bunlar bizim hasımlarımız. Bakıyoruz içerde de Kılıçdaroğlu Ali Babacan rahatsız. Bizim anlamakta güçlük çektiğimiz nokta burası. Hangi partiden olursa olsun bu gelişmelerden niye rahatsız olur.

Tabi babacan eksik kalır mı kalmıyor. O da Baykara yükleniyor. Baykar kim tamamen kendi öz sermayesiyle Türkiye’nin ihtiyacı olan nice zahmetlere girdiğimiz en yüksek paralara alamadığımız sihalar ya da ihalar yerine şimdi yerli olarak onları üretiyor. Doğu’da ayak basmadığımız yer kalmadı. Dağlar ovalar tertemiz. Terörist kalmamış. Bunlar yerli ihalar sihalar sayesinde. Onlar istiyor ki eskisi gibi olsun. çamur atmak için istiyorlar. Başka niye rahatsız olsun ki. Anlaşılıyor ki birileri Ali Babacan’ı etkilememis esir almış.

“EY BABACAN TÜRKİYE’NİN VE TÜRKLÜĞÜN NESİNDEN RAHATSIZSIN”

Geçtiğimiz günlerde anayasamızdan Türklük kavramı çıkarılsın diyor. O da yetmiyor ana dilden eğitim çıkarılsın diyor. Türkiye devletimizin en önemli şehri yeşil Bursa’mızdan sesleniyorum. Ey Babacan sen Türkiye’nin ve Türklüğün nesinden rahatsızsın. Eğer bunu sırf ağa babalarına yaranmak için yapıyorsan, açıkça bunu belli etmelisin. Emperyalist güçlere yaranmak için yapıyorsan onların akıbeti ne olduysa senin akibetin de o olur.

“BUNLAR AYARLANMIŞ SAAT GİBİ”

Şimdi bunlar ayarlanmış saat gibi. Bir gün biri bir gün biri çalıyor. İşte bunların ay yıldızlı bayrağımıza saygısı sevgisi de bu kadar. Şimdi altılı masa var. Bu masada milliyetçi muhafazakar ilan eden partiler de var. Ben bunalra souruyorum. Her meselde yüksek sesle fikirlerini dile getirenler acaba musurevan elçi hakkında ne düşünüyor. Sen Türk bayrağını oradan nasıl kaldiriirsin senin aklını alırım diyen olmuş mu galiba. O masada dokuz saat oturdular. Babacana dönüp sayon babacan sen nasıl olurda anayasada. Türklük kavramını çıkarmayı isteyebilirsin. Benim anayasadan Türklüğü çıkaracaklarla işim olmaz niye diyemiyor. Bunlardan hayır gelmez. O yüzden biz cumhur ittifakıyla yolumuzu yürümeye devam edeceğiz.

“TÜRKİYE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YÖNETİLİYOR”

2017 yılında sistem değişti. Türkiye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetiliyor. Biz buna evet dedik. Neden Türkiye’de istikrar sağlansın diye. 10 parti seçime katıldı sadece iki parti temsil edilemedi o iki partinin oyu da yüzde 0,5’ten daha az. Sistemde dört buçuk yılı geride bıraktık. Türkiye istikrarlı bir şekilde yönetiliyor. Eski sistem olsaydı birden fazla seçim görmüştük.

“DEMEK Kİ PAZARLIK YAPIYORLARMIŞ”

Tabi orada saflar sıklaştı. Cumhur ve millet ittifakı. Millet ittifakının ne yapacağı ile ilgili ne yapacakları hâlâ belli değil. En son Davutoğlu çıktı konuştu. Biz altı başkan anlaştık. Bir kişiyi Cumhurbaşkanı seçeceğiz ama ülkeyi o yonetmeyecek. Ama anayasada öyle demiyor. Peki sizin dediğinizi kabul etmezse. O zaman hükümeti yıkarız. Her partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bir de bakanlık verilecek. Demek ki pazarlık yapıyorlarmış. Altılı masada kim doğru söylüyor. Kılıçdaroğlu babacan akşener kim doğru söylüyor. Hepsi birbirini yalanlıyor. Şimdi birisi diyor ki İstanbul sözleşmesinden yanayız. Öbürü diyor ki biz karşıyız. Birisi diyor ki Türklüğü anayasadan çıkaracağız. Diğerleri bir şey demiyor. Yani bunlar böyle bir yetkiyi eline geçirirse kaosa gidecek bir Türkiye görürüz. Elbette sıkıntılarımız var. Elbette tamir edilmesi gereken yatalarimiz var. Ama bunları milletimizle sizlerle birlikte yapacağız.

Büyük Birlik Partisi Bursa İl başkanı Haldun Filizli’nin konuşmasından satır başları; 

İl kongremize toyumuza hepiniz hoş geldiniz. Kongremizin Bursa’mıza ülkemize hayır getirmesini diliyorum. İl başkanlığımız bünyesindeki dava arkadaşlarımızla gönül birlikteliği oluşturduk. Görevi devraldığı kız ilk günden bu güne sorumluluklarımız bilince hareket ettik. Güçlü bir teşkilat yapısı oluşturduk. Teşkilatımızla birlikte ev ev dolaşarak hareketimizi anlattık. Bursa‘mızın genelini ilgilendiren sorunlarla idarecilerle görüş alış verişi yaptık. Bugün burada bu coşkulu kalabalığı görünce yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini aldığımızı görüyoruz. Bizler seçim sürecinde en çok çalışan parti olacağız. Büyük Birlik Partisi’nin ve Alperenler’in mührünü Bursa’ya vuracağız.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı’nın konuşmasından satır başları;

Büyük Birlik Partisi’nin 11. kongresine toyumuza güzel günümüze hoş geldiniz. Değerli kardeşlerim siyasi partiler milletin sesi olmalılar. Milletin gerçekleriyle barışık olmalılar. İşte Büyük Birlik Partisi’nin bundan tam 30 yıl önce kurucu liderimiz şehidimiz Muhsin başkanımız ve 99 kurucu arkadaşıyla Büyük Birlik partisini kurdular. Büyük Birlik partisi mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur. Türk İslam coğrafyasında Gazze’ye giden tek siyasi parti Büyük Birlik partisinin genel başkanıdır. Genel başkanımız alperence dik duruşuyla TBMM’de Anadolu insanının sesi olmuştur. İnşallah 2023 seçimleriyle Cumhur ittifakıyla mecliste olacaklar. 11. Kurultayın Bursa‘mıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasından satır başları;

Az önce Ekrem Alfatlı abimizin söylediği gibi Büyük Birlik partisinin kuruluşunun 30. yılı. İnandığı koca dava yolunda şehitlik mertebesine ulaşan Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızı rahmetle anıyorum. Şehit başkanımızın Bursa’yı çok sevdiğini her geldiğinde mutlu olduğunu biliyoruz. İnşallah Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimler bu vatansever milletin hafızasından yıllar geçmesine rağmen silinmeyecek. Biz yerel yönetim olarak kapımız herkese açık. Siyaset iftira atmak yalan söylemek sadece ve sadece çamur at izi kalsın demek değildir. Ben kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Büyük Birlik Partisi’nin Bursa İl Başkanlığı 11. Olağan İl Kongresi oy kullanımı ile devam etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ