Zirvede Haber

YENİ MÜZE 1 AY ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLECEK

YENİ MÜZE 1 AY ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLECEK

Bursa İznik’in yeni Arkeoloji Müzesi açılış öncesi 1 ay ücretsiz ziyaret edilecek.

HABER OSMAN ÇETİN

Bursa'daki o müze 1 ay ücretsiz ziyaret edilecek

İznik Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi’nin açılmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan yeni müzede çalışmalarda sona gelindi.

Açılış için gün sayan müzeden sevindirici bir haber geldi. 14 Ocak 2023 Cumartesi günü itibariyle Yenişehir Kapı’da inşa edilen İznik Müzesi 1 ay boyunca sabah 8 ile akşam 5 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek. Pazartesi günleri ise müze kapalı olacak.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimiz ilk günlerde İznik turizmine büyük katkısı olan müzelerimiz için girişimlerde bulunduk. Bu girişimler neticesinde ilk önce 8 yıl kapalı kalan Nilüfer Hatun İmarethanesi açılarak Türk İslam Eserleri Müzesi olarak ilçemiz turizmine katkı sağlamaya başladı. Buranın açılış günü Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’dan ilçemize yeni bir arkeoloji müzesi sözü aldık. Hamdolsun bugün bu eserinde bittiğini görüyoruz. Açılış için gün sayan yeni İznik Müze’miz 1 ay boyunca vatandaşlarımızın ücretsiz ziyaretine açılıyor. İlçe turizmimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ