Zirvede Haber

DEVA BURSA; “VATANDAŞLAR LAF DEĞİL ÇÖZÜM BEKLİYOR!”

DEVA BURSA; “VATANDAŞLAR LAF DEĞİL ÇÖZÜM BEKLİYOR!”

DEVA Partisi Bursa, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı gerçekleştirildi.

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı, basın toplantısı düzenledi

Bursa İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Kısa bir açılış konuşması yapan DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, “Bugün genel merkezden kıymetli misafirlerimiz var. DEVA Partisi Genel Başkanı Sadullah Ergin ve Teşkilat başkan yardımcısı Hatice Dudu Özkan bizimle birlikte. Türkiye demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlanıyor. Bizde yoğun şekilde teşkilatlanma programları yürütüyoruz”

“SEÇİM HAZIRLIKLARINI YERİNDE GÖRMEK İÇİN BURSA’YA GELDİK”

Sığınmacı sorunu, Dış politika eylem planı, Kültürel atılım eylem planı, Sosyal politikalar eylem planı, Gençlik eylem planı, Kadın eylem planı gibi 22 başlık altında çözüm önerileri hazırladıklarını belirten Sadullah Ergin, “Seçim hazırlıklarını yerinde görmek için Bursa’yı ziyarete geldik.  An itibariyle Bursa’mız 17 ilçede teşkilatlanmış durumda. Yoğun saha programlarına geçiş yapıyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne Türkiye’nin temel sorun alanlarını tespit ettik. Bu sorunlara 22 başlık altında çözüm önerileri düzenledik. Titiz bir çalışma ile hazırlanmış belgeler. Bütçeyi nasıl karşılayacağını. Hangi takvimde yerine getireceğini her şeyi belirledik. Bunlar rutin seçim vaatleri değil. Tarım eylem planı ile başlamıştık. Bu çalışmaların tamamı uzmanlarla görüşülüp, geliştirilmiş projeler. Burada görüştüğümüz kişilerin tamamı DEVA partili değildi” ifadelerini kullandı.

“1 MİLYON KONUT İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA DAĞITILABİLİR”

Bu yılların, Ali Babacan‘ın Ekonomi Bakanı olduğu döneme denk geldiğine işaret eden Ergin, “Onun ayrıldığı dönemden sonra bütçeden faize ayrılan pay; 566 milyar liraya yükselmiş durumda. 566 milyar lira ne demek;

TOKİ 650 milyar liraya konut üreteceğini söyledi. Halbuki bu zamana kadar senede 60 bin ortalama ile konut yapıyorlar. Faize ödediğimiz rakamlarla, 1 milyon konutu bedelsiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtabilir demek oluyor.

DEVA Partisi tüm bu sorunlara çözüm önerilerini ayarlamış durumda. Önümüzdeki süreçte bu sorunlara deva olacağız” diye ifade etti.

“LAF DEĞİL ÇÖZÜM PLANI ÜRETTİK”

Laf değil çözüm planı ürettik. DEVA Partisi bunların yanında Türkiye’de siyaset yapma üslubu da ortaya koymaya çalıştı. Hakaret içermeyen ve ağır söylemler içeren şeylerin olmadan siyaset yapılabileceğini de kurulduğumuz günden bu güne gösterdik.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ ZARAR VERDİ”

Ülkemizde kutuplaşma zirve yapmış durumda. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülkemiz zarar gördü. Bu sistem hukuka da zarar verdi. Ülke ekonomisi de son zamanların en kötü günlerini yaşıyor. Hızla fakirlesme yaşıyoruz. Hane giderleri katlanıyor ve satım alma gücümüz düşüyor. İşin kötüsü bu durumdan bı haber gibi davranan bir yönetim var başımızda. Orta vadeli planda bir öngörü görüyor Cumhurbaşkanı 3 yıllık plan 3 ay geçmeden devre dışı kaldı. 3 sene için ortaya koydukları tabloyu 3 ay surduremeyen bir yönetim var ortada. Bu daha vahim bir durum.

“ENFLASYONDA SON 20 YILIN EN KÖTÜ DÖNEMİ”

Enflasyonda son 20 yılın en kötü dönemi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte enflasyon arttı. Bütçe açığı yükselişi de geometrik oranda yukseliyor enflasyon gibi. Milli gelir de 37den 25 e düşmüş durumda. Emeğiyle çalışanlarin aldıkları pay 12 puan düşmüş. Sermaye grupları bir şekilde kendilerini piyasalarda koruyorlar. Bütçede faizin sabit kaldığı dönem Ali babacan’ın olduğu dönem.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ