Zirvede Haber

BİR HELİKOPTERE ATLAYIP KANDİL’E GİTSEM, DURAN KALKAN’A VE CEMİL BAYIK’A SORSAM, ULAN SİZ NE İSTİYORSUNUZ ANLATIN BAKALIM

BİR HELİKOPTERE ATLAYIP KANDİL’E GİTSEM, DURAN KALKAN’A VE CEMİL BAYIK’A SORSAM, ULAN SİZ NE İSTİYORSUNUZ ANLATIN BAKALIM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul’da gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıdan satır başları:

“Türkiye hızla bir seçime doğru yaklaşıyor. Bu seçimin yapılması gereken tarih Haziran 2023’tür. Haziran 2023’te yapılacak seçimlerde Erdoğan’ın aday olması anayasa açısından mümkün değildir.”

“Suriyelilere, Mısırlılara, Libyalılara, Iraklılara, Yemenlilere sürekli vatandaşlık veriliyor. Temmuz’da Yüksek Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu listeler üzerinden yaptığımız araştırmada; 465.000 Suriye doğumlu seçmen olduğunu gördük. Bunların 99 bin tanesi İstanbul’da yaşıyor.”

“Her gün petrol ve doğalgaz bulunuyor. Neden bu petrol ve doğalgaz tam seçimlerin öncesinde çıkar böyle bir kaide mi var acaba merak ediyoruz.”

“1921 anayasasının siyasi proje olarak ortaya koyan her politik çizgi HDP, AKP ve şimdi millet ittifakı şunu söylemektedir, ‘Biz İstiklal Savaşı’na evet diyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna hayır diyoruz.’ Kuruluşta ortaya konulan Devlet yapısını kabul etmiyoruz bunu yeniden kuracağız diyorlar. HDP bunu Türkiye’yi federalleştirmek için istiyor. AKP bunu Türkiye’yi şeriyatlaştırmak için istiyor. Peki, millet ittifakı bunu neden istiyor?”

MERAL AKŞENER BANA: ÜMİT BEY, BİR HELİKOPTERE ATLAYIP KANDİL’E GİTSEM, DURAN KALKAN’A VE CEMİL BAYIK’A SORSAM, ULAN SİZ NE İSTİYORSUNUZ ANLATIN BAKALIM” DESEM

“6’lı masanın ortağı DEVA Partisi genel başkanı “anayasadan Türk kimliğine çıkaracağız” diyor. DEVA’nın tek başına savunduğu bir görüş değil. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA’nın bu açık şekilde söylediğini esasen güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçiş belgesinde söylemişler.”

“İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de medyascope Ruşen Çakır’la yaptığı konuşmada “Erdoğan açılımı iyi yönetemedi seçimlerden sonra İyi Parti, Kürtlerle oturup siz ne istiyorsun biz ne istiyoruz diyerek konuşacağız” açıklamasını yaptı. Yeni bir açılım sürecini başlatmaktan bahsetti. Demek ki Sayın Akşener PKK ile oturup yeni bir terörle müzakere süreci başlatacak. Ben de buradan Akşener’e soruyorum; Sayın Akşener, PKK ile masaya oturduğunuz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünkü hukuksal yapısından hangi noktalarda taviz vereceksiniz?”

“İyi Parti’nin kuruluşu sırasında Akşener’le yapmış olduğumuz konuşmalarda bana iki kez şu soruyu sordu; Ümit Bey bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan’a ve Cemil Bayık’a sorsam, ulan siz ne istiyorsunuz anlatın bakalım. İlk duyduğunda kulaklarıma inanamadım. Şaka yaptığını düşündüm ve Meral Hanım böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey yaparsanız sizi hemen elinizi kolunuzu bağlarlar ilk mağaraya atarlar dedim ve aynı soruyu bir başka toplantıda tekrar sordu. Dışarıda bir daha söylememesi gerektiğini söyledim. Sonra bir daha bahsetmedim ama şimdi anlıyoruz ki Ruşen Çakır’a vermiş oldu demeçte seçimlerden sonra oturup konuşacağız ifadesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tekrar nasıl kuracaklarının pazarlığını PKK yapacaklar. Özetle millet ittifakı 2002-2009 model bir Ak-millet ittifakıdır.”

“Sinan Ateş’in annesi, babası, eşi ve çocukları, arkadaşları bütün Türk milliyetçileri suçluları komployu kuranları, emri verenleri, azmettirenleri bunların hepsinin bulunmasını ve cezalandırılması istiyor ve bekliyor. Türkiye’de bir devlet varsa cinayetin sorumluları yargı önüne çıkarlar. Bu cinayet isimlerini bildiğimiz bütün sorumluları bugün yargı önüne çıkmazlarsa Türkiye’de devlet tekrar kurulduğunda muhakkak yargılanırlar.”

‘’Türkiye, Cumhur ittifakı, Ak-millet ittifakı ve HDP’den oluşan şeytan üçgenine sıkışmak zorunda değildir. Bu şeytan üçgenini aşmak, vatanseverlere Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere ‘tıpış tıpış gidersiniz oyunuzu atarsınız’ demek küstahlığını birilerinin aklından dahi geçirmemesini sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti’ni 1924 anayasası üzerinde milli üniter ve laik devlet zemininde 21.yy’a taşımak amacıyla Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti ile bir ittifak oluşturma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da gerek sayın genel başkanlarla yapmış olduğumuz çalışmalarda, gerek genel başkan yardımcılarının sarf ettikleri mesailerde ciddi bir mesafe almış olduğumuzu ifade etmek isterim. ‘’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ