Zirvede Haber

TDP GÖLGE MİLLİ EĞİTİM BAKANI ŞEFİKA KESKİN’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

TDP GÖLGE MİLLİ EĞİTİM BAKANI ŞEFİKA KESKİN’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Türkiye Değişim Partisi Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Milli Eğitim Bakanı Şefika Keskin öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi önerisi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu . Keskin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülkemizin ekonomisi malum ..
Asgari ücret artıyor sonra memur maaşları artıyor sonra markette çarşıda pazarda herşey artıyor, benzin fiyatları artıyor, rakamlar büyüyor büyüyor içinden çıkılmaz hale geliyor hayat iyice zorlaşıyor..
Enflasyon bir canavar gibi hayatımızı kabusa çeviriyor…
Hükümetlerin görevi başta ekonomi,eğitim ve sağlık olmak üzere doğru politikalar üretmek ve vatandaşlarının rahat bir şekilde yaşamasını sağlamaktir.
Çok uzun zamandır maalesef bizim ülkemizde ne acıdır ki refah seviyesi düşmüş neredeyse insanlar açlık sınırında yaşar hale gelmislerdir
Görünürdeki sözde çözümler de çare olmamaktadir…
Bu olumsuz durumdan en çok çocuklar zarar görmekte veliler beslenme çantalarına gerekli temel besinleri koyamamaktadirlar.
Bu çok önemli bir konudur
Beslenme gelişim çağında çocukların en önemli ihtiyacıdır .
Ailelerin birinci görevi çocukların bakımı ve gelişimini sağlamaktır . Ama bu olumsuz kosullarda ailelere destek olmak ta devletin birinci görevidir.
Keşke enflasyon durdurulabilse ,alım gücü dengelense ve sorun ortadan kalksa ama böyle bir tablo yok.
Bu durumda ya yerel belediyelerden destek alınacak ya da devlet kendi desteğini bizzat ortaya koyacak .
İşte son zamanlarda en çok konuşulan konuların başında geliyor. Öğrencilere okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi .
Bu öneriyi ilk getiren Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanımız Sayın Mustafa SARIGÜL ‘ dür. Genel Başkanımızı takiben diğer partilerden de benzer öneriler gelmiştir. Bu durumda geçtiğimiz günlerde İktidar partisi Okul öncesi öğrencilerimize bir öğün ücretsiz yemek verilmesi kararı aldı.
Okullarda kantinlerin sıkı denetimleri ve ücretlerin düşürülmesi de bir önlem olmalıdır.
Belediyelerin okullara desteği çok olmalıdır.
Önerileri artırabiliriz ancak esas konu çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın beslenmesi sağlıklı bir toplum oluşmasıdır .
Konu kökten çözülmelidir.
Bizim ülkemizin bereketli topraklarında önce üretim sonra devlette dürüst yönetim şarttır .
Yüreklerde vicdan ,gönüllerde merhamet ,hak , adalet ve liyakat,tüm hukuk kuralları geçerli olmalı , demokrasi bilinci bireylerde iyice yerleşmelidir .
Tüm bunlar için de değerler bütünlüğünün temelinde egitim içeriği oluşturulmalı anne ve babadan başlayarak tüm öğretmenler ,yöneticiler ve akil insanlar toplumu şekillendirmeli ve yönlendirmelidirler.
Asıl olan toplumun sağlıklı ,huzurlu ,mutlu ve güvenli bir ortamda yaşamasıdır.
Şimdilik öğrencilerimize bir öğün yemek ile geçici önlemlerimizi alalım ancak işin özünde temel sorunları çözelim ve Türkiye Değişim Partisi iktidarında İnsallah 5T formülümüzle , ekonomik milliyetcilik projemizle topraklarımızı ve tüm değerlerimizi koruyup geliştirecek ve büyük Atatürk ‘ ün muassır medeniyetler seviyesine ulaşacak hatta dünya ülkelerini bile doyuracak seviyeye geleceğiz.
Yurttaşlarımız ve çocuklarımız bu refah seviyesini çoktan hakediyorlar bizde bu hakkı onlara teslim edeceğiz .
Çok uzak değil en yakın zamanda büyük projelerimizle geliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ