Zirvede Haber

ESKİ PM ÜYESİ GÜLER BUĞDAY’DAN YENİ CHP İL BAŞKANINA MANİFESTO

ESKİ PM ÜYESİ GÜLER BUĞDAY’DAN YENİ CHP İL BAŞKANINA MANİFESTO

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan dikkat çeken uyarı!

Sayın Turgut Özkan, yeni görevinizi kutluyor ve başarılı olmanızı temenni ediyorum.
Sayın Başkan, ilk önce halkın umudu ve kurtuluşunun temel taşı olması gereken CHP örgütüne, sol/sosyal demokratlara, otokratik yapıya ve faşist düzene karşı mücadele eden tüm namuslu, onurlu ve çaresiz kalan halklara layık olmanızı dilerim.
Sizi şahsen tanımıyorum ama aynı partinin bireyleriyiz.
Ancak bugüne dek birlikte siyaset yaptığınız, bazı kasıtlı ve yakışıksız hatalara ve haksızlıklara ortak olduğunuz olayları düşünüce bir an içinde olsa başkan olmanızdan dolayı partim adına endişe duydum.
Kendisine çok hürmetli olduğunuz, vekil olabilmek için istifa eden İl Başkanına olan bağlılığınız beni sizin hakkınızda tereddütte düşürse de hukukçu kimliğinizin olması umutlandırdı.
Hak, Hukuk Adalet diye dünyada eşi olmayan bir rekora imza atıp günlerce yürüyen Genel Başkanımızın sözlerini sizin hiç tereddütte düşürmeden örgütte, sosyal yaşamda ve her alanda koşulsuz uygulamanız gerektiğini düşünüyorum.
Sayın Turgut Özkan, gönül isterdi ki anlamsız ve gereksiz bir şekilde ertelenen kongrelerimiz yapılsaydı ve sizde örgüt onay verirse o kıymetli ve değerli koltuğa hak ederek ve gönüllere sinerek otursaydınız!!!!
Hatta hiç olmazsa il yönetimi içinden seçilirken bir sandık konulsa ve kapalı oy açık tasnifle bu önemli göreve oy birliği ile seçilseydiniz.
Sayın Turgut Özkan, bunları yazmazsam, samimiyetle uyarmazsam ve buldumcuklar gibi size sevgi gösterileri ile övgüler yapsaydım şahsen ben kendimi suçlu ve kimliksiz hissederdim.
Tabiki sizi ve yeni görevinizi içtenlikle, samimiyetle, beklentisiz ve çıkar gözetmeden kutlayanlara lafım sözüm yok…
Ancak gerçek dışı övgülerle ve haksız verilen itibarlarla, yarın vekil olursa işime yarar, yâda beni dost bilsin diye gideni taçlandırıp, geleni kutsayan bir anlayışın samimiyetine de kimse kusura bakılmasın ama çok fazla itibar edemeyeceğim.
Eğer seçimler kapıda bekliyor olmasaydı bu kadar ilgi, sevgi ve övgü yapılır mıydı şahsen emin değilim.
Sayın Turgut Özkan, siyaset edep, adap, iyi niyet, bilgi birikim, dayanışma, paylaşım ve kıymet bilmek kadar nezaketle yapılırsa değerlidir.
Ancak samimiyete inanmak ve güvenmek gerekir.
Hani bir sözümüz vardır, doğru ve yol gösterendir:
“Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır…” diye ifade ederiz.
Şahsen bu sözü düşünüce şahsınızla ilgili tereddüt yaşıyorum!!!
Ama herkesin yeni bir sayfa açmaya, hatalarından arınmaya, özgür, bağımsız akıl ve mantık yolundan gitmeye ve başarılı olmaya hakkı vardır.
Bu kararda olunca, güce ve borçlu olduğu şahıslara değil, halkların ve masumların temsilcisi olmaya karar verip; onlar için ve CHP kimliğine yaraşır konumda çalışınca da desteklenmeye ihtiyacı vardır.
Sayın CHP il Başkanı olan Turgut Özkan, bundan sonra yolunuz sol/sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri olsun.
Göreviniz ve rehberiniz, partimizin program ve tüzüğünü ciddiyetle uygulamak olsun.
Amacınız:
Türkiye Cumhuriyetini kuran, laik sosyal bir hukuk devleti olmasını, her konumda ve koşulda eşitlik ilkesini belirten, gençlere ve kadınlara verdiği önemle dünya lideri olan, barışı önceleyen Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşama geçirmek olmalıdır.
Tarzınız:
Herkim olursa olsun, inancı, mezhebi, kimliği, kişiliği, ırkı ve tabiiyeti ve cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanlara aynı saygı ve değeri vermek olmalıdır.
Tavrınız:
Hak edilmiş değerlere, hak etmiş insanlara, iyiliğe, güzelliğe, insanca yaşam için emek vermiş ve vermekte olan her kim olursa olsun herkese yani hak edenlere karşı saygılı ve değer veren olmalıdır.
Göreviniz:
Taşıdığınız hukukçu kimliğinin saygınlığına gölge düşürmeden, kimseye haksızlık yapmadan, yol kesmeden, hırsınız aklınızı almadan, fanatizm ve ego şişmesine izin vermeden CHP’nin geleneklerine, öğretilerine ters düşmeden hizmet etmek olmalıdır.
Unutmamanız gerekenler:
Kendinizi kimseye borçlu ve mahkûm hissetmeden, takımına bağlı amigo gibi davranmadan, hatalardan arınıp temiz bir sayfa açıp ilk sayfaya da şu sözü yazmalısınız:
“İnsanı sev, say, değer ver ve yaşat ki CHP yaşasın, ülke karanlıktan kurtulsun, halklar mutlu ve güvenli sizde saygın olasınız”
İstek ve Talep:
Bulunduğunuz mevkii kimsenin basamak taşı, egolarını tatmin basamağı veya nefret öfke ve kıskançlıklarının tatmin yeri yapmayın ve yaptırmayın.
Yine kimsenin itibarını ve emeklerini yok etmek için kullanmayın.
Hak edilmiş, kimsenin sırtına basmadan, gizli kirli pazarlık ve ilişkilere bulaşmadan, kumpas kurmadan, iftira atmadan velhasıl insanı tüketmeden çoğalın ki iktidar olalım.
Güvenle, itibarla, sevgi, saygı ve sorunlara çözüm üreterek büyüyen ve çare olan bir anlayışla örgütünüzle bütünleşen güven veren ve iktidara taşımada hizmet eden başarılı ve örnek bir başkan olun.
Ülkemizin ve Anadolu’muzum en güzel ve en saygın geleneklerinden olan büyüklerine ve tecrübeye saygıyı, küçükleri koruyan, gençler ve kadınlara eşit imkânlar sunan, aileye önem veren paylaşan ve mütevazı olan saygın bir başkan olun.
Son Söz:
Partimize, aile yapılarımıza, geleneklerimize ve laik anlayışımıza uygun olmayan hiçbir uygulamaya ve istismara izin vermeyin.
Hiçbir çıkar, menfaat ve mecburiyet karşısında tarikat, cemaat ve siyasal İslam’ı egemen kılmak isteyen dini inancı sömüren hiç kimseye ve hiçbir yapıya itibar etmeyin ve partimizi kullanmasına müsaade etmeyin.
Sayın Başkan, bu anlayışlarla temsil etmenizi temenni ettiğim Bursa CHP İl Başkanlığı göreviniz hayırlı, uğurlu ve başarılı olsun…
Kimse size ön yargılı olmasın ve sizde hiç kimseye geçmişin dar kadrocu ve “Ben Merkezli” anlayışının devamı konumunda davranmayın, mesleğinizin itibarına ve partimizin saygınlığına yaraşır bir başkan olun.
Yönetiminizde ortak akla, katılıma ve eşit temsile değer verin ve hiçbir koşulda o saygın koltuğu kimsenin bir yerlere gelmesi için pazarlıklara ve haksız desteklemelere kullandırmayın.
Kapınız önce insanlara ama illa da sola ve özgürlük diyen, barış diyen, kardeşlik diyen hiç kimseye kapanmasın.
Yolunuz açık olsun.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ