Zirvede Haber

ÖZBEK ÖĞRENCİLER YARIŞINDA KAZANAN KARDEŞLİK OLDU

ÖZBEK ÖĞRENCİLER YARIŞINDA KAZANAN KARDEŞLİK OLDU

Özbekistan Fahri Konsolosluğu sponsorluğunda Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) öğrenim hayatını sürdüren Özbek öğrenciler ‘Spor birlik, beraberlik’ organizasyonunda karşı karşıya geldi.
BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’ın da hazır bulunduğu ve karşılaşmaların kura usulüyle belirlendiği organizasyonda satranç, dama ile masa tenisi dallarında düzenlenen spor müsabakalarında mücadele eden Özbekistanlı öğrenciler hem yarıştı hem de eğlendi.

HABER OSMAN ÇETİN


Spor organizasyonun ödül töreninde sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, “Spor sağlığımız açısında çok önemli olduğu kadar bizleri birleştirmesi ve kardeşliğimizi pekiştirmesi açısından da çok değerlidir. Bu duygu ve düşüncelerle bugün buraya gelen, yarışmalara katılan kardeşlerimize, müsabakalarda yarışan ve birinci olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kıyasıya geçen karşılaşmaların sonunda satranç kategorinin birincisi Nodırkhon Sultonov, dama dalının birincisi Zebokhon Toshpulatova ve masa tenisinin birincisi ise Salohıddın Nasrıddınov oldu.
3 spor dalında gerçekleştirilen spor yarışması organizasyonunda birinci olanlara 1500 TL, ikinci olanlara 1000 TL ve üçüncü olanlara ise 500 TL ödül verildi.
Dereceye girenlerin ödüllerini yapan Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan ve BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ