Zirvede Haber

Dilek Durak; “Turizmde Bursa’nın Lokomotifi Olacak Bir Mudanya’yı Hayal Ediyorum!”

Dilek Durak; “Turizmde Bursa’nın Lokomotifi Olacak Bir Mudanya’yı Hayal Ediyorum!”

Siyaset ve ekonomi dünyasının yakından tanınan ismi Dilek Durak; “Hayalimdeki Mudanya’nın konumu, Bursa’yı ekonomik alanda sırtlayacak düzeyde.” dedi. Dilek Durak; “Mudanya denildiğinde akla tarım şehri değil, bilakis turizm şehri geliyor. Mudanya’nın elinde kullanabileceği onlarca envanter varken, biz sığ bir tartışmanın içinde sıkışıp kaldık. Mudanya’nın dinamikleri zaman beklemeden harekete geçmeli ve Mudanya’yı ayağa kaldıracak tüm çabayı harcamalıdır. Butik Turizm ve Butik AVM bu ilçemizde pilot uygulamalarla başlatılarak ilçeye nefes aldırılmalıdır.” dedi.

Dilek Durak Hakkında

1965 Eskişehir doğumlu olan Durak; ilköğretim ve lise okul yıllarını; Diyarbakır, Konya ve Antalya da geçirmiş olup, Üniversite Eğitimini ise; 1982 yılında kazandığı Eskişehir İİBF İKTİSAT bölümünde tamamlayarak 1986 yılında mezun olmuştur. 1992 yılında Yüksek Lisans eğitimini, Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF işletme anabilim dalında bitirmiştir. Erzurum Atatürk üniversitesi Adalet bölümünden mezun olması itibari ile hukuk eğitimini 2020 yılında K.Makedonya Uluslararası Vizyon üniversitesinde tamamlamıştır. Akademik Doktora unvanını 2019 yılında Rusya Federasyonu south Russian IMBL Üniversitesinin işletme yönetiminde ” Kırsal Bölgelerin yönetiminde Devletin etkinliği” konulu tezi ile almıştır.

Türk Eğitim Vakfının başarı burslu öğrencisi olması nedeni ile meslek hayatı; bir Koç kuruluşu olan MAKO ELEKTRİK A.Ş de Maliyet Muhasebesinde başlamış olup, ABD ait bir şirket olan DELPHİ OTOMOTİV VE ELEKTRİK LTD. ‘de 1991 den itibaren Muhasebe- Finansman – Bütçe – Mali Raporlamalar Yatırım ve Fizibilite ile İç Fabrika kontrolörlüğü gibi çeşitli yönetim kademelerinde görev almış ve 2009 yılında emekli olmuştur. Meslek yaşamına, Akbaşlar Holding , Gemport Ltd. de ve Tokat ilinde bir işletmede Genel Müdür danışmanı olarak bir süre devam etmiştir.

Diş hekimi İsmail Durak ile evli olup Tuğçe ve Bora adında iki evlada sahiptir. Pakistan , Nijer Yemen ve sudan ülkelerine su kuyuları açılmasına dernek olarak yardımcı olmuştur. Tosyöv ve Kafsiad üyesidir. Ortak dilimizi konuşan ipek yolu ülke kadınları derneğini kurarak (Ordikad)Türk Dünyasında Modern ipek yolu birliğinin oluşturulması amacı ile çalışmalar başlatmış ve kurmuş olduğu Bursa Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanıdır. Birçok sivil toplum kuruluşlarında aktif üyelikleri vardır.

Bursa Siyaset Akademisi mezuniyeti sonrasında; ‘’Siyaset kürsüsünde bende varım’’ adlı yarışmada Medeniyetler İttifakı konulu sunumu ile BURSA İL BİRİNCİLİĞİ’ ni kazanmış olup KAVURMACI Yönetim Danışmanlık Şirketinin eğitimcisi olmuştur. Ak Parti’de Bursa İl ve İlçe Başkanlıkları Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve Milletvekili Aday Adaylıkları olmuştur. Sonraki yıllarda DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Halen İYİ Parti üyesi olan Dilek Durak siyasi yaşamında proje üretmeye devam etmektedir.

Çalışmalarına Kuzey Makedonya “uluslararası vizyon üniversitesi iktisat fakültesinde doktoralı öğretim üyesi olarak devam etmektedir. 2017 ye kadar Bursa Sınav eğitim kuruluşlarında koordinatör olarak görev yapmış olan Durak, TÖMER ve ABD Chicago Truman College de İngilizce eğitimi almıştır. Bursa yerel gazetelerde köşe yazarlığı yansıra, uluslararası öğrenci koçluğu da yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ