Zirvede Haber

Küresel ödeme endüstrisi her yıl %8,3 büyüyecek

Küresel ödeme endüstrisi her yıl %8,3 büyüyecek
Nakit kullanımının azalması, alışverişlerin dijitalleşmesi gibi tüketici talebi kaynaklı gelişmeler, ödeme sistemleri endüstrisinin büyümesini hızlandırdı. Güncel öngörüler küresel ödeme endüstrisinin 2026ya kadar 2,3 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağını gösterirken, ödeme altyapısı sağlayıcılarının gelirlerinin 2022yi %9,5 artışla tamamladığı öngörüldü.
Nakit kullanımının azalması, alışverişin dijitale taşınması ve satıcılar için çok kanallı ticaretin yaygınlaşması, ödeme sistemlerindeki gelişme ve büyümeyi de beraberinde getirdi. Küresel yönetim danışmanlığı şirketi Boston Consulting Group (BCG) tarafından yayımlanan Küresel Ödemeler 2022 – Yeni Büyüme Oyunu başlıklı raporda ödeme sistemleri sektörüne ilişkin son trendler paylaşıldı. Rapor, küresel ödeme endüstrisinin her yıl %8,3 bileşik büyümeyle 2026’ya kadar 2,3 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağını gösterirken, 2022 küresel ödeme gelirlerine ilişkin artış tahmini %6,9’dan %9,5’e çıkarıldı. Raporda ayrıca elektronik ödeme yöntemlerine olan talebin giderek güçlendiği vurgulandı.

Rapora ve ödeme sistemleri sektöründe 2023 trendlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Paybull CEO’su Ömer Sefa Gider, “E-ticaretin devam eden büyümesi ve ödemelerin bireysel ve kurumsal müşteri yolculuklarına entegrasyonu, online ödemelere yönelik talebin itici gücü olarak konumlanıyor. Jeopolitik istikrarsızlıklara, salgın kaynaklı tedarik zinciri şoklarına ve enflasyona rağmen 2022 boyunca dirençli kalmaya devam eden ödeme sektörünün önünde daha çok yol var” dedi.

5 tüketiciden ikisi bu yıl yalnızca dijital ödemeleri kullanacak

Danışmanlık şirketinin raporunda, küresel ödeme sistemleri trendleri arasında elektronik ödemelere olan talebin arttığı vurgulanırken, nakit olmayan ödeme araçlarındaki çift haneli büyümenin gelir artışlarının birincil sebebi olduğuna da dikkat çekildi. Temassız, mobil POS veya linkle ödeme gibi nakitsiz ödeme yöntemlerinin hem B2C hem de B2B müşterilerde her geçen gün karşılık bulduğunu belirten Ömer Sefa Gider, “2022’nin başında yayımlanan bir raporda 5 tüketiciden ikisinin önümüzdeki iki yıl içinde yalnızca dijital ödemeleri tercih edeceği görülüyor. Dijital ödemelerin sağladığı kolaylık, ödeme süreçlerinde sınır ve kısıtları ortadan kaldırıyor. Bugün işletmeler için farklı ödeme seçenekleri sunmak bir gereksinime dönüşürken, gelir büyümesinin de önemli bir etkeni haline geliyor. Paybull olarak açık kaynak ve hazır altyapılarla online ödeme almanın hızlı ve güvenli yollarını sunuyoruz. Link ile ödeme alma, Mobil POS ve Manuel POS çözümlerimiz, WooCommerce, OpenCart, Joomla, Magento ve PrestaShop gibi pek çok e-ticaret altyapısıyla entegre çalışabiliyor. Bu sayede işletmelerin dijital dönüşümlerini de hızlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

24 saat içinde online satış yapmayı mümkün kılıyoruz”

Türkiye’de finansal teknoloji ekosisteminin de benzer iş modellerinde çalışan, benzer hizmetleri sunan yeni oyunculara ev sahipliği yaptığını söyleyen Paybull CEO’su Ömer Sefa Gider, “Sektörde rekabet artsa da küçük ve orta büyüklükteki işletme sahiplerinin dijital ödeme hizmeti sağlayıcılarını seçerken gerçekten neye imza attıklarına özen göstermesi gerekiyor. Bu noktada entegrasyon olanakları, komisyon oranları, ödemelerin satıcının hesabına geçme ve ödeme sisteminin devreye alınma süresi gibi değişkenler devreye giriyor. Paybull olarak Türkiye’nin en büyük bankalarıyla kurduğumuz ortaklıklar sayesinde işletmelerin farklı bankalarla anlaşma yapması zorunluluğunu ortadan kaldırıyor, 24 saat içinde online satış yapmalarını olanaklı kılıyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası lisansı ve küresel yüksek güvenlik standardı PCI-DSS sertifikasıyla faaliyet gösteren Paybull, hızlı, erişilebilir ve kullanımı kolay arayüzlere sahip ürünlerini rekabetçi komisyon oranlarıyla sunuyor. Paybull ödeme altyapılarını kullanan KOBİ’ler, müşterilerine 12 aya varan taksit seçenekleri vaat edebiliyor. Üye işyerlerini dijitalleşen ekonomiye en doğru biçimde dahil etme misyonumuzla, e-ticaretin tüm aşamalarında müşterilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ