Zirvede Haber

İstanbul GEDİK Üniversitesi tarafından SOCAR Azneft Üretim Birliği Genel Müdürü Şahmar Hüseynov’a Fahri Doktora takdim edildi.

İstanbul GEDİK Üniversitesi tarafından SOCAR Azneft Üretim Birliği Genel Müdürü Şahmar Hüseynov’a Fahri Doktora takdim edildi.

İstanbul Gedik Üniversitesi Senatosunun aldığı karar doğrultusunda Socar Azneft Üretim Birliği Genel Müdürü Sayın Şahmar Hüseynov’a petrol endüstrisinin geliştirilmesindeki çalışmaları, teorik ve uygulamalı alanlarda bilim ve teknolojinin ilerlemesine ve gelişmesine sağladığı katkılar, petrol endüstrisindeki uzun süreli faaliyetleri ve çabaları nedeniyle 9 Aralık tarihinde Üniversitemiz Konferans Salonunda Fahri Doktora takdim edildi.

Törene , İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kesik başta olmak üzere ; DEİK Türkiye Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Kemal Koloğlu, Azerbaycan Türk İş Adamları Birliği Başkanı Cemal Yangın, DEİK Türkiye Azerbaycan İş Konseyi Eski Başkanı Selçuk Akat, İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeleri Tahsin Öztiryaki ve Mehmet Nazmi Erten, SOCAR Türkiye Koordinatörü Nazim Isgandarov, SOCAR Azneft Genel Müdür Yardımcısı Teymur Mahmudov, SOCAR Azneft İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Tuğrul Aliyev, SOCAR yetkilileri, Gedik Holding ve DEİK yöneticileri ile İstanbul Gedik Üniversitesi Senato üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik Fahri Doktora Takdim Töreni konuşmasında Üniversitemizin bugüne kadar vermiş olduğu ikinci fahri doktora payesinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversitemiz, kurulduğu 2010 yılından bu yana eğitim, araştırma ve doğrudan hizmet sağlayarak topluma değer katmaya odaklanmıştır. Öğrencilerimizin hem milli hem de evrensel değerleri özümsemiş; bilimsel, toplumsal ve ekonomik gelişmelere yön verebilecek 21. Yüzyılın gerektirdiği girişimcilik ve liderlik niteliklerine sahip olmasını kendimize hedef edindik. Gedik Holding olarak Azerbaycan’ı evimiz olarak görüyoruz ve 30 yıldır ihracat yapıyoruz. Gedik Eğitim Vakfı bünyesindeki Gedik Test Merkezi ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nin eğitim alanındaki tecrübesini de iş birliklerimiz ile Azerbaycan’a taşıyoruz ve kaynak sektörüne yönelik mesleki eğitimler veriyoruz. Üretimin yanı sıra eğitim alanındaki bilgi ve becerilerimizle fark yaratıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kesik “Kardeş Azerbaycan’la iş birliğimizin geliştirilmesi ve güçlenmesi için çaba gösteriyoruz.

Azerbaycan’ın bağımsızlığından itibaren “tek millet iki devlet” düsturuyla ülke olarak yürüttüğümüz geniş kapsamlı ve iş birliğine dayanan ikili ilişkilerimiz; sadece askeri ve diplomatik değil, eğitim, sanayi, ticaret başta olmak üzere her alanda ilerlemiştir. “ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Kesik “Azerbaycan’da bulunan birçok yükseköğretim kurumu ile iş birliği yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak programlar, ar-ge projeleri ve işyerinde uygulamalı eğitimler başta olmak üzere birçok alanda işbirliği yapmak konusunda hazırlık yapıyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri, stratejik dostluk veya stratejik ortaklık değil, kardeşlik olarak nitelendiriyoruz. 8 Kasım 2020 günü Azerbaycan Ordusu’nun Karabağ’da kazandığı zaferi biz de burada millet olarak kutladık. Çünkü Azerbaycan’ın zaferi Türkiye’nin zaferi; Türkiye’nin zaferi Azerbaycan’ın zaferidir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Azerbaycan Türk İş Adamları Birliği Başkanı Sayın Cemal YANGIN konuşmasında “tek millet iki devlet” vurgusu yaptı. Türkiye’deki gençlerimizin Azerbaycan’ı görmesini canı gönülden dilediğini ifade eden Sayın Yangın, iki ülkenin tarihlerini ve yaşadıklarını okumanın ve anlamanın gençlerimiz için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Tören sonunda, Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik ve İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet KESİK, SOCAR Azneft Üretim Birliği Genel Müdürü Şahmar Hüseynov’a cübbesini ve fahri doktora beratını takdim ettiler.

SOCAR Azneft Üretim Birliği Genel Müdürü Şahmar Hüseynov konuşmasına “Gedik Holding ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nin davetlisi olarak kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” sözleriyle başladı.

Hüseynov “Türkiye devleti ve halkı benim için yerli ve değerlidir, her Azerbaycanlı gibi. Bugün dünyada Azerbaycan ve Türkiye kadar birbiriyle yakın ilişkiler içinde olan ve her düzeyde birbirini destekleyen hiçbir ülke yoktur. Elbette bunun temelinde kadim tarihe dayanan güçlü ve sarsılmaz gelenekler, karşılıklı saygı, kardeşlik gibi önemli ahlaki faktörler vardır.” dedi. Şahmar Hüseynov “İşbirliğimizin siyasi, ekonomik, askeri, kültürel, insani, spor alanları da dahil olmak üzere her yönde geliştiğini not etmek gerekiyor. Ülkemizin tarihine altın harflerle yazılan 44 günlük Vatanseverlik Savaşı sırasında kardeş Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğini vurgulamak gerekir.” diyerek Gedik Holding’e, İstanbul Gedik Üniversitesi yönetimine ve çalışanlarına içten teşekkürlerini sundu. Tören günün anlam ve önemine binaen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ