Zirvede Haber

Blackspade, termal ürünlerde ihracat rekoruna koşuyor

Blackspade, termal ürünlerde ihracat rekoruna koşuyor
Soğuk havaların gelmesiyle termal kıyafetlere talepler artıyor. İnsan sağlığına odaklanan üretim modeliyle global pazarlarda öne çıkan yerli tekstil markası Blackspade ise her yaştan kişiye ve koşula uygun termal giysileriyle ihracat rekoruna koşuyor. 
Soğuk havaların yaklaşmasıyla kış hazırlıkları hızlanırken, termal giysilere talep artıyor. Vücut ısısını koruyan, nem emici ve kış soğuğuna karşı koruyucu , farklı iklimlere ve yaşam tarzlarına uygun termal ürünleriyle yerli tekstil üreticisi Blackspade global pazarlarda öne çıkıyor. Ev, spor, mayo ve çorap koleksiyonlarının yanı sıra insan sağlığını odağına alan üretim modeliyle tasarladığı termal giysilerle de Blackspade dünya genelindeki tüketicilere hitap ediyor.

Termal kıyafetlerin kış aylarında en çok tercih edilen ürün grubu olduğunu belirten Blackspade Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Narbay, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Vücudun sıcak ve kuru kalmasını sağlayan termal giysiler, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yoğun talep görüyor. Özellikle kayak, snowboard, motosiklet, dağcılık, bisiklet gibi spor alanlarıyla ilgilenenler, bu aktiviteleri sağlıklı ve kesintisiz sürdürülebilmek için termal kıyafetleri tercih ediyor. Biz de tüm kategorilerde olduğu gibi termal ürünlerde de insan sağlığını ve konforunu esas alıyoruz. Kumaş, iplik, aksesuar gibi tüm materyallerde zararlı bir içerik bulundurmamanın yanı sıra, termal giysilerde genellikle ikinci plana atılan hafiflik, şıklık, incelik, yumuşaklık gibi ek faydaları da gözetiyoruz. Bu sayede yalnızca ülkemizde değil, dünya genelindeki tüketicilerin de ilk adresi oluyoruz. Her coğrafyadan kişinin ihtiyacına göre çözüm üretiyor ve bu alanda rekora yaklaştığımız ihracat oranlarımızı artırarak ülke ekonomimize daha çok katkıda bulunmak istiyoruz.”

İnsan sağlığını güvence altına alıyorlar

Farklı iklim koşulları ve yaşam tarzlarına uyum sağlayan fonksiyonel ürünler tasarlamanın ötesine geçerek ürünlerinde insan sağlığına zarar vermeyen malzemeler kullandıklarına dikkat çeken Blackspade Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Narbay, “Doğal materyalleri kullanarak sürdürülebilirliği esas aldığımız ürünlerimizin güvenirliğini uluslararası belgelerle kanıtlıyoruz. OEKO-TEX® sertifikamızla, üretimde hammadde kullanımından, ara ve son aşamalarda uyulması gereken kurallara tüm gereklilikleri uyguladığımızı doğruluyoruz. Dünya çapında kabul gören bu sertifikalandırma sistemiyle ürünlerimizin sağlığa zararlı maddelerden korunduğunu, küresel standartlara göre test edildiğini tasdik ederek tüketicilere sunuyoruz” dedi.

Termal kıyafetlere nefes aldıran teknoloji geliştirdiler

Ürünlerinde kullanılan özel üretimli kumaş ve ipliklerin içinde yer alan yalıtım bölgelerinin, soğuğa karşı üstün koruma sağladığını vurgulayan Blackspade Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Narbay, ürünlerinin özelliklerini şu şekilde sıraladı: “Termal kıyafetlerde kullandığımız kumaşlarla, hem vücut ısısını koruyor hem de vücuttan çıkan terin hızla emilerek dış katmanlara iletilmesini sağlıyoruz. Yüksek termal izolasyona sahip ürünlerimiz, içeriğindeki özel kanallı viskoz, hızlı kurumayı sağlayan polyester ve doğal liflerle teri vücuttan hızlıca alıyor ve diğer ürünlere göre daha çabuk kuruyor. Nefes alıp verme özelliği sayesinde de deri üzerinde oluşan nem, kumaşın kılcal bölgeleri arasından havayla karışıyor. Yoğun efor gerektiren işlerde bile vücut daima sıcak ve kuru kalıyor. Bu sayede ürünlerimiz tüm koşullarda hijyenik bir ortam yaratıyor ve deriyi tahriş etmiyor ve kötü koku oluşumuna da geçit vermiyor.”

Termal kıyafet ihracatında rekora koşuyor

Termal ürünler başta olmak üzere tüm koleksiyonlarını farklı beklenti ve gereksinimlere göre tasarladıklarını belirten Tolga Narbay, her yaşa, bütçeye, koşula uygun ürünler tasarlamanın en önemli stratejilerinden biri olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Blackspade olarak, iç giyim, ev kıyafetleri, termal ve spor ürünler, mayo ve çoraplardan oluşan koleksiyonlarımızı kullanıcıların ihtiyaç, beklenti ve beğenilerini göz önünde bulundurarak tüm aile fertlerinin kullanabileceği şekilde üretiyoruz. Termal ürün kullanım bilincinin artmasına öncülük eden koleksiyonumuzla, soğuk havanın hakim olduğu şartlarda vücut ısısını muhafaza eden, vücudun kuru kalmasını sağlayan ürünleri tüm yaş gruplarına uygun tasarımlarla sunuyoruz. 14 yıla dayanan bilgi ve deneyimimizle bu alandaki başarılarımızı perçinliyoruz. Kış aylarının en çok tercih edilen ürün gruplarından termal kıyafetlerle büyük bir satış başarısı yakaladık. Bununla birlikte ihracat hacmimizi her geçen gün artırıyoruz. Farklı ülkelerdeki tüketicilerimizle birlikte güven ve sadakatten ödün vermeden kontrollü bir şekilde büyüyoruz. Kaliteli, rahat ve konforlu ürünlerimizle tekstil alanında dünya çapında bir marka konumuna ulaşmayı hedefliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ