Zirvede Haber

Schaeffler, Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG hisselerinin tamamını satın aldı

Schaeffler, Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG hisselerinin tamamını satın aldı

Roland Arnold’un 20 yıl önce engelli bireyler için icat ettiği Space Drive sistemi, Schaeffler bünyesinde sistematik bir şekilde geliştirilmeye ve genişletilmeye devam edecek

Otomotiv ve endüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçilerinden Schaeffler Technologies AG & Co. KG ve Arnold Verwaltungs GmbH, Roland Arnold’un, Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG şirketindeki yüzde 10’luk hissesini satın almak için bir anlaşma imzaladı. Satın alma ile Roland Arnold’un 20 yıl önce engelli bireyler için icat ettiği Space Drive sistemi, sistematik bir şekilde geliştirilmeye ve genişletilmeye devam edecek. Schaeffler‘in şasi bölümü, şasi sistemlerinin entegrasyonunda önemli bir oyuncu haline gelecek.

Otomotiv ve endüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçilerinden Schaeffler Technologies AG & Co. KG ve Arnold Verwaltungs GmbH, Roland Arnold’un, iki şirketin ortak girişimi olan Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG şirketinde kalan yüzde 10’luk hissesinin Schaeffler Technologies AG & Co. KG tarafından satın alınması için bir anlaşma imzaladı. Şirket hisselerinin yüzde 90’ına sahip olan Schaeffler Technologies AG & Co. KG, anlaşmanın tamamlanmasıyla Schaeffler Paravan şirketinin hisselerinin tamamına sahip olacak. Anlaşmayla birlikte Schaeffler, Schaeffler Paravan şirketinin 70 çalışanını kendi bünyesine dahil edecek. Schaeffler ayrıca Schaeffler Paravan şirketinin, mevcut müşterileri ve ortaklarıyla kurmuş olduğu başarılı ilişkilerini sürdürmeye devam edecek. Eski ortaklık girişiminin, Schaeffler grubundaki geleceğiyle ilgili detaylar zaman içinde açıklanacak.

Schaeffler Paravan’ın Genel Müdürü Roland Arnold, mevcut görevinden istifa ederek koltuğunu Schaeffler’in Şasi Bölümü Başkanı Clément Feltz’e bırakacak. Konuyla ilgili Schaeffler Otomotiv Teknolojileri Bölümü CEO’su Matthias Zink, “Schaeffler Paravan’a yaptığı olağanüstü katkılarından ve küresel anlamda benzersiz Space Drive teknolojisini geliştirmesinden ötürü Roland Arnold’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Roland, yenilikçi steer-by-wire sistemi Space Drive’ı 20 yıl önce engelli bireyler için bir hareketlilik çözümü olarak icat etti. Space Drive, o günden beri 10.000’den fazla kişiye iyileştirilmiş hareketlilik deneyimi sunarak toplumsal yaşama daha fazla katılabilmelerini sağladı. Bu durum, Schaeffler Paravan’ın Space Drive teknolojisinin daha şimdiden bir milyar kilometreden fazla yol katetmiş olduğu anlamına geliyor. Roland Arnold ve Schaeffler Paravan, çok sayıda prototipin yanı sıra otomotiv ve nakliye sektörünün her alanında, Space Drive teknolojisinin kullanıldığı özel ve yolda kullanıma uygun çözümler de geliştirdi. Space Drive aynı zamanda zorlu koşullarda test edilme şansı bulduğu motor sporları alanında 100.000 kilometreden fazla mesafeyi başarıyla arkasında bıraktı.

Space Drive sisteminin halihazırda yolda kullanım ruhsatına sahip tek steer-by-wire sistemi olduğunu söyleyen Zink, “Daha önemlisi bu sistem, Roland Arnold’un etkileyici başarılarla dolu tarihini simgeliyor. Space Drive’ın yıllar içinde geliştirilmesinden ve iyileştirilmesinden elde ettiğimiz deneyim, seri üretime uygun, yüksek entegrasyonlu kontrollü steer-by-wire sistemlerinin geliştirilmesinde bize katkı sağlamaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Space Drive’ın sistematik gelişimi ve genişlemesi

Schaeffler Paravan girişimi, 2018’den bu yana yeni nesil ve yenilikçi steer-by-wire sistemleri geliştirmek için çalışıyor. Bu yeni sistem otomotiv endüstrisinin standartlarına ve gereksinimlerine uygun şekilde geliştiriliyor. Güvenliği en üst seviyeye çıkarmak için farklı önlemler içeren bu sistem, ISO 26262 fonksiyonel güvenlik şartlarını karşılıyor. Schaeffler, öncü niteliğindeki bu projeye devam etmek konusunda kararlı duruş sergiliyor. Şirket aynı zamanda, seri üretim şasi sistemleri geliştirme sürecinde edindiği mekatronik yeterlilikler ile Space Drive teknolojisinin geliştirilmesi sürecinde edinilen teknik bilgi birikimini tamamlamayı ve birleştirmeyi planlıyor. Schaeffler; yenilikçi, bütünleşik steer-by-wire sistemlerinin seri üretimde kullanılmak üzere geliştirilmesini hızlandırmayı ve Space Drive uygulamalarıyla elde edilen pazara erişim gücünü, piyasaya tamamıyla geliştirilmiş seri üretim çözümleri sunmak için kullanmayı hedefliyor.

Ortak girişimin 2018’de imzalanan kuruluş anlaşmasında, Schaeffler’in, gelecekte Roland Arnold’a ait yüzde 10’luk payı satın alarak şirketin tüm hisselerine sahip olmasını sağlayan bir hüküm bulunuyordu. İmzalanan temel anlaşmayla birlikte bu satın alma süreci başarıyla tamamlanmış oldu.

Schaeffler’in şasi bölümü, şasi sistemlerinin entegrasyonunda önemli bir oyuncu haline gelecek

Bu satın alım, Schaeffler’in mobilitenin dönüşümünü yalnızca CO2 açısından verimli sistemler değil, aynı zamanda yenilikçi şasi uygulamalarıyla da şekillendirme hedefinde bir sonraki adımı teşkil ediyor. Şirket, son yıllarda bu hedefine ulaşmak için pek çok yetkinlik geliştirdi. Schaeffler, şasi faaliyetlerini, seri otomotiv üretimine ve yeni mobilite yöntemlerine entegre şasi sistemleri sağlayan ana merkezlerden biri olacak şekilde geliştirmeye devam edecek. Satın alma, yüksek seviyede entegre sistemlerin geliştirilmesine, Roland Arnold’un kariyeri boyunca emek vererek geliştirdiği Space Drive sistemiyle edinilen bilgi ve birikime erişim gibi alanlarda katkı sağlayacak.

Space Drive sistemi, engelli bireylere sürüş çözümleri sunmak için Roland Arnold tarafından yaklaşık 20 yıl önce geliştirildi. Sistem o günden bu yana 10.000’den fazla kişiye yeni bir hareketlilik imkânı sundu. Space Drive sistemi halihazırda dünyanın, yolda kullanım ruhsatına sahip tek steer-by-wire sistemi olma özelliğini taşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ