Zirvede Haber

MEMLEKET’TEN DERİN KOPUŞ! PARTİDE TOPLU İSTİFA ŞOKU!

MEMLEKET’TEN DERİN KOPUŞ! PARTİDE TOPLU İSTİFA ŞOKU!

Memleket Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda 11 kasımda zehir zembelek sözlerle İl Başkanlığı ve 6 İlçe Başkanlık yönetimleri ile istifa etmişti. İl Başkanı Hasan Yıldırım, Osmangazi İlçe Başkanı Yaşar, Yılmaz, Mudanya İlçe Başkanı Metin Bağcı, Gürsu İlçe Başkanı Mevlit Akın, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serdar Gürses, Yenişehir İlçe Başkanı Mesut Şeker, Orhangazi İlçe Başkanı Şenol Selçuk; Parti Meclis Üyesi Ruşen Seven’in antidemokratik yöntemlerle parti içindeki dengeleri değiştirmek istemesine tepki göstererek yönetim olarak istifa etmişlerdi.

İstifa eden gurupta bulunan geçmiş dönem Genel Disiplin Kurulu Üyesi Cavit Kaya; “Biz Atatürk sevdalıları olarak partimizin ilk kuruluş zamanlarında evimizden işimizden fedakarlıklar ederek dişimizden tırnağımızdan artırdığımızla zor şartlarda İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarını kuran bir ekibiz. Parti içinde yaşanan bazı olaylar basına da yansıdı. İstifa gerekçemiz belli. Yönetimlerden çekildikten sonra Genel Merkez bizi muhatap almak yerine farklı bir yola yöneldi. Partiye maddi ve manevi katkı koyanlar hiçe sayılması bizi inciltti. Bu nedenle istifa eden yöneticiler olarak bizimle birlikte hareket edene üyelerimize ulaşarak onların kararını kendilerine sorduk. Aldığımız sonuç toplu olarak partiden istifa etmek yönünde. Yakında konuyla ilgili basına bilgilendirme yapacağız. Zaten birçok arkadaşımızda sosyal medya hesaplarından e-devlet üzerinden istifa ettiklerini belirterek belgelerini paylaşıyorlar.” dedi.

Memleket Partisi’nin kuruluş gününden beri PM Üyesi Ruşen Seven ile GDK Üyesi Cavit Kaya arasındaki zıtlaşma dikkatlerden kaçmıyordu. Genel Merkezin, Ruşen Seven’i son istifada tercih etmesi 150 yönetici ile 200 üyenin istifasını tetikledi. Muharrem İnce’nin, Cavit Kaya’nın Bursa’daki özgül ağırlığını görememesi,  İl Başkanı Hasan Yıldırım’ı aramaması da toplu istifa kararındaki gelişmeyi tetikleyen en önemli unsur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ