Zirvede Haber

ULUSLARARASI III SONBAHAR FESTİFALİ SON BULDU

ULUSLARARASI III SONBAHAR FESTİFALİ SON BULDU

İznik Uluslararası lll. Sonbahar akşamları Müzik, Folklor Kültür sanat Festivali Gerçekleştirildi.

İznik Devlet su işleri Tesislerinde gerçekleşen program görülmeye değerdi.

Akşam yemeği sonrası. Muhteşem bir gösteri sergileyen guruplar izleyenlerden tam not aldı.

Gecede Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Sosyal ve Kültürel konsolosu Sayın Khotijahtus Sadiyah ve Sayın Didiek Hayranto, İznik belediye başkan yardımcısı Zeliha Peşte,İlçe milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Gazi Kılıç, Halk Eğitimi müdürü Yücel Doğan Eşi Kadriye Doğan,İznik Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi Müdiresi Hakime Comart Eşi Dursun Comart  ve çok sayıda izleyici katıldı.

Gösteri sunan ekip öğretmenlerine ve öğrencilere çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri verildi

Ev sahipliğini üstlenen İznik Halk Dansları Gençlik Spor Kulübü ve Dernek başkanlığı

Müzik, Folklor Kültür sanat derneği başkanı Ali Ardıç Konuşmasında

“24-29 Kasım 2022 İznik lll. uluslararası Sonbahar Akşamları Müzik -Folklor ve Kültür sanat Festivali. Endonezya ve Hindistan iki gurup olarak katılım sağladılar.

Malezya, , Gürcistan ve Yerel Halkoyunları guruplarının da katıldığı 7 gurup ile İznik’te 6 gün DSİ ve İZNİK OTELDE konaklayarak. 1 gün İZNİK Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 2.gün İznik Anadolu lisesinde 3. Gün Bursa Turu 4. gün İznik Turu ve 5.  Gün İznik kurtuluş gününde Oyunlarını ve kültürlerini tanıtmışlardır. 25 Kasım Akşamı Öğretmenler günü Gala gecesi yapılmıştır.

Yaptığımız festivalde  bizlere destek olan başta İznik kaymakamımız Sayın Recai Karal., İznik Belediye Başkanımız Kağan Mehmet Ustaya, Okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, Mesut Egemene, İznik otele DSİ Tesis müdürümüze çok Teşekkür ederim  ” Dedi.

İznik DSİ İşletme Müdürü Fahrettin Katmer “ Güzel bir gece geçirdik gösteriler etkileyici bu tür etkinliklerin yapılması çok güzel tesis olarak Eğitim ve kültürel etkinliklerde ev sahipliği yapmaya hazırız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ