Zirvede Haber

Daikin, Almanya’da ısı pompası üretim kapasitesini genişletiyor

Daikin, Almanya’da ısı pompası üretim kapasitesini genişletiyor
Daikin Europe N.V., Almanya’nın Güglingen kentindeki Alman ısı pompası üretim üssünün genişletilmesini sağlayacak yeni bir yatırımda bulunuyor. Yerel üretim kapasitesine yatırım yaparak Avrupa’daki ısı pompalarına yönelik artan talebi karşılamayı amaçlayan Daikin Europe’un 2025 yılı için oluşturduğu stratejik yönetim planının bir parçası olan söz konusu yatırım, 500 kişiye de istihdam sağlayacak. Son yatırımla birlikte Daikin Europe’un EMEA bölgesinde 2020 ile 2025 yılları arasında yapmayı planladığı yatırımlar şu ana kadar 1,2 milyar Euro’ya ulaştı.
Geçtiğimiz yıllarda istikrarlı olarak ısı pompası üretimini artıran Daikin Manufacturing Germany GmbH, Almanya’nın Güglingen kentindeki Alman ısı pompası üretim üssünü genişletmek amacıyla yeni bir yatırıma gitti. ŞirketAlmanya’daki üretim kapasitesinin genişletilmesini hızlandıracak olan bu yatırım için Güglingen’de üretim ve ofis tesislerine komşu 22 bin metrekarelik bir arsa satın aldı. Şirket, büyüme planlarını gerçekleştirecek bu yatırımla 500 kişiye daha istihdam sağlayacak. Yeni yatırıma ilişkin bilgi veren Daikin Manufacturing Germany GmbH ve Daikin Airconditioning Germany GmbH Genel Müdürü Filip De Graeve, “Tesisimizin genişletilmesi, hızla büyüyen bir pazar için istikrarlı bir tedarik sağlamamıza olanak tanıyacak” dedi.

Pazara yakınlık stratejisi

Hizmet verdiği pazarlara yakın yerlerde üretim yapmayı ilke edinen Daikin, bu amaçla genişleyen Avrupa pazarındaki payını artırmak üzere birçok yerde yatırımlarda bulunuyor. Şirket, Avrupa’da satılan konut tipi hidronik ısı pompalarını tamamen Avrupa’da tasarlayıp, üretiyor. Almanya’daki fabrikaya yapılan söz konusu yeni yatırım; Daikin’in pazara yakınlık stratejisinin bir uzantısı olarak kabul görüyor. Daikin Europe N.V. Başkan Yardımcısı Hiromitsu Iwasaki, “Daikin, ısıtma, soğutma ve soğutma ekipmanlarının yanı sıra dünyadaki bu teknolojilerde kullanılan kompresör ve soğutucu akışkanları tasarlayan ve üreten tek üretici konumunda. Yaklaşık 100 yıllık tarihimiz boyunca ısı pompası teknolojilerinde yüksek düzeyde teknolojik uzmanlık geliştirdik. Almanya’daki fabrikaya yaptığımız bu yatırım, bizim Avrupa pazarına daha fazla birinci sınıf ısı pompasını zamanında teslim edebilmemizi sağlayacak ek kapasiteyi oluşturacak” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

İnovasyon ve enerji geçişini destekleme yatırımları

Konut tipi ısı pompalarına yönelik yıllık talebin 2025 yılına kadar 3 katına çıkması bekleniyor. Daikin Europe N.V. Çevresel Araştırma Merkezi Genel Müdürü Martin Dieryckx, “Isı pompaları evlerimizin ve iş yerlerimizin karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynuyor. Isı pompalarının tasarımı ve üretiminde küresel bir lider olarak Avrupa’nın geleceğinde büyük önem taşıyan bu geçişin desteklenmesi ve gereken üretim kapasitesinin oluşturulmasında iyi bir konumdayız” dedi.

Almanya’daki söz konusu yeni yatırım; Belçika’daki ısı pompası fabrikasının genişletilmesi ve Polonya’da yeni bir ısı pompası fabrikasının inşası ile ilgili benzer yatırımların ardından geldi. Daha önce de Daikin Europe, Belçika’nın Ghent kentindeki yeni EMEA Geliştirme Merkezi’nin Daikin’ın ısı pompaları için küresel merkezi haline gelmesi nedeniyle AR-GE faaliyetlerini artıracağını duyurmuştu. Tesislerin yenilenmesi ve mevcut üretim sahasına entegre edilmesi, Almanya’daki fabrikanın genişletilmesiyle birlikte 2025 yılına kadar mevcut üretiminin 3 katından fazlasının üretilmesine sağlayacak. Son yatırımla birlikte Daikin Europe’un EMEA bölgesinde 2020 ile 2025 yılları arasındaki yatırımlarının toplamı 1,2 milyar Euro’ya ulaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ