Zirvede Haber

Türk halkı Black Friday dönemindeki kampanyalara güvenmiyor

Türk halkı Black Friday dönemindeki kampanyalara güvenmiyor

Areda Survey’in 1100 kişi ile gerçekleştirdiği Black Friday araştırması sonuçları Türk halkının bu dönemde yapılan kampanyalara güvenmediğini ortaya koydu.

Türkiye’de Efsane Cuma olarak kabul gören Black Friday döneminda reklam kampanyaları ile tüketiciler alışveriş yapmaya teşvik ediliyor. Peki, bu kampanyalar ne kadar etkili oluyor? Araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 56,8’i kampanya dönemindeki indirimlere güvenmiyor. Bu dönemde tüketicilerin yüzde 33,1’i alışveriş yaparken, yüzde 66,9’u alışveriş yapmayı tercih etmiyor.

Türkiye’de Black Friday: Efsane Cuma

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 35,1’i bu dönemi Efsane Cuma olarak kabul ediyor. Bu dönemde yapılan alışverişlerin yüzde 75,4’ü Online pazaryerlerini tercih ediyor. Alışveriş yapmaya etki eden unsurlarda ise yüzde 39,6 ile sosyal medya reklamları öne çıkıyor.

Metodoloji

Areda Survey 22 Eylül – 05 Ekim tarihleri arasında 1100 kişi ile Black Friday araştırması gerçekleştirdi. Araştırma kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ