Zirvede Haber

Hastalarımıza geniş bir perspektiften bakarak takip etmeliyiz

Hastalarımıza geniş bir perspektiften bakarak takip etmeliyiz

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Nilüfer Ek Hizmet binası’nda Multipl Skleroz (MS) hastalarına hizmet vermek üzere Doç. Dr. Meral Seferoğlu ve Uzm. Dr. Ali Özhan Sıvacı tarafından kurulan MS MERKEZİ’nin açılışı, Başhekim Prof. Dr. Levent Özdemir’in himayesinde, Prof. Dr. Ömer Faruk Turan, Doç. Dr. Özlem Taşkapılıoğlu, hastane idari kadrosu ve hastaların katılımı ile 24 Kasım 2022 Perşembe günü gerçekleştirildi.

HABER OSMAN ÇETİN
Açılış töreninde konuşan Doç. Dr. Meral Seferoğlu “Son 5 yıldır hastanenin Nöroloji kliniği bünyesinde Uzm. Dr. Ali Özhan Sıvacı ile birlikte MS hastalarına yönelik bilgilendirme toplantıları ve farkındalık etkinliklerinin yanı sıra, MS özellikli poliklinik hizmeti de verilmekte olduğunu” ifade etti. Seferoğlu, “Yüksek İhtisas Hastanesi’nde MS hastalarına yönelik her türlü tedavinin mevcut olduğunu; erken teşhis ve yakın takibin büyük önem taşıdığı bu hastalar için, tanı-ayırıcı tanı tetkikleri, ölçme-değerlendirme yöntemlerinin yanı sıra tanı, tedavi ve rehabilitasyonda rol oynayan diğer branş hekimlerinin de bir parçası olduğu, multidisipliner yaklaşımın esas alındığı bir MS MERKEZİ kurulduğunu” bildirdi.
Konu ile ilgili konuştuğumuz Uzm. Dr. Ali Özhan Sıvacı “Multipl Skleroz, merkezi sinir sistemini etkileyen, genç erişkin yaşlarda ortaya çıkıp kişide fiziksel ve psikososyal engellilik yaratabilen nörolojik bir hastalık olduğunu” belirtti. Sıvacı, “Genç erişkin yaşta travmalardan sonra fiziksel engelliliğin en sık sebebi olan bu hastalığın erken tanısı ve doğru tedavi yöntemleri uygulanarak düzenli takibi, kişide engelliliğin önlenebilmesi için en önemli unsurdur, bu sebeple hastalarımıza geniş bir perspektiften bakarak takip etmeliyiz” açıklamasını yaptı.
Törende yaptığı konuşmada başhekim Prof. Dr. Levent Özdemir, hastanenin imkânlarını hastalara ulaştırmak üzere fedakârca uğraş veren, mesai harcayan ve bu merkezin kurulmasında emeği geçen, başta hekimler olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu. MS Merkezi, randevu usulü ile çalışmak üzere Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan Nilüfer Ek Hizmet Binası’nda hizmete girdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ