Zirvede Haber

Uzmanlar uyardı: Estetikte en önemli aşama doğru teşhis

Uzmanlar uyardı: Estetikte en önemli aşama doğru teşhis
Sosyal medyanın da etkisiyle estetik operasyonlara talep artarken, insanların yüzünde en çok dikkat çeken kısım olan burun, %7,5 oranla estetik tercihlerinde üst sıralara yerleşiyor. Estetik ve güzellik merkezi MediAvrupa, bu operasyonlarda dikkat edilmesi gereken kriterleri sıralıyor.
Sosyal medyanın da teşvik edici etkisiyle insanların dış görünüşlerine daha fazla önem vermesi, estetik ameliyatlara talebi artırıyor. Arzu ettiği görüntüye kavuşmak isteyen birçok kişi estetik cerrahların kapısını çalarken, Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin konuya dair gerçekleştirdiği araştırma ise en çok talep edilen estetik operasyonların karnesini ortaya koyuyor. Buna göre en çok yapılan estetik işlemlerin başında %19’la yağ aldırma (liposuction) gelirken, sıralamayı %12,9’la göğüs büyütme, %11’le göz kapağı düzeltme ve %8,7’lik payla karın germe operasyonları takip ediyor. Yüz estetiği de giderek daha fazla tercih edilirken, burun estetiği ameliyatları %7,5’lik oranla estetik operasyonların ilk beşinde yer alıyor. Uzmanlar, kemik gelişiminin tamamlanmış olması için, burun estetiği yaptıracak kişilerin en az 17 yaşında olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Estetik ameliyatların kişilerin ruh sağlığını olumlu yönde etkileyerek özgüvenlerini artırdığına dikkat çeken MediAvrupa Estetik Merkezi’nin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. İbrahim Mişe, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Estetik ve plastik cerrahi operasyonları, kişilerin dış görüşlerindeki rahatsızlıkların giderilmesini sağlayarak kendisiyle barışmalarına yardımcı oluyor. Çevredeki insanların dikkatlerinin en çok yüzde toplanması ise son dönemde estetik operasyonların haritasını değiştiriyor. Beden üzerinde yapılan estetik ameliyatlar, yerini yüzün odak noktasında bulunan buruna bırakıyor. Biz de 14 yıllık deneyimimize dayanarak dünyanın dört bir tarafındaki hastaların hayal ettikleri görüntüye kavuşmalarını sağlıyor ve mutlu bir yaşamın anahtarını sunuyoruz. Dünya genelindeki birçok kişinin yoğun ilgi gösterdiği burun ameliyatlarında hastalarımızın sağlığını ve memnuniyetini önceleyerek, en doğal ve kalıcı burun yapısına sahip olmalarına kapı aralıyoruz.”

Burun estetiğinin tek sebebi dış görünüş değil

Burun estetiği operasyonlarının, yalnızca estetik kaygıyla değil, çeşitli sağlık problemlerinden dolayı da yapıldığının altını çizen Op. Dr. İbrahim Mişe, “Burun estetiği işlemlerinin tek kaynağı elbette dış görünüş değil. MediAvrupa olarak nefes alıp verme problemi yaşayarak burun ameliyatına başvuran kişiler için piezo tekniği ile rahat nefes alabilmesini sağlarken, şık bir buruna da kavuşturuyoruz. Bu tekniğin uygulama aşamasında burun estetiklerinde en çok şikayet edilen konuların başında yer alan morarma, şişlik gibi olumsuz durumların hiçbiri yaşanmıyor. Hastamız 3 gün gibi kısa bir sürede normal yaşantısına devam edebiliyor. Ağrı veya morarma gibi bir sorun yaşanmadığı için de yaşam kalitesinden ödün vermemiş oluyor. Biz de piezo tekniği de dahil olmak üzere, burun operasyonlarının başından sonuna kadar hastalarımızın yanında oluyor, hem uygulama hem de iyileşme sürecinde onlara rehberlik ediyoruz” dedi.

Burun estetiğinin en’leri: Küçültme, kaldırma ve burun kemerinin düzeltilmesi

Burun estetiklerinde en çok talep edilen işlemlerin başında burunu ve deliklerini küçültme, burun ucu kaldırma ve burun kemerinin düzeltilmesi uygulamalarının bulunduğunu söyleyen MediAvrupa Estetik Merkezi’nin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr İbrahim Mişe, burun estetiğinde en çok dikkat edilmesi gereken konuları şu şekilde sıraladı: “Burun estetiği yaptıracak kişilerin fikir alışverişlerinde kendini doğru anlatabilmesi kadar, hekimlere de büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü diğer operasyonlarda olduğu gibi burun estetiği ameliyatlarında da başarıya giden yolda olmazsa olmaz konuların başında ‘doğru teşhis’ geliyor. Bunun kaynağını ise her hastanın rahatsızlık ve beklentisinin farklı olması oluşturuyor. Estetik cerrahın hastasını anlaması kadar hastanın da doktorunu anlaması ve ona güvenmesi gerekiyor. Bu yüzden bize başvuran hastaların nasıl bir burun istediğini ve hangi konulardan rahatsızlık duyduğunu anlamak için doktorlarımızla birebir konuşarak sorularını yanıtlamalarını sağlıyoruz.”

Burun estetiği yaptırmak için burun kemiğinin olgunlaşması gerekiyor

Burun estetiği ameliyatlarında kişinin kemik gelişiminin tamamlamasının da kritik bir husus olduğuna dikkat çeken Op. Dr İbrahim Mişe, “Burun estetiği yaptıracak kişilerin en az 17 yaşında olması şart. Çünkü gençlerde burun estetiği ameliyatı yetişkinlere oranla daha zor olabiliyor. Alanında deneyimli ve profesyonel ekibimizle birlikte burun ameliyatlarının haricinde estetikte yüz, meme, genital bölge, vücut, medikal kısımda ise göz altı ışık dolgusu, botoks, mezoterapi, dudak dolgusu, saç ekimi ve diş tedavileri alanlarında 7/24 hizmet veriyoruz. MediAvrupa olarak, insan sağlığının her şeyden önce geldiği ilkesinden hareketle ameliyatlarımızı en üst düzeyde sterilize edilmiş ortamlarda gerçekleştirerek hastalarımızın sağlığını riske atacak her türlü olumsuzluğun önüne geçiyoruz. Yurt içinden ve dışından yüzlerce hastanın arzu ettiği estetik ve ihtiyaç duyduğu estetik operasyonları yapan, sayısız başarıya imza atan bir klinik olarak gelecek dönemde estetik operasyonların merkezi haline dönüşmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ