Zirvede Haber

TÜRK DİYANET VAKIF- SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HİLMİ ŞANLI’DAN TELEVİZYON YAPIMCISI VE ŞAİR SERDAR TUNCERE KINAMA.

TÜRK DİYANET VAKIF- SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HİLMİ ŞANLI’DAN TELEVİZYON YAPIMCISI VE ŞAİR SERDAR TUNCERE KINAMA.

Türk Diyanet Vakıf Sen Antalya Şubesinin KEMER’de Düzenlediği şube yönetim, denetim, disiplin, kadın kolları , ilçe Temsilcileri ve kemer ilçesindeki üyeler için düzenlenen eğitim ve istişare toplantısında konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı , Antalya’da aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek Genel Başkanımız Sayın Nuri Ünal beyin selamlarını iletiyorum dedi.
Değerli dostlarım , gün geçmiyor ki yüce Dinimiz İslam’a , Devletimizin güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve din görevlilerine hakaret edilmesin. Geçtiğimiz günlerde haddini aşarak, güya dinleyicilerine espri yapma adına Hazreti Peygamberimizin Postunda oturan İmamlık makamını fıkra anlatarak küçük düşürmeye çalışmıştır.
Televizyon yapımcısı ve Şair olan Serdar Tuncer;
“Bosna ‘da ki bir programda ; Türkiye de temel karakteri gibi Bosna da bir karakter olan MUYO bir gün camide dua eder. Ya Rabbi bana 100 Bosna Markı ver camide bulunan imam efendi bunu duyar ve cebindeki 50 markı muyonun cebine koyar. MUYO bunu görünce der ki ; Ya Rabbi bir daha yardımı imamlarla gönderme zira yarısını alıyorlar” diyerek İmamlık mesleğini küçük düşürmeye çalışmıştır.
Sırf zaman doldurmak, 3-5 kişiyi güldürmek adına güya espri yapmaya çalışan Tv yapımcısı ve şair Serdar Tuncer’i Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı olarak huzurlarınızda kınıyorum. Sayın Serdar Tuncer, İmam kimdir ? Bilmiyorsan sana anlatayım:

İmamlık Din ile İnsan arasında ki kuvvetli bir bağdır. Müslümanların düzeni, dünyanın ıslahı ve müminlerin izzetidir. İmamet İslamın gelişen kökü, yücelen budağıdır. İmam ile namaz, zekat ,oruç ve hac tamamlanır. İmam ile fey’i ve sadakat çoğalır, imam ile hadlar ve hükümler uygulanır ve sınırlar korunur. Şimdi anladın mı İmam Kimmiş. Seni sayıları 150.000 yaklaşan Diyanet Görevlilerinden ve Müslüman Türk Milletinden Özür dilemeye çağırıyorum. Şayet diline mukayyet olamayacaksan bir daha Türk Milletinin huzuruna çıkmamayı tavsiye ediyorum dedi. Daha sonra Şanlı sözlerine şöyle devam etti;
Değerli Hazirun ;
Türk Diyanet Vakıf’Sen’in kuruluş ilkesini, ülkenin milleti ve devleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlemesi, bu kurumun dünya ve ülke gerçeklerini ve milletimizi yok etmek isteyenlerin oyunlarını, kurulduğu günlerde gördüğünün ifadesidir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen yalnızca ücret sendikacılığı yapmayıp, aynı zamanda toplumun ve çalışanlarımızın bütün sıkıntılarıyla yakından ilgilenmektedir. Türk Diyanet Vakıf-Sen güçlü bir demokratik kitle örgütüdür.Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği “bizim ilkemiz önce ülkemiz” prensibini ön plana çıkaran, “çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini mutlaka alan” bir sendikacılık anlayışıyla hizmet vermektedir. Başlangıçtaki hedefleriniz, geleceğinizi belirler.

Büyük olmak, sonradan kazanılan bir özellik değildir. Kurulduğunuz ilk anda büyük ya da küçük olursunuz. İdealleriniz, düsturunuz, ilkeleriniz sizin büyük olduğunuzu tescil eder. Bu nedenle Türk Diyanet Vakıf- Sen ,kurulduğu an itibarı ile büyük bir oluşumdur. Çünkü Türk Diyanet Vakıf- Sen, temellerini büyük Türk milleti’nden alan, büyük idealleri, önemli ilkeleri olan bir Federasyondur. Sendikamızın Yaptığı her eylem ve söylem ses getirmektedir. Söylediği her şey toplumda merak ve ilgi konusu olmaktadır. İlgili ilgisiz herkesin gözü kulağı Bizim üzerimizdedir. Tüm engellere rağmen artık basında en çok haber olan sendika haline gelmiştir. Geçmişten ders alabilmek, günü yorumlayabilmek, geleceği görebilmek… işte büyük olmak budur. Konfederasyonumuz, geçen 30 yıl zarfında bunu başarabilmiş, büyük bir konfederasyondur. Siyaset yapma serbestisi bulunan ancak siyasi kuruluşlara paravan ve piyon olmayan, Sendikal hareketin odağında çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi olması gerektiğine inanan; dolayısı ile sendikal hareketi temel hedefinden saptıracak suistimallere taviz vermeyen, Her türlü faaliyetlerinin özellikle üyelerinin ve herkesin denetimine açık, gerçek anlamda şeffaflık ilkesinin hakim olduğu bir sendikacılık anlayışı geliştirmiştir dedi.
Daha sonra TBMM ‘de kabul edilen dezenformasyon yasasına da değinerek,
Sosyal medyanın hukuki ve ahlaki sınırlara getirilmesi, yalan ve iftira mahiyetli haberlerin önüne geçilmesi iç barış ve huzur ortamı için büyük bir zaruretti. Geçen hafta “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM’de kabul edilerek yasalaşmıştır. Bu itibarla emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
Daha sonra, 3600 Ek Gösterge alamayanlar, 4/B sözleşmeli çalışanlar, vergi Diliminin %15 te sabitlenmesi, yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların bitirdikleri okullara göre memur ve VHKİ kadrolarına atanmaları vb konuların “Memur paketi” olarak TBMM’ ye gelmesini beklediklerini söyledi.
Banka promosyonu ile ilgili de bilgi veren Şanlı, katılımlarından dolayı Antalya Müftüsü Sayın Nazif Fethi Yalçınkaya,
Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel ,
Kepez İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz, Kemer İlçe Müftüsü Recep Balaban ve
Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Ve Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ beye, Türk Diyanet Vakıf Sen Antalya Şube Başkanı Sayın Nuray Kaplan’a , Şube Başkan yardımcılarına, Kadın kolları Başkanı ve yöneticilerine, İlçe Temsilcilerine ve programda büyük emeği geçen Kemer İlçe Temsilcisi Tahsin Özemek’ e teşekkür ediyorum dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ