Zirvede Haber

BURSA İÇİN BİRLİK; Bartın- Amasra Faciası’nın Sorumluları Bulunsun

BURSA İÇİN BİRLİK; Bartın- Amasra Faciası’nın Sorumluları Bulunsun

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada en az 41 maden işçisi yaşamını yitirdi. Onlarca işçi yaralandı. Sorumluların bulunması ve yargılanması; tüm madenlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin artırılması için Bursa’da 12 partinin bir araya gelerek oluşturduğu platformdan çağrı! Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi,  Türkiye Değişim Partisi, Adalet Birlik Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin Birlik” sorumluların bulunmasını istiyor.

BURSA İÇİN BİRLİK; ” Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’ne ait maden ocağındaki patlamada en az 41 maden işçisi yaşamını yitirdi. Onlarca işçi yaralandı.

Sayıştay tarafından TTK 2019 Yılı Denetim Raporu’nda, Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı madende patlamanın yaşandığı derinlikte ani gaz degajı ve grizu patlama riskinin arttığı konusunda uyarı yapıldığı ortaya çıktı.

Meslek örgütleri ve işçi sendikaları tarafından da madenlerdeki çalışma koşulları ve patlama riskine karşı birçok kez uyarılarda bulunmuş olmasına rağmen hiçbir önlem alınmadı.

Patlama sonrası ise karar vericiler tarafından ya geçmiş olsun mesajları paylaşıldı ya da maden ocağının önüne gidilerek görüntü verildi.

Dünyadaki en büyük maden facialarının yaşanmaya başladığı ülkemizdeki maden facialarının önlenebilir olduğu,  kaza değil işçi cinayetleri olduğu sonrasında ortaya çıkan raporlarla ya da dava süreçlerinde kanıtlandı.

Dün Soma’da, Ermenek’te bugün de Amasra’da yaşadığımız acıları bir daha yaşamak istemiyoruz.

Bu sebeple;

1- Yaşanan facianın sorumluları bulunsun.

2- Soruşturma süreci adil ve şeffaf yürütülsün.

3- Patlamanın yaşandığı yerde inceleme yapmak üzere meslek örgütleri, işçi temsilcileri ve bağımsız uzmanların yer aldığı bilirkişi heyeti oluşturulsun.

4- Maden ocaklarında işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri artırılsın.

5- Kaçak ocaklar kapatılsın!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ