Zirvede Haber

Liman İşçilerinden İngiliz Meslektaşlarına Destek

Liman İşçilerinden İngiliz Meslektaşlarına Destek

Birleşik Krallık ile İngiliz Liman İşçileri arasındaki görüşmelerin grevle sonuçlanması üzerine Liman işçileri Liverpool da iki haftalık grevi başlattılar. Gemlikli Liman işçileri de deniz yollarındaki tedarik zincirini önemli oranda etkileyecek olan greve destek verdiler. İngiliz meslektaşlarına kendi dillerinde yanınızdayız mesajı veren Gemlikli Liman işçileri toplu olarak açıklama yaptılar.

Öte yandan; Liverpool limanının işletmecisi Peel Ports Group’un Operasyon Direktörü David Huck, “Meslektaşlarımızın artan yaşam maliyeti konusundaki endişelerini tam olarak takdir etmemize rağmen, yüzde 8,3’lük sektör lideri bir ödeme paketi önerdik. Maaş teklifimiz ulusal ortalamanın çok üzerinde ve konteyner pazarındaki durgunluk, dünya çapındaki ekonomik baskılar, Ukrayna’daki çatışma ve küresel nakliye kesintileri dikkate alındığında iş için sürdürülebilir bir konumu temsil ediyor.” ” dedi.

Peel Ports, 2021’de yüzde 4,5’lik bir artışı kabul ettiğini ve son 12 ayda Liverpool Limanı konteyner operasyonları için 150 personel daha işe aldığını vurguluyor. Aynı zamanda eğitim ve güvenliğe yatırım yapıp, son dört yılda vardiya düzenleri, hastalık maaşı, emekli maaşı katkıları ve diğer yardımlar genelinde şart ve koşulları iyileştirdiğini belirtiyor.
Bu adımlara rağmen Unite, 500’den fazla üyesinin 19 Eylül’de Liverpool Limanı’ndaki grevine 3 Ekim’e kadar devam edeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ