Zirvede Haber

Hakan Kavurmacı Yazdı; 1 Ekim’deki BTSO seçimleri öncesi rekabet kızışıyor

Hakan Kavurmacı Yazdı; 1 Ekim’deki BTSO seçimleri öncesi rekabet kızışıyor

Bursa’nın etkin kaleminden etkili yazı. dijitalhaber.com.tr deki köşesinde Hakan Kavurmacı;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 oda ve borsada seçim heyecanı başladı.

Bursa’da da seçimler yapılacak. BTSO seçim takvimi ise şöyle;

1 Ekim 2022 Cumartesi günü Oda hizmet binasında Meslek Komitesi ve Meclis üye seçimleri yapılacak. Bu kapsamda; 70 meslek komitesi için 378 komite üyesi, 154 meclis üyesi seçilmek için yarışacak.

7 Ekim 2022 Cuma günü ise Oda Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, Türkiye Odalar Birliği delege seçimleri yapılacak.

Kulisler, toplantılar, ziyaretler, görüşmeler sıklaştı, trafik yoğunlaştı. Amaç; komitelerde ve mecliste yer alabilmek. Önceki seçimlerde seçilemeyenler, seçilip yine aday olanlar, ilk defa aday olanlar taraftar toplamaya çalışıyorlar.

Ben bu yazımda aday isimleri, kimin kimleri, kimlerin kimi desteklediği üzerinde durmayacağım.

Konuştuğum oda üyelerinden bir kısmı odanın hizmetlerinden memnun. Önümüzdeki dönemde dijitale, inovasyona, devlet desteklerine, sürdürülebilirliğe, çevre ve iklim değişikliği konularına, fuarlara ağırlık vermelerini istiyor.

Bir kısmı da biraz sitem ederek temennilerde, isteklerde bulunuyor.

Üyeler seçimden seçime hatırlanmak istemiyor. Seçim sonuçlanana kadar “kapım herkese açık” deyip, seçildikten sonra kapıları kapayan, telefon numaralarını değiştiren yöneticiler, komite ve meclis üyeleri istemiyor.

Örneğin; Matbaacılar odanın matbaa işlerinin İstanbul’a verilmesine ve buna ses çıkarmayan meclis ve komite üyelerine sitem ediyor.

Kimi üyeler odanın aktivitelerinden hiç haberlerinin olmadığını söylüyor. Kimi üyeler odadan hiç kimsenin semtlerinden bile geçmediğini söylüyor. Kimi üyeler odada muhatap bulamadıklarından şikayetçi.

Kimi üyeler bankaların yaptıkları buğuzları, haksızlıkları odanın dillendirmediğinden şikayetçi. Kimi üyeler enerji maliyetlerinden şikayetçi.

Kimi üyeler resmi kurumlarda “kanun, mevzuat, genelge böyle ne yapalım” diyerek dinlemeyen ve baştan savmaya çalışan memurlarla iletişim kuramadıklarından şikayetçi.

Kimi üyeler hayatlarında odanın bir çayını bile içmediklerini söylüyor. Kimi üyeler devlet desteklerinden, fuarlardan en çok sanayi grubu faydalanırken ticaret ve hizmet sektörlerinin göstermelik birkaç eğitim ve yerel fuarlara davet edildiğini söylüyor.

Kimi üyeler “kendi aralarında lüks restoranlarda yemek yerken bizleri de hatırlasınlar” diyor.

Her seçimin kazananı ve kaybedeni olacak.

Seçim sonuçlarından memnun olanlar, memnun olmayanlar olacak.

Bu seçim önemli bir seçim olacak.

Rekabet kavgaya dönüşmemelidir. Önemli olan dostluk, kardeşlik, birlik içerisinde seçimin tamamlanması ve sonuçlara herkesin saygı duymasıdır.

Bu vesile ile seçimlerin hayırlı olmasını, tüm işverenlere bol kazançlar, bol üretimler, bol istihdamlar, bol vergiler vermelerini diliyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ