Zirvede Haber

Rumeli kültürü ve ezgileri Mustafakemalpaşa sokaklarını inletti!

Rumeli kültürü ve ezgileri Mustafakemalpaşa sokaklarını inletti!
Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun (RUMELİFED) Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği RUMELİFEST, gala gecesi ile sona erdi. Bursa, 4 gün süren etkinlikte adeta Rumeli kültürü ve ezgilerine doydu.
Bursa, Rumeli kültürü ve ezgilerine doydu
Festival için Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya’dan gelen ve ekipler davet edildi.

Festivalin ilk ayağı 8 Eylül’de Perşembe günü Mustafakemalpaşa‘da gerçekleşti. Bursa’daki derneklerin ekipleri ile yurtdışından gelen ekipler 9 Eylül Cuma günü de Zafer Mahallesi’nde kurulan dev sahnede alanı dolduran binlerce Bursalıya unutulmaz bir gece yaşattı. Ekipler, 10 Eylül Cumartesi günü Bursa’nın Kurtuluşu için düzenlenen kortej yürüşüne katıldı.

11 Eylül Pazar Günü Demirtaş Rumeli Halk Oyunları G.S.K. Derneği‘nce düzenlenen etkinlik de oldukça coşkulu geçti. Ve festivalin gala gecesi hava muhalefeti nedeniyle Merinos AKKM’de düzenlendi.

Halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı gala gecesindeki coşku görülmeye değerdi. Etkinlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanvekili Beytullah Seferler, Yıldırım Belediye Başkanvekili Hüsamettin Kaplan, RUMELİFED Kurucu Başkanı Selim Yedikardeş, eski başkanlardan Adem Serbest, Bursa’daki parti ve STK’ların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

RUMELİFED Genel Başkanı Şaban Gülşen, muhteşem bir organizasyonu geride bıraktıklarını söyledi. “Yorgun ama mutluyuz” diyen Gülşen, festival sayesinde Bursa’nın adeta Rumeli’nin başkenti haline dönüştüğünü ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın her zaman yanlarında olduğunu ve desteğini esirgemediğini ifade eden Gülşen, “Başkanımızdan aldığımız güç ve destekle yine çok güzel bir organizasyona imza attık. Festivalin tadı Bursa’nın damağında kaldı. Herkesten olumlu yorumlar alıyoruz ama yine de varsa eksiğimiz veya kusurumuz af ola. Bir dahaki sene daha iyisini yapmak için şimdiden kollarımızı sıvadık. Yerli ve yabancı halk oyunu ekiplerie çok teşekkür ederiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ