Zirvede Haber

Sosyal konut projesi Bursalıları “Ev Sahibi” Yapacak mı?

Sosyal konut projesi Bursalıları “Ev Sahibi” Yapacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Sosyal Konut Projesi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 il ve tüm ilçelerde 2023-28 yılları arasında arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapacaklarını açıkladı.

8 bin 650 tanesi Bursa’da

Sosyal Konut Projesi kapsamında bulunan konutlardan 50 bini İstanbul’da, 18 bini Ankara’da, 12 bin 500’ü İzmir’de, 10 bini Gaziantep’te, 8 bin 650’si Bursa’da, 7 bin 500’ü Konya’da, 4 bin 500’ü Kayseri’de inşa edilecek. 240 ay olarak belirlenen vade süresi ile 2 +1 konutlar 608 bin liradan 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle 3+1 konutlar 850 bin TL’ye 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı makamınca yapılan açıklama siyasiler ve vatandaşlar tarafından “sosyal mesafede” karşılandı. Vatandaşlar; “Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın bizleri ev sahibi yapabilmek için harcadığı insani çabayı takdir ediyoruz. Ancak; 20 yıllık iktidarları döneminde Milli Ekonomiyi inşaat-beton ekseni ile ayakta tutmaya çalışan AK Parti Yöneticileri, AK Partili belediyeler, Bürokratlar aynı hassasiyete sanırız ki; sahip değiller. Zira yakın zamanda açıklanan “Ev Sahibi” olabilme kampanyası 2019 yılında da farklı bir vizyonla açıklanmış, o tarihte mülkler 350 bin ila 425 bin arasında iken, kurallar çektirilmiş hatta “1 yıl içinde yeni evlerinizde oturacaksınız” taahhüt edilmesine rağmen bırakın temel açmayı inşaatların yerleri dahi gösterilememişti. Bursa’daki konutların yarından fazlası merkez ilçelerin dışında ilçelerde. Buradan da anlaşılacağı üzerine İl Merkezi’ndeki aşırı hayat pahalılığı vatandaşlarımızı kırsala çekiyor. Hükümette bunu görerek kırsala yoğunlaşıyor. Taksit miktarı ve yekun ev satış fiyatına gelince; 5 bin 500 lira net maaş olan bir aile babası hem 3 bin, 4 bin lira kira ödeyip hem de kurada ev sahibi alma şansı olsa bile taksitleri ödeyip mülk sahibi bu ekonomik şartlarda olamaz. Taksitlere yapılacak zam oranı da açıklanan metinde yok, acaba TÜİK oranına göre mi yoksa bizim çarşıda pazarda hissettiğimiz gerçek enflasyon oranına göre mi zam yapılacak? Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın enflasyon konusundaki hassasiyeti ile Tarım Kredi Kooperatifleri satış mağazalarındaki indirim 19 gün sürmüş, sonra fiyatlar alabildiğine katlanmıştı. Ev alırken de aynı sıkıntılar baş gösterecek mi? Bu konularda düşünceliyiz. İnanıyoruz ki; Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan bu hususlarda net ifadelerle bizi ilerleyen günlerde aydınlatacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ