Zirvede Haber

İzocam, atıkların denize ulaşmasına “dur” dedi

İzocam, atıkların denize ulaşmasına “dur” dedi

Doğadan ilham alarak doğal olanı destekleyen İzocam, gelecek kuşaklara mavi kıyılar ve yaşayan bir deniz bırakma hedefiyle İstanbul Bebek sahilinde önemli bir etkinliğe imza attı. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Aktif Balık Adamlar ekipleri ile iş birliği içinde 3 saat boyunca kıyı ve dip temizliği yapan gönüllü İzocam çalışanları, sadece 30 dakikada 11 kilogram atık topladı.

Türkiye’yi 57 yıl önce sağlıklı yalıtımla tanıştıran lider marka İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzemelerin de kullanıldığı, insan sağlığına zarar vermediği ve doğa dostu olduğu kanıtlanmış ürünleriyle sektörüne liderlik ediyor. Attığı her adımda doğadan ilham alarak doğal olanı destekleyen İzocam, son olarak denizlerimizdeki kirliliğe dikkat çeken önemli bir etkinliğe imza attı. İzocam çalışanlarından oluşan 18 kişilik gönüllü bir ekip, karasal atık kaynaklı deniz kirliliğine karşı 20 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul Bebek sahilinde buluştu. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Aktif Balık Adamlar Spor Klubü Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, gelecek kuşaklara mavi kıyılar ve yaşayan bir deniz bırakma hedefiyle, kıyı ve dip temizliği gerçekleştirildi. 3 Bröveli ve CMAS sertifika sahibi olan İzocam İhracat Müdürü Onur Gören’in dip temizliği yaptığı etkinlikte, TURMEPA ve Aktif Balık Adamlar Derneği de farkındalık çalışmaları, eğitimler ve oyunlarla oluşturdukları özel bir içerikle etkinliğe destek oldu.

İzocam ekibi, sadece 30 dakikada 11 kilogram atık topladı

Gelecek kuşaklara mavi kıyılar ve yaşayan bir deniz bırakabilmemiz için karasal atık kaynaklı deniz kirliliğine “dur” dememiz gerektiğini vurgulayan İzocam İnsan Kaynakları Direktörü Gözdehan Çaycı, “İzocam olarak bu önemli konuya dikkat çekmek amacıyla, çalışma arkadaşlarımızdan oluşan gönüllü bir ekip oluşturduk. İstanbul Bebek sahilinde gerçekleşen kıyı ve dip temizliği etkinliğimiz kapsamında sadece 30 dakikada 11 kilogram kağıt, plastik, metal, cam ve geri dönüştürülemeyen atık toplamayı başaran ekibimiz, 3 saatlik bir işbirliği ile kıyı ve dip temizliğini tamamladı. Toplamda 35 kilogram atık denizden uzaklaştırılarak geri dönüşüm tesislerine iletildi. Dünyayı daha iyi bir yuva haline getirme hedefiyle bir araya gelen gönüllü ekibimiz, çalışmalarına ilerleyen günlerde farklı etkinliklerle devam etmeye hazırlanıyor” diye konuştu.

İzocam, doğadan ilham alıp doğal olanı destekliyor

Sağlıklı yalıtım bilincinin oluşmasında sektörüne liderlik eden İzocam, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, ürünlerinin içeriğinden, ambalajına kadar her detayda sürdürülebilirlik katkısını ön planda tutuyor. Doğadan ilham alarak doğal olanı destekleyen İzocam, ülkemizdeki yasaların zorunlu tutmamasına rağmen, yapımında geri dönüşümlü malzemeler kullanılan, insan sağlığına zarar vermediği ve doğa dostu olduğus kanıtlanmış ürünler üretiyor. Çevre dostu malzemeler içeren İzocam camyünü ve taşyünü yalıtım malzemeleri, dünyada en çok bilinen ve en güvenilir ürünler arasında. İzocam’ın, üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme ve cam kırığı kullanıyor. Üretim artıkları da tekrar ürün imalatında değerlendiriliyor. İzocam, ürünlerinin içeriği ile sürdürülebilirliğe hizmet ederken, tüm canlılara ve doğaya da sağlıklı bir yaşam sunuyor.

İzocam aynı zamanda uzun yıllardır, Taşyünü ve Camyünü ürünlerde EUCEB sertifikası için aralıksız yatırımlar gerçekleştiriyor. EUCEB sertifikası, deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların, vücuttan çözünerek atıldığını ispatlıyor. Bu sertifika, mineral yünlerin Avrupa Birliği yönetmeliklerine uygun olarak üretildiğini ve düzenli bir şekilde bağımsız uzmanlar tarafından denetlendiğini ifade ediyor. Böylece EUCEB sertifikasına sahip olan ürünlerin bio-çözünürlüğü uluslararası standartlarda kanıtlanmış oluyor.

İzocam Taşyünü ve İzocam Camyünü, BCCA tarafından düzenli aralıklarla denetlenip uygunluğu kontrol edilen EUCEB Sertifikasının yanı sıra TSE ve CE belgelerine, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikalarına sahip. İzocam marka mineral yünler, yüksek standartlarda sunduğu ısı ve ses yalıtımının yanında A1 sınıfı yanmaz özelliğiyle binaların yangın güvenliğini arttırırken, aynı zamanda üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde kullanılan binaların LEED – BREAM gibi yeşil bina sertifikası almalarına olanak sağlıyor. Ayrıca bu ürünler, Birleşmiş Milletler’in küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında geliştirdiği “Sürdürülebilir Kalkınma İçin 17 Küresel Amaç”tan 8’ine de doğrudan katkıda bulunuyor. İzocam Camyünü Şiltelerinin ise “Eurofins Gold” sertifikası ile sağlıklı iç ortam havasına katkı sağladığı belgeleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ