Zirvede Haber

CHP’li Özkan; “Hekimler Ülkeyi Terk Ediyor Sağlık Bakanı Seyrediyor!”

CHP’li Özkan; “Hekimler Ülkeyi Terk Ediyor Sağlık Bakanı Seyrediyor!”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Aile Sağlığı Merkezleri’nde çalışan yabancı uyruklu doktorları sordu. Milletvekili Özkan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

2 Bin Hekim Ülkeyi Terk Ediyor

Geçtiğimiz yıl, yurt dışında çalışabilmek için TTB’den belge talep eden doktor sayısı toplam 1405 olmuştur. 2022’nin ilk 5 ayında ise bu rakam 945’e ulaşmış durumdadır. Haziran ayı itibariyle de bu sayının bini geçmesi beklenmektedir, dedi.

Yüksel Özkan, TTB’den yapılan açıklamaya göre, yıl sonunda yurt dışında çalışmak için 2000’den fazla hekimin belge talep edeceğine dikkat çekerek, rakamların artışını endişe ile takip ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı’nın ise “giderlerse gitsinler” açıklamalarının ise bu endişelerini daha da artırdığını belirterek, sağlık alanında ülkeyi çok zor günlerin beklediğinin altını çizdi.

Aile Sağlığı Merkezleri’nde Yabancı Hekimler Görevde

Bu gelişmelerin yanında, Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) çalışan yabancı uyruklu hekim sayılarının artış göstermesinin, beraberinde birçok sorunu gündeme getirdiğini belirten Özkan, vatandaşlardan konu ile ilgili şikayetler geldiğini ve bunların da basına yansımaya başladığını söyledi. Özellikle dil ve kültür farklılığı nedeni ile hastalar ile iletişim kurmakta güçlük çeken yabancı hekimlerin, yabancı dil sınavları beklenmeden göreve başlatılmasını eleştirerek, ülkeyi terk eden hekimlerin yerine yabancı hekim ikame etme politikasının faturasının yine vatandaşlara çıkacağını dile getirdi.

Türk Tabipler Birliği’nin elinde Türkiye’ye çalışmak için gelen sağlık çalışanlarının net rakamlarının olmadığını belirten Yüksel Özkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bu rakamları sorduğunu ve konuyu yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

Yüksel Özkan Soru Önergesinde;

Geçtiğimiz yıl, yurt dışında çalışabilmek için TTB’den belge talep eden doktor sayısı toplam 1405 olurken, 2022’nin ilk 5 ayında 945’e ulaşmış durumdadır. Haziran ayı itibariyle de bu sayının bini geçmesi beklenmektedir. TTB’den yapılan açıklamaya göre, yıl sonunda yurt dışında çalışmak için 2000’den fazla hekimin belge talep edeceği belirtilmiştir.

Durum böyle iken, Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) çalışan yabancı uyruklu hekim sayılarının artış göstermesi medyaya yansımıştır. TTB, Türkiye’ye çalışmak için gelen sağlık çalışanlarının sayısında da artışların olduğunu ancak net rakamların bilinmediğini dile getirmiştir.

Bu noktadan hareketle;

Türkiye’de Aile Sağlığı Merkezleri’nde çalışan yabancı uyruklu sağlık çalışanı sayısı kaçtır?

Aile Sağlığı Merkezleri’nde çalışan yabancı uyruklu sağlık çalışanlarının kaç tanesi hekimdir?

Aile Sağlığı Merkezleri’nde çalışan, eğitimini Türkiye’de tamamlamış yabancı uyruklu sağlık çalışanı sayısı kaçtır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ